Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 26 October 2010

IC Hilang


Pssst!! 
sila baca dulu ye.. ;D


IC siapa yg hilang tu? tapi dah dapat balik dah.. Alhamdulillah..


Nasib baik dapat semula IC huby yg tertinggal kat TNB tengahari tadi.. Itu pun, selepas huby ada join kempen derma darah baru huby perasan yg IC nya tak de bila staff kat sana mintak kalo tak mungkin tak sedar lagi.. Mrmm.. sangat kagum pada staff yg jaga kat kaunter pertayaan tadi tu.. (bukan nak memuji hanya kerana pertolongannya hantarkan ke rumah tapi layanannya buat semua yg bertanya sama rata masa kat sana) Pakcik tu siap tolong hantar ke rumah.. Macam tak caya jer.. Alhamdulillah..


Yerla zaman skrg nie banyak yg suka pergunakankan dan ambil kesempatan ke atas org lain.. Masih ada insan yg baik sepertinya rupanya.. Kata huby masa wat pertukaran nama utk akaun Tnb dulu pun pakcik tu juga yg bantu.. Malah tutur bicaranya juga sangat tersusun..Hanya ucapan terima kasih dapat diberikan buat pakcik tu (eh! apa nama pakcik tu yeh? hoho) sbb belum sempat dijemput masuk pakcik tu dah mintak diri untuk balik ke umahnya di Hulu Langat. 




NOTE: Kalo kita la yg pegang IC tu? rasanya IC or apa2 barang berharga tu kita hantar ke rumah terus tak?? Biasanya kita yg jumpa ni akan tunggu je pemilik datang mencari kan!! Lain la kalo memg kita biasa ngan tempat tu.. So, Terima Kasih Pakcik!! (eh! mcm pakcik tu baca blog ni pulak.. =P)






8 Ulasan:

eynda said...

Jarang jumpa org yg baik macam tu...

Izan Ishak said...

ena...bagus kan pakcik tu. izan dah pernah 2 kali hilang IC mmg seksa...

ardinihumaira said...

;)

Alhamdulillah dah dapat balik..

mamalieyna said...

baik betul pakcik tu...susah nak jumpa org camtu dh skrg ni kan..tmbh2 kt bandor ni..Alhamdulillah..jumpa balik!

☆ lieya latif ☆ said...

baik pakcik tu ena...betul kate ena...kalo org lain mau serah kat balai or tunggu jek dtg amik balik....mmg baik tul hati budi pakcik tuh....

LYaFRINA said...

nasib baik jatuh ke tangan org y jujur kan..
mcm k.long lya dulu.. duit semua sapu... last2 sampai purse y berisi kad2 ajer

Redbloodsnow said...

alhamdulillah/...dh dpt balik..kalau tidak mahal wooo denda ilang IC skrg nih.

aiDieNa said...

Alhamdulillah dapat balik.. susah nak jumpa org berhati baik macam tu dah zaman sekarang nie.. semoga Allah balas segala kebaikannya.. amin..

Kalau akak.. hmm.. kalau lar umah org yg tinggal barang tu akak tau kat mana dan sehaluan ke tempat yg akak nak lalu.. I dun mind singgah dan pulangkan.. kalau jauh.. hantar kat balai polis jer.. hehehe