Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 13 October 2010

Ratu Jamu



Pssst!!



Mai la Sini.. nak ajak gosip sikit nie.. gosip pasal si "Polan Bin Si Polan" tu... Nak tau tak?? hehehehe



Sungguh Kepochi kan!.. ishhhhhhhhhhhhhh..



~ Tak la.. pepetang nie sy nak ajak kawan2 ala2 nyembang sikit la.. bukan isu apa pun.. isu yg mungkin biasa2 je ni.. mrmm.. 



Nak tanya.. kawan2 ada amalkan makan kamu tak??? jamu apa erk??? ekekekke... Ok tak jamu2 tu? Meh kongsi kat sini meh!!



Sy bukan ratu jamu ke apa pun.. tapi sy nie suka gak mencuba.. kalo serasi sy on je la.. kalo tak tu.. sekali tu je la sy cuba..



Orang kata elok amalkan jamu nie.. tapi ada org kata tak elok di amalkan.. sesekali boleh la.. yer ker erK?? kopius pulak... mrmmm..






Jamu Mak dara..





NOTE: Ada sapa2 yg amalkan jamu nie? Tak pun jamu apa yg korang amalkan.. Meh la share..











15 Ulasan:

Adlina Husaini said...

takdela makan jamu pape ena..

ina makan activite je..

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal dulu sebelum peknen selalu gak makan satu jamu ni, tapi tak ingat lak jenama apa...

kakak sal yang rekemen. memang ok la jugak, tapi kadang2 rasa pening pun ada...

dapat tau peknen 2nd ni terus stop...

sebelum ni ada gak makan jamu nona roguy... pun bagus gak... tetiap pagi sure 'masuk toilet' punya la... hehe

Redbloodsnow said...

jamu utk ape nih ek kak. x pnah tgk n dgr name jamu nih..hehe

ardinihumaira said...

lom penah try jamu selain mustika ratu :D

Fara said...

wahhh kira kak ena ni ratu jamu jgk ni. org kata elok mkn jamu unt cergaskan badan kan...? ataupn ramping cm kak ena ni kan...?

xpernah try lg mak dara ni.

MrS. F!zA said...

bgusnya msih rasa nk mkn jamu.. kita ni nkmkn time pntang pon susah..ekeke

pttla badan msih umphhh

mamalieyna said...

aduhai..eina bab2 jamu failed lah! masa dlm pantang pun failed apatah lagi time2 skrg ni..huhu..camno badan nk sihat kan, lgsg tak mkn apa2 jamu/whatever vit tamhbn...dl pernah la beli pil apa eh..lupa..utk cerdaskan diri..sudahnya..2x beli tak habis pun, buat main dek dak arif je..taktau pasai pa, liat tul bab2 cenggini..huhu..

chugie said...

huhu.. ena nak makan jamu ye..

sy penah makan jamu dulu.. tp jamu asli, buatan tangan! jamu2 cam ubat ni, tak pernah lg minum..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sebelum preggy dulu eida makan jamu pil binari....

.::Lynn::. said...

ari tu lepak2 kat kedai jamu.. saje2 tanya.. jamu mana paling bagus? mcik tu kata jamu sebuk.. yg kena bancuh... jamu yang bentuk kapsul, elok tapi kurang la bagus nya...
tapi yg lynn tau, kalo minum jamu harus minum air byk2...kalo x panas badan..
buat masa ni makan jus bidadari.. tu pun 1 sudu sehari.. pernah makan ikut jadul,tapi sbb kurang minum air jd demam.

Fieza79 said...

fieza ni tak amal pon jamu2 ni...hangat2 tak ayam ni ssh..skjap je amal pastu diam..hehee

tp org ckp bagus kan jamu ni..tp kena menten amik jamu ni baru bekesan..!

ana said...

tak suka mkn jamu...lps bersalin pun kejap jer.

rynas said...

dulu makan jamu yg dibuat sendiri kat kg..tapi sellau termiss makan..lastnya biar gitu jer...eleh ena nampak dah slim, cantik gitu..tak makan jamu pun still lawo..

Ena said...

Kawan2..


Heheh.. ena bukan makan jemu utk kecantikan semata2.. tapi utk kasi badan lebih rasa segar je.. ;D

Nana Aziz said...

MAB pun ok ena..segar je rs.tp ade sesetengah org xserasi..gtu la