Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 27 October 2010

Cerita Laksa



Owh.. 


Ini juga entry basi.. harap korang jangan muntah yeh!.. maklum la. dah basi kan!.. mashammmm!! tapi gambo tak mashammm kot!! ker ada bau gak?? =P


Bukan apa, gara2 keinginan tekak sendiri yg dah tak tahan nak makan laksa (je).. Sbb last makan pun masa bulan syawal aritu je.. pastu tak de dah.. Ada kedai kat belah dayabumi tu tutup sejak poser sampai la ni.. Pastu dok pulak baca entry Mamalieyna yg sokmo masak laksa tu.. haihhh! bertambah kecur liorrr.. Tu yg buat jugak.. heheh


Makanya, gigih la jugak buat.. Yerla bukan susah pun.. senang je kan.. rebus jer semuanya.. Cuma nak sediakan bahan2 je yg tak berapa nak rajin.. Asalnya nak buat di hari sabtu, tapi sbb balik dari sarapan pun dah tengahari.. sampai umah jap petang kuar balik.. makanya tukar la ke hari ahad sbb ahad memg tak ke mana2 (huby kije kalo tak p merayap gak tu.. tapi hari tu en. car ditinggalkan, tapi maleh lak nak kuar sendiri.. baik dok umah jekk settlekan kije2 umah yg bersisa tu)


Eh! bebel pulak.. Dah tu.. stop stop!! ;D


Tapi cam segan lak nak tayang gambo.. so, tak yah la kan!.. tak comei pun.. seketul pulak tu snap! mrmm.. maleh lak nak snap aritu.. alahai.. 



NOTE: kebetulan time nie tak leh nak upload picture.. So, nan hado la picturenyer.. 



5 Ulasan:

~ Lady ell ~ said...

laksa apa tu..kat sini baru lps mkn laksa johor.kalo tk de bhn2 lain tu,mkn ngan kuah pun jalan je....

ardinihumaira said...

alamak dni lak tetiba nak makan laksa hari ni :D

mamalieyna said...

alooor nak tgk pic laksa! teruja bila sebut laksa..ngee... makanan yg tak pernah2 jemu! tiap2 hari dpt laksa pun layan jer..hehe..

Fieza79 said...

lorr tingin nk tgk gambo laksa tu...

fieza pon last bt raya ari tu lahh jamu geng bloggger 2 org tu..hehee

~aSHa~ said...

ish cara ena sebut laksa tu mmg benar2 rasa menarik tekak ni je...

dah la asha ni tak reti buat....uhuhuhu kira ena ni terror la memasak sbb kata mudah je laksa t u...thumbs up to u