Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 15 October 2010

Kot Ye Pun Nak Teka.. Jangan La Teka Sampai Buat Orang Makan Hati



Tajuk Entry.. mrmmm.. sebelum tu..


Dah jam 10.00.. bekpes lom lagi.. Tak elok kan abaikan sarapan! huhu.. nak wat camner?? cafe kat sini tutup dah 2 hari.. makan roli lagi la gamaknya ni.. 


Tapi ada opismate bwak puding ngan kek batik pagi nie.. dier duk suh makan dari tadi.. sy jer tak nyempat lagi nak nyinggah tempat dier.. cam jauh benor.. tapi sempat pulak wat entry nie..wakakakkaka.. 


Owh.. tetiba teringat tadi ada officer kat sini tetiba tegur katanya dari jauh ingatkan sy staff baru kat sini.. alahai!! sy tanya naper cakap camtu? " Arini nampak putih gebu dari biasa katanya" muahahhaha.. yerla gamaknya terlebih tepung gomak kot! keh keh keh!! Eh! terlari dari citer kat atas la pulok! heheh..


Ok ceritanya sy teringat pulak masa p raya umah kawan hubby aritu.. Dah pernah jumpa isterinya tapi tak pernah jumpa kaum keluarganya.. Boleh dorang kata sy nie adik pd huby sy! haishhhhh!! berubah muka sy time tu.. yerla penat sy dok kelek irfan tu.. pastu anak2 pun panggil Ummi/Ibu.. takkan adik kot???? vengang (time tu) weyh!! kalo kata Gf or BF dah biasa dah.. tapi jgn la cakap sy nie adik!! mrmmm..




NOTE: Kot ye pun nak meneka jangan la jauh sangat!.. Serious sy cakap kecik hati jugak tau!! uhuk!! Bukan sy jer.. termasuk ngan huby sy gak la.. mrmmm..time tu je la.. skrg ni tak de dah..





18 Ulasan:

.::Lynn::. said...

sabar2...

Echa said...

takpelah ena.. tu maknanya ena nampak muda tau.... awet muda... sabar yeeee...

ardinihumaira said...

isk3.. diteka adik beradik lak.. teka la gepren ke baru manis sket. hu

mamalieyna said...

alahaiii...jauh sungguh menyimpangnye..huhu..sabar jerlah!

eMMe said...

hahhaaa..ena, jgn bengang2, patotnye vangga, coz, Ena tak nmpak cam bini org or mak org tau...hahahaa..ceria laa....ari jumaat, sok weekend..bestnyew~

MrS. F!zA said...

agknya dia tgk k.ena nmpk muda sgt takpon nmpk cm seiras kot tu yg dia kta adik :p

MrS. F!zA said...

agknya dia tgk k.ena nmpk muda sgt takpon nmpk cm seiras kot tu yg dia kta adik :p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

awet muda btoi akak ku sowang nie kan.sabar kak...diorang tue jeles sebab akak nampak muda dari diorang la tue....hehhe puteh melepak cam amani pakai bedak la nie nyek..heheheh....

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

sabar je la kak...tu namanya awet muda tu...

rATu kEBaYA said...

sabar jelah ena... takkan datang bw anak pun masih diteka adik.. erm.. peliklah

sLEEping BEauty said...

ena awek mude la tu ..

tapi agak2 la kan , kalau nk teka pun ...
huhuu
sabo je la ..

Me said...

adik??? assume je dia maksudkan adik angkat.. kdg2 org nie cuba nak bermesra.. tapi tersalah kata plak.. dah sah2 ank panggil umi/ibu.. apa2 awets muda tu na.. jeles i hihihi

Redbloodsnow said...

haaaa...zie paham pasaan akak tuh. zie pun selalu gak kene. tp kte terbalik plak kak. normally org tanye dillah tuh adik zie ker...ouchhh! terguris hati zie taw kak

terus rase cam.."eh...tua sgt ker muke aku" :(

xkan lahhhh x leh bezakan adik n bf/tunang kan. xkan lahhh adik beradik bersayang² n pegang² tgn. cam eeeyyewww jek if adik siblings gtue²..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

sabar akak... hehe

ye la, akak kan comel je orangnya. tapi tu la kan, manusia ni suka judge berdasarkan pandangan...

macam sal ngan kakak sal yg no. 3... selalu orang ingat dia adik, sal ni kakak... padahal beza umur kami 4 tahun...

tapi disebabkan badan dia kecik molek je, dan sal ni tinggi terus orang ingat sal kakak dia... huhu

aiDieNa said...

Hmm.. kalau akak lar kan.. tak kecik ati kalau org kata akak nie adik En. Ady.. tapi kalau org kata En. Ady tu adik akak.. huhuhu.. cedehnyer.. bab kompem dia ingat akak lagi tu.. hehehe

Izan Ishak said...

ada pulak ke laut ditekanya ye...
hmmm...sabor jelah ena.

chugie said...

ish.. biase tul mulut dorang tu tau! xpe lah ena, tu maknanye ena still muda remaja.. ekekek:D

LyNn HaMzAh said...

lor...mcm tu plak tekaannya...lepas nie ena kena buat muka matured sket la kut...dah tu berkepit jer dengan husband...hehehehe...