Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 7 September 2010

Tak Sempat La Nak Buat!!!



Mood Raya memg tak de nie.. alahai.. camner ni erk?? 
Tambah2 lagi baju raya sendiri pun sangat mengecewakan..
Macam kat entry Sini
Dah dapat beli yg ready made punyer tapi bila di hantar utk alter
Seminggu yg lepas.. tapi leh tukang jahit tu kata
" Tak sempat la nak buat" selepas 4 x berturut2 nak amik
Seperti perjanjian ngan dier..



Buat sy rasa hampa tu bila
Selepas seminggu baru nak bgtahu
Tu pun kali ke-4 pergi.. naper awal2 tak maklum?
utk apa ambil no. telefon kalau tak call awal2
Kenapa ambil juga kalau tahu tak sempat??
Yg pelik tu.. ada customer lain datang ambil yg baru 
di hantar sehari sebelum.. dah siap alter
Sy punyer???
Ye.. sy faham mungkin susah sikit nak buat sy punyer
Sbb ada sulam.. tapi dier dah janji nak buat..
Hari tu kata boleh..
Bila semua soalan2 tu ditanyakan
Dier hanya diam tak terkata
Hampa sungguh ni.. huhu



NOTE: Serious baju tu memg masih besar walaupun saiz S.




17 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

alasan tukang jahit kan mmg macam tu...awe pernah baju dah hantar sebulan tapi tak siap...nak pakai awe datang dia tak gunting lagi...kata dia terlupa ada due date..dan dan tu awe suruh dia buat jugak..siap!

sHi Ma said...

ala siannya... kena dok mgadap tukang jahit tu kot... sabar ye.. shima pun mcm xada mood sbb angah ckp mungkin baju2 kami xsiap.. biasalah tukang jahit selalu susah nk siapkan baju ahli keluarga.. sabar jelah.. :(

mamalieyna said...

ish siannya..lebih kurang mcm kes akak opis ni..yg tmbh geram lagi, patut ke dia ckp deposit bleh pulang 90% je..10% dia ambik..mmg hangin akak tu..akak tu mmg kata ambik ler, tp mmg terang2 dia ckp dia tak halalkan..dia doakan, bisnes org tu 'maju-semajunya' tapi tak berkat! huh..mmg marah betul tu, yelah last2 minute bgtau kan..dah la nak attend majlis kawen family perlu sedondon..last2 tpksa pos balik kg, mak dia usahakan..sian..

pepun, raya harus diraikan..jgn la takde mood yeh..huhu..cian ena!

Fieza79 said...

ishh sian nya Ena abis ilang mood raya...knp tak beli yg ready made takda yg bekenan ke ape...g la carik baju lain Ena jgn la sedih2 gitu...

teruk betol taylor ada ke suka2 ati ckp tak sempat...ari tu ckp la awal2..

~Siti Hajar~ said...

sabar la k.ena, itu dugaan nak sambut raya tu..

xpe k.ena p beli yg lain, cari kat first lady, size kecik byk..

chugie said...

emm sama lah kite na.. baju tempah 5 pasang, yang siap baru 2 pasang.. selamat die siapkan baju sedondon kami.. kalau tidak, syahdunye di hari raya.. ni pun, x tau lah camne rupenye baju tu, tak p amik lg sebab baru siap arini.

~~*Lady Salwa*~~ said...

ye ke... erm, memang tak patut wat camtu. kalau dah rasa tak sempat jgn la amik. kesian la kat orang yg berharap (kak Ena).

sal pun tengah tak dak mood nak raya nih.. hehe.

apa2 pun, ceria2 ye di hari raya nanti...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lor..siannye mek na
tak setel2 lagi
ermm..so camne eh? nak tolong mek na pon dok leh..huhu

ape2 pon..selamat ari raya ye mek na..maaf zahir batin..:-)

aiDieNa said...

Hishhh.. kalau akak lar memang hangin satu badan dah tu.. first and last lar kalau macam tu.. sakit hati kan bila orang tak telus dan tepati janji nie.. macam Ena kata.. kalau tak sempat kenapa amik tempahan.. itu lar orang kata.. tak ukur baju di badan sendiri..

aiDieNa said...

"tak ukur baju di badan sendiri.." ditujukan buat tailor tu.. ehehehe.. kang ada yg salah paham pulak.. ;)

Nana said...

alamak sian nye...kecik btol akk ni kan pkai size s

saya xde semangat nk raya sebab amrul xde heheh

ardinihumaira said...

dni lak... tak sempat wat baju kurung tahun ni. semua beli. buat kaftan je tatau sempat siap tak ni.. huhu.. kueh raya kena siapkan juga

hajarus said...

betul la k.ena hajar pun pakai saiz S tapi still besar.. hjr pun ade gak g alter esok br ambil.. harap2 dah siap la hdknyer...

rynas said...

alahai siannya..kalau saya pun hangin satu badan. Ena masih sempat cari lagi tu pegilah mana2 butik yang ada..kalau ikut nasib baik ada saiz XS. harap2 jumlah yer..tak baik tak ada mood raya ni..

kakpah said...

selamat hari raya ena...
pakai je la baju tu hehehe...

ana said...

biasa la, kelabu mata...semua nak disapu tp bila tak siap, hah jawab la ko!

Dilla Ady said...

alahai siannye die..

pasni blaja jahit la ena..'oter' sendiri..puas hati..huhuhu..