Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 13 October 2010

Bukan Salah Ibu Mengandung





Salam..



Heheh.. Tajuk saje bikin panas..



mcm biasa.. tayang gambo je..
Biar gambo aje yg bercerita
Berteka-teki pun mungkin





Gambar masa kat Taman Burung lagi.. Wat pangai dan duduk bersila terus kat situ lepas "menyanyi" sekuat hati (kes mintak gula2 kat tengah2 rimba tu mana nak cari???.. dah cakap nanti beli sat g.. bila dah jumpa kedai)



Wajah yg sokmo cemerut! 
kadang2 tak tau nak kata mende doh.. 
Tak behave di mana saja.. Ntah mana silapnya..
Kurang Perhatian kah???? 




NOTE: Pagi tadi pun sama.. Mood berubah tiba2 walaupun celik mata je dah ukir senyuman.. mrmmm... gara2 tak nak mengalah ngan si adik.. Sebelum ni si adik sokmo mengalah ngan si kakak tapi sejak dah umur 2 tahun nie dah pandai dah tak mau mengalah jugak.. sampai ummi & abah sakit paler gak la.. Jenuh nak pujuk sampai.. Makin pujuk makin menjadi2.. mrmmm..






23 Ulasan:

LYaFRINA said...

hehhehehee.. muka kakak siyes semacam tu.. aper y x puas hati tu??

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

adui...mmg mencabar kan mekna..sy ni tak taula camne sy nnti if dah ade anak 2..haih..takut pon ade..takut tak terlayan n tak terpujuk budak2 tu..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awat lah muka kakak macm tu...tak boleh awe bayangkan dia nyanyi kuat2..heheh...ikut mama nye lah kot..ye ke kak? nth2 waktu kecik akak macam tu..heheh

eMMe said...

ade la tu mende tak dapat tu...?susah ke nak puas hati si anak?

rATu kEBaYA said...

serius btl muka.. ada masalah ye

hajarus said...

amboi seyesnyer muker kakak... ;)

MrS. F!zA said...

muncung betol ni..ape la yg tk dpt tu.. agknya betol kot kalo 2 beradik beza umor tk jauh sgt ni cpt jeles..hehe

lps ni kna plan jrak 8 thun ngan darwisy la gini :)

Ain said...

ena, ain rasa anis ni tak puas hati sbb asyik dia jer yang kena mengalah, tu yang dia wat peel tu...

sebolehnya jangan marah dia, tapi cuba pujuk dia dengan baik...

mesti dia faham nanti...

pssst, cian pulak tengok muka tak puas hati anis tu, rasa nak pelukk jer...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Biasa la tu... budak2 macam2 pe'el...

bak kata Dr. Fadilah Kamsah, biasanya anak sulung ni memang jenis cepat nangis or sensitif sebab masa mak dia mengandung dulu maybe sangat sensitif. biasa la 1st time peknen, mudah rasa hiba... hehe

cam faris la, kuat menangis walaupun menda kecik je... adeh...

eynda said...

Budak2 memang macam tu kan..mood tak menentu...kita yg dewasa pun ada gak cam tu hehe...sabar je la :-D

LYaFRINA said...

ena..lya rasa ena masih x perasan ni.. cpt tgk sini-->

http://mimialya.blogspot.com/2010/10/keputusan-alya-1st-bday-giveaway.html

tahniah yerr

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

ala hai anak dara nape sedih je ni...wah dah banyak ikaln kat blog ni kak...mesti masyuk punyer lepas ni...rumah baru ek...cantik menyerlah gitu

☆ lieya latif ☆ said...

loooooooooooooo si anis merajuk ke...adoi laaaa...jenuh laaa kakak oi mintak gule2 di tengah kesibukan camtu heheeheh....biase la tu ena, budak2.....kena laaa layankan peel die kan....

suke tgk pic anis majuk tu....syomel ngan muncung majuk die heheheeh

zura@iwan said...

amboi...kakak merajuk la ni..hehe

LyNn HaMzAh said...

hehehehehe...dah pandai merajuk...comey la...

Fieza79 said...

huhuu mmg sakit pale la ngan anak2 ni..sekali ckp tanak fhm2 tu yg geram je...

comey je si kakak..walo tgh hangen mau gak ehh berposing....cantek lak gamba tu...

ardinihumaira said...

ololoo meh dni pujuk :D

Izan Ishak said...

oohhh..kakak dah pandai merajuk ye? kan dah kena tinggal ngan ummi ...huhu~~

QuEeN Of 2 Heroes said...

tingat lak sy kecik2 dl...cam ni la kak...masing2 x mau ngalah adik beradik...mak ayah wat x tau je.. biarkan je...malas nak layan..x pujuk2 pun...huhu :(

Redbloodsnow said...

anis nih kan, zie tgk bile die wat muke mencemerut cam gtu kan....comel weh! sgttt sgttt comel...hehehe.

tuh saje je die nk mogok tuh kak...hikss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo muka kakak..heheheeh e2 la kan kak...anak2 nie...diorang la penawar diorang la racun kadang2 tue....

aiDieNa said...

hahaha.. camtu lar kan Ena.. sama lar kita bila anak² buat perangai.. pengsan!

mamalieyna said...

hikhik..bleh masuk contest muncung ni..terbaeeek dr kakak =P