Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 19 October 2010

Mula2 Geram.. Lepas tu.. Kesian Pulak!!





Cuba tengok gambo tu... ngelat kan!.. baru sat buat.. tinggal kejap jer dah pun si kakak tu Zzzzz... Tapi bila tengok si kakak tido camni.. rasa kesian sangat2 (terus rasa bersalah sbb baru pas marah dier..huhu) sy pun kejut kan la suh p tido elok2 kat bilik (time nie ifan pun tido gak tapi tak snap punggg) nak tau si kakak ni cakap apa bila dier bangun???



~ Kakak: Penat nya Ummi... nantukkkkk (ngantuk) sangat!!..



~ Ummi: Pergi la tido kat bilik sat g bangun sambung balik  wat latihan tu..



~ Kakak: Ala.. kakak nak tengok Wonderpets!!



~ Ummi: Bila ummi suh kakak belajar.. kakak kata penat, ngantukkkk.. Ummi suh kakak tido elok2.. kakak kata nak tengok wonderpets???? 



~ Kakak: ala.. dah ilang dah nantukkk nie (anis memg pelat sikit).. Boleh la ummi .... kakak nak tengok jugak!! (anis memg pandai wat muka sedih.. kat PASTI pun cikgu dier ada cakap.. sokmo wat muka sedih siap nangis bagai)



~ Ummi: Geramnya la.. tapi sy pun cakap la.. P la tengok tapi kejap je pastu sambung balik wat yg tadi.. Kakak dah banyak lupa.. mrmmm..



~ Kakak: Segar bugar & on kan tv sambil layan wonderpets sampai ke Dora.. (masuk je citer Jimmy Neuron tu.. sy suh kakak p mandi dan sambung balik tu pun dah malam.. huhu)




NOTE: Ada2 je alasan bila suh belajar.. sy masih ingat dulu (sek rendah la.. tadika takde homework lagi masa dulu.. p sek tu utk main2 je) bila ada kije sek terus balik buat.. bila mak tanya dan nak tengok latihan terus sorok2 sbb malu kalau2 ada yg salah buat.. huhu.. dulu memg penyegan abis la.. Eh! adik2 sy skrg pun sama rupanya.. naper ntah?? ;D (apa kena mengena ngan entry ni pulak kan!.. keh keh keh)






13 Ulasan:

eMMe said...

anak sape la tu....ngelat ekk..budak2 skrg pun pandai dah ngelat kan...huhuu....

~~*Lady Salwa*~~ said...

alahai, siannya tengok... kepenatan tul tu...

biasa la budak2, kalau suh belajar camtu la. hehe

tak pa, mudah2nan nanti dah masuk sekolah rendah takde la wat perangai dah...

chugie said...

emm kesian plak tengok si kakak tu ena.. xpe lah, bg dia chance skit.

kalau kite keras2 sgt dengan die pun x leh gak kan, atleast kakak still ikut arahan utk study.

sLEEping BEauty said...

kesian pulak bila tgk sampai tertido mcm tu kan .. alahaiii..

tapi bab ngelat tu yg tak tahan tuh ... aduiyaii..
hehehee

mamalieyna said...

hikhik..pandai pulak ngelat eh...dan dan muka segar bila kasi can tgk TV eh..kakak2x..anak2 mmg camtu, kasi kita geram je kan..eina ada pengalaman msa dok ngn anak2 buah dulu..hehe..bab2 ngelat ni..memang laa...

~♥ iella ♥~ said...

budak2..anak sapa la tue..hihi
Bijak sgt...

Yang penting 'Kerjasama'

hihihi

http://fadthnwan.blogspot.com

~Siti Hajar~ said...

k.ena, anis tu sama la dgn Dalia, sllu ngelat nak bt h/work tp klu kartun laju je, pastu tgh mlm br gigih nak wat h/work tu, jenuh sy plk dok tgu dia hbskan h/work tu..huh! kdg2 geram tp bila diingatkan dulu ibunya pun camtu...hehe..

Dalia plk jenis klu xsiap h/work xnak p sekolah takut cikgu marah...ermmm...tahu pun takut cikgu tp ibunya ni xtakut pong..adoi la budak2 nih..hehe

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

hihihi, tak aci.. mengelat!!!

ana said...

budak2...anak ana pun sama. klu bab tgk tv laju jer..

J.M.R said...

cumelnyer anis..bdk2 camne ngengada pon, tetap cumel kan...

~aSHa~ said...

skrg giliran ena tgk anak2 buat keje sekolah...seronok kan....ehehe balik sekolah, tanya...

'arini belajar apa? ada keje sekolah? buat dulu keje sekolah?'

kalo dah jadi mak...soalan tu mesti sebati kan...

tak lama lagi asha plak...dlm beberapa taun je lagi..
skrg ni taska takde lagi keje2 sek...taun depan la kot..bila dah menjengah tadika...

health-beauty-slimming said...

mesti penat la dia tu,sampai tertido.

ardinihumaira said...

dni rasa dni dulu pon gtu gak kak. opsss larikss;p