Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 6 October 2010

Kisah Si Safi La Pulak!!



(^_^)

Safi Rania Gold



Heheheh..
tetiba cam wat iklan pulak.. 
Jgn marah ye Nuff sbb ni bukan entry iklan!! ngeeeee...
Naper tiba2 tayang gambo set safi Rania Gold tu eak??
Mrmm... tok sah la dok main teka teki teka tekuk!
Tak Koser nak layan petang2 camnie.. hoho..


Tu set yg baru yg belum seminggu pun sy cuba
tapi setakat nie.. rasa selesa je bila pakai
Cuma tu lom 100 % lengkap
Ada Moisturiser yg sy lupa nak amik aritu ngan Gel Pembersih Muka
Dah guna Pencuci tak yah la guna gel pun tak pa kan!
Cuma Serum tu yg tak pakai hari2 buat masa ni
Sbb sy ada guna Krim Kunyit Tia Amelia
utk parut jerawat kat muka sy nie.. heheh




NOTE: Sy memg dari dulu lg guna brand Safi je.. aritu ada try set trial "Simply Siti".. Rasa ok tapi mungkin kurang sesuai pencucinya ngan kulit muka sy.. So, sy cuba yg set Safi Rania ni pulak.. setakat nie ok la..bukan suka2 nak tukar tapi kulit makin matang seiring ngan usia nie macam2 nak tompang wat "penyeri" ekekekeke.. So, kena la cuba yg lain kot2 leh sehati sejiwa lak.. ;D






19 Ulasan:

kakpah said...

salam ena. lama kakpah tak datang sini. bukan lupa.. sibuk yang teramat....

err.. puteri rania? hehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun pakai safi kak..

MRS. K said...

kite tak penah pakai set punya.. semua campur2.. pencuci lain, lotion lain, bedak lain.. huhuhu

MrS. F!zA said...

perghhh mmg licin, lawa bertambah gebu ahkak pasni sebab guna 1 set! kita ni takut nk try semua sekali cm gitu.. rojak petih jela mcm2 brand ada..hehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la ngan sal. dari dulu sampai sekarang, walaupun dah cuba beberapa produk lain, tapi produk safi jugak la yang tetap melekat dihatiku... cewah...

tapi sal pakai safi balqis... So far rasanya yang ni je la yang paling serasi ngan kulit sal. yg lain2 ok cuma macam tak berapa nak best... hehe

LyNn HaMzAh said...

ena putih melepak...kalau pakai produk apa pun nampak manis jer...lynn x pernah cuba pun safi nie...okey ker ena?

ardinihumaira said...

umi dni pon ngah ngusha yang ni ;D

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pernah cuba guna safi rania..tapi kulit ku rasa gatal2..uhuhuh

tapi totap ngan safi Balqis pojaan atiku..tamo tukar2 dah..mmg sesuai

mek na, sy pon dari zaman skolah guna safi..cuma dulu2 guna safi yg hijau tu..yg timun tu

sejak kuar safi balqis...terus melekat sampai ari ni...lebih 10 tahun dah guna..:-)

rATu kEBaYA said...

sy pun pakai safi jugak.. tapi pencuci jelah..

eMMe said...

Ena, try laaa...kot2 serasi dgn kulit muka...

mamalieyna said...

teringin la pulak nak tukar! eina pun byk bendasing kt muka ni..wuwu... =P

Ain said...

ain pun nak beli safi rania ni, so far belum terbeli lagi....

stok safi lama tu dah nak habis dah....

Redbloodsnow said...

Haaaa...awet mude ler ko pasni kak ena uiii.




p/s:
oh ye..ttg printing custo album
yg zie diskus ngan before this..
tunggu zie ade fulus dulu ea.
baru zie proceed taw :)

Elly & Emmy said...

sama laa.. sy pun guna safi rania.. walaupun jarang2 tempek.. tapi ok ler.. sesuai ngan muka..

zura@iwan said...

wahh pakai safi rania..sure btmbh gebu la ye.....mahal x?

Lynn Nasir said...

ena, nanti lepas abes pakai..buleh buat review ye? ^^ mcm berminat la..hehe!

MAMASYAZA said...

SIL n kwn kat ofis pun pakai produk ni, mmg nak lembut kulit muka tapi
disebabkan akak dok pakai anew (avon) n sesuai ngan kulit muka akak, akak dah malas try produk lain

rynas said...

bertambah comei ena lepas nie yer..

Adlina Husaini said...

kak enyda pun pakai safi nih jugak kan ^_^