Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 31 October 2010

Dah Berapa Kali Tawaf Pun Tak Tahu..



Salam..



Apa planning arini? Mesti ada yg p jalan2 memenuhi ari minggu nie kan! syoknyerrr.. kami??? jalan2 dalam rumah aje la.. hehehhe.. biasa la huby kije.. dalam umah pun berjalan banyak kemain kan! sampai tak terkira dah berapa kali pusing.. ngeeee.. kalo lah dengan cara ni leh kurangkan lemak2 yg mula membiak nie kan!.. Tapi tu la.. susah jugak sbb duk lam umah nie makanan sana sini.. p dapur ngappp.. dok depan pun ngappp... sambil lipat kain baju pun ngup ngapppp ngup ngapp.. ngeee ngee.. yerla.. budak2 tengah membesar ni ada je la makanan kat tangan dorang, sebelum dorang nak makan mesti suh kita bukak dulu.. dah bukak tu masuk la sekali lam mulut.. muahahhaha... 



Tengahari nie tak masak la rasanya sbb tadi pagi dah goreng mee, masih ada lagi.. petang sikit la baru leh  p masak.. mrmmm.. Tapi mee tadi tu terpedas la sikit.. budak2 pedas sikit mula la ngelat tak nak makan.. tapi bila disuap abis juga.. si adik je tadi nak makan sendiri konon sekali dier wat eksperimen kat mee tu.. agaknya nak kurangkan pedas or nak kasi mee tu berkuah.. di masukkan air lam tu.. kui kui kui.. jd la mee goreng berkuah tapi dia sendiri tak nak makan.. wehehehehe.. so, jadi la rezeki tong sampah.. haisshhhh!! tak suka betul.. pembaziran di situ.. 



K la.. sokmo bebel panjang2.. huhu.. daaaaaaa
NOTE: kawan2 p jalan2 ker? sunyi jekkk.. Happy weekend yeh!.. ;D




9 Ulasan:

Ain said...

ain pun duk rumah jer weekend sbb hubby kerja....

huhuhu....

tapiii malam ni ada plan, nak balik rumah mak sbb adik ain potong kek birthday...

yahuuuuu.....

ana said...

ana pulak sarap maggie goreng pg td...ok la tu.

MAMASYAZA said...

akak kat ofis ni, hujan ckit punya lebat, plan nak ronda2 gerai konvo pun tak boleh, kot2 boleh beli tudung yg cantik2 n murah2

LIP (^_^) said...

duk umah je arini ena..

ardinihumaira said...

hujan lebat hari ni kak.. dni keje tdo je ;p

aiDieNa said...

Tu lar Ena kan.. anak² makan.. mak anak ekot makan jugak..hehehe

rynas said...

weekend balik kampung ler Ena

Redbloodsnow said...

ari minggudgn aktiviti jalan² mmg wajib wooo..hee hee :P

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hapie monday akak..heheheh sebab monday baru sempat baca.. :P