Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 24 October 2010

Eh! Ni Hari Sabtu Kan? =P



Salam...


hehehhe.. suka2 je wat tajuk camtu kan! ngehehe..


Baru dapat peluang nak ber new entry arini.. mrmm.. semalam seharian dilanda kebizian.. eceewaaaaaahhh!! Hehehe..


Bukan apa.. pg semalam kuar p sarapan sampai ke tengahari, pastu singgah umah MIL.. SIL yg dok semenyih pun ada.. tapi tak leh nak singgah lama.. sbb ada beli sayur & bahan mentah kat pasar sebelum tu.. kang masak lak dok lam bonet kete tu..
Dalam pada masa yg sama, huby kata ada org nak repair bumbung kat parkir umah tu tapi sy tersilap p lock gate pulak.. camno dorang nak wat kije kan! hehe.. MIL pulak beria2 ajak makan tengahari kat sana, huby pulak katanya masih kenyang dan nak kena balik tgk umah..


So, kami pun balik jerla.. sampai umah dorang lom buat apa2 lg.. yerla, camner nak masuk kan! kami kan tak de.. pastu sy pulak terus ke dapur siapkan makan tengahari.. masak biasa2 je.. Sup cendawan & ikan goreng bersama telur dadar jer.. sbb sy dah teringin nak makan sup cendawan tu.. ;D


Petang lepas solat asar, huby ajak p NSK kat selayang nun! nak p beli barang dan survey barang katanya.. Sy on kan aje sbb yerla time tu je la nak ke sana sini.. hari ni huby dah start kije semula.. sampai kat NSK, tak la crowded sangat.. so, kami teruskan dengan soping & window soping juga.. hehe.. Kami kuar dari sana lepas solat maghrib dan terus ker kedai gambar kat Danau Kota, biasalah urusan huby la tu..


Menunggu dalam kerete hampir 1 jam.. si kakak dah lena tinggal manaklan si adik je yg aktif bermain sbb dier dah charge (tido) bateri masa tengah soping kat NSK tu.. ;D


Sampai umah dah pukul 10.30. ngantuknya rasa badan.. mrmmm.. tapi biasa la urusan masih banyak belum selesai.. basuh kain, kemas sikit.. kasi inhaler kat si kakak..solat dan terus Zzzzzz.. 


Tu jer la xtvt semalam.. Hari nie nye citer nanti sy update lepas nie.. sbb skrg dah panjang la pulak.. huhu





4 Ulasan:

ardinihumaira said...

dni hari ni penuh dengan esemen. hu.. besok kelas habis jam 8 malam. sies balik tdo je nanti tu sobss

eMMe said...

Ena, jadual hari sabtu yg padat yea...tak sempat nak membesar kan badan yea...sane ke mari, beza ngan me, dudukkk je, mane tak kembang, hahaha...

ana said...

best tu...jalan2. ana ari sabtu gi umah SIL gak..

Ena said...

Dni, Emme & Ana,

Memg best la kalo dapat jln2 sambil soping.. tapi semuanya keperluan harian.. yg kehendak semuanya lom penuhi lagi.. ;D