Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 25 October 2010

Rendang Ker Macam Tu?? Alahai...


Ok kitanggalkan dulu citer dua beradik tu.. Tengahari kita tukar cerita lain plak la kan!... hehehe..


Arini rasa macam nak makan menu kat bawah nie la.. Tapi nak masak tak sempat dah kot time balik kije.. alahai!!.. Tu la kan. bila poser keinginan tekak mcm2 kan!.. haihhh!!




Tapi kompius pulak tengok gambo nie.. Tak macam rendang pun kan!.. daun kunyit abis ilang ntah kemana la gamaknya tu.. mrmm.. apa2 je la.. janji rasanya rendang.. bukan rasa kfc.. hohoho.. 


&



[DSC03611.JPG]

Pinjam google punyer..


Naper tak rupa cam nie kan! sedap je mata memandang..



NOTE: gambo rendang tu dah lama dah.. masa abang datang dari JB aritu ada sy masak utk sarapan pg ngan nasi impit.. tapi memg tak tayang pun sebelum nie.. sememeh  je.. Tapi kan, sy ni kalo masak rendang mesti nampak tak comei!! haishhhh!! pastu lupa nak snap gambo yg dah hidang kat ateh meja.. lam kuali jugak nak snap.. =P



17 Ulasan:

LYaFRINA said...

resepinya dimana..
sesuai sgt d hidangkan time t/hari gini... kenyang perut y bkeroncong ni.. hehhee

Nana said...

adoi kak..sedapnye rendang mkn ngan nasi impit

mamaaerish@eb said...

cam rndg to'... ok la tuh... musti sodap... (",)

ardinihumaira said...

uiskk lazatnya;D

MRS. K said...

takpe..takpe.. asal rasa cam rendang cukup la.. rupa tak penting, yang penting soodaappp!

Fieza79 said...

nmpk sememeh pon jnji sedap je Ena...dh nmpk sedap tu...konfem sedap ni...meh sket..!

Me said...

baru je last niteeden mkn rendang tok di hentian R&R PLUS H'WAY...:)

♥♥syahadah♥♥ said...

macam banyak minyak pulak..takpo ena pandai masak..sure sodap

Lelord said...

hehheheh lom cukup kering kot. xde ropa xpe yg penting sedappp

ana said...

tak comei xper, janji sedap!

eMMe said...

rendang atas tu Ena masak ke? nampak menarik berbanding rendang Chef google, me ngah lapar ni, lom lunch..huhuu....tadi taip bos nye asignment...huhuuuu...

mamalieyna said...

tu versi still dlm kuali, kalau dh masuk bekas, lain jadinya tu...! hehe..biasalah, kalau time ada orang, mana sempat nak snap2 bila siap hidang..malu+tak sempat kan.hehe..

Ena said...

kawan2,

hehhe.. mrmm.. kao nak resepi nanti ena tepek yeh!.. tapi bukan arini la..

memg sy suka masak rendang dan suka yg berkuah sikit.. kalo kering sangat nanti tercari2 pulak mana kuahnya.. ;P..

tapi yg ni betul kata kak hada... oily sungguh kan!.. terlebih santan sbb sayang nak buang.. kalo simpan lom tentu guna lagi.. ;D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

biar ropa xcantik kak..jadi rasa sedappppppppppppppppppppppppp

LyNn HaMzAh said...

aiksss...gambar jer ker? mana resepi? hehehehe...

chugie said...

emm dap er!!! rendang gambar atas tu tak kering lg tu.. kalau di kering2 kan, sure akan jd cam gambar by google tu.

Izan Ishak said...

ena, izan kan kalau bab masak rendang ni mmg fail jawabnya. dah lah tak comey rupanya...rasanya pun kureng je. seb baik hubby tak bape layan rendang2 ni...kalau tak mesti kena blajar masak kaw2 ni