Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 28 September 2010

Tak Iron Baju



Sepatutnya time nie sy dah ready nak balik je nie.. tapi arini hubby lewat pulak..  semalam pun lewat jugak.. huhu.. so, nunggu je la.. saper suh tak mau balik sendiri kan! ;D


Ni nak citer kisah pagi tadi nie.. sebelum tu.. terima kasih buat kawan2 yg dah leave comment utk citerp g tadi.. betul kata kawan2 mungkin perasaan sy aje.. so, kita lupakan je la kan!.. 


Ok, sambung citer pg tadi.. sebenarnya arini kami datang kijer dengan baju tak ber-iron.. Bukan sbb terlewat bangun ker apa tapi iron yg rosak tiba2.. dah la hubby ada Sambutan Hari Raya pg tadi.. adeihhh la.. si kakak pun sama la pakai la uniform tak bergosok.. kalo iron utk seminggu siap2 kan sonang! haaaa.. dah jadi macam nie tanggung je la kan... heheh.. 


Nasib baik baju Melayu & Baju Kurung kebanyakkannya sy guna hand wash aje.. jd tak la berkedut sangat.. so, selamat la.. tapi sy totap rasa mcm selekeh sbb kita tau baju tak bergosok kan!.. 


Tu je la citer petang nie.. heheh.. n3 owang yg tengah bowink menunggu pun hado gak nie.. hehehe


NOTE: nasib baik iron rosak, kalo tak de air camner? takkan p opis tak mandi kan!.. tapi pernah terjadi dulu.. kami p mandi kat opis awal pg masa kije kat tempat lama.. huhu..






9 Ulasan:

sarah-najwan said...

hehe..saya pom jenis nk pkai baru iron...bila xde karen ke hape..baru sengeh...xle lgi nk set mind iron baju utk seminggu..huhu

ana said...

ana ada spare satu baju yg xyah iron..stndby kes2 mcm ni la. iron memang penting kan...

mumyShaneQeisha said...

kdg2 bila malas iron pilih jer baju yang tak ketara x di iron trn keja..senang kan:)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xiron baju keja...hehehehhe...

ardinihumaira said...

hiks... dni dalam seminggu dua tiga kali je iron baju gi kelas :D bukan pemalas.. tapi sebab tak kisah. kalo kua shoppping dni iron baju.. g kelas dni serabai... bak kata umi dni.. takpe.. g kelas nak belaja je hehehe

rynas said...

Ena ..akak kan wpun iron rosak mmg akan gelabah. tambah2 kalau hari tu nak jumpa client kan. sangguplah pinjam iron jiran sat...hahhahahha

Me said...

hehehhe... eden dolu2 masa mula kawin hingga ank nak masuk dua gitu.. iron utk 1 minggu terus... TAPI SEKARANG TIDAK LAGI... pagi nie nak p keje pagi nie baru nak gosok... isk isk isk... sgt berisiko kan kan kan

eMMe said...

Ena, siannye, malang tak berbau, gi beli iron kat Econsave murah, jenama Faber, kira branded la kan..RM30, tak percaya, harga dia....betul ke harga dia?

CT said...

makan mcm tk hengat...hehehe

Jom bersahabat dgn akk. Call me kak CT...jemputlah jd follower kita, nnt blh posting komen...hehehe