Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 23 September 2010

Surat Cinta Di Pagi Hari



Salam..


Huhu.. surat cinta siapa la tu yg nak kasi pepagi nie kan.. ahaks!... 



Tapi memg betul pun sy tak tipu.. surat "cinta" dari..... mrmmmm.. tak nak mention dulu la.. dah abis baca mesti kawan2 tau dari siapa.. heheheh.. 



Ceritanya pagi tadi.. 
Tengah syok ditiup angin pagi dan fikiran yg dah terbang ntah ke mana time tu.. tiba2 hubby berhenti kat tepi.. dan sy pun toleh.. Alamakkkkkkk!!!!



Hubby hanya say sorry dan sy pulak leh senyum je kat sebelah.. hehehe.. yerla dah terang lagi bersuluh ker? Sendiri buat sendiri la tanggung kan!..



Ni pengalaman kali ke-2 la nampaknya dapat surat cinta di jalanan.. hahahhaha.. tak perlu tanya dan cakap apa2 pun sbb sememangnya kami yg salah pun.. Melanggar peraturan yg dah ditetapkan.. walaupun tak sebesar kesalahan mencuri, merompak or semua benda2 yg di kategorikan berada dalam kesalahan yg jelas lagi nyata.. hoho.. 



Apa yg kitorg buat tu? tak yah la tulis kan.. sbb kalo tulis mesti kawan2 pun akan cakap mcm ni: issshhhhh!! bahaya tu!!! dah tau dahhh.. tapi memg bahaya pun. Dulu sy pernah cakap kat hubby perkataan tu jugakkk.. tapi ramai yg buat so, kami pun terpengaruh sama bila mengejar waktu yg singkat dipagi hari (elehhh.. semua org pun kejar masa.. alasan!!) dan lama2 sy pun dah malas tak kata apa.. sbb kalo cakap pun wat sakit hati & kering air liur jekkkkk.. setakat nie hubby hanya kros bila betul2 clear.. tapi totap salah.. 



So, bila abg polis tu dah kuarkan surat cinta tu.. Memula sy senyum je tak kata apa.. last sy cakap kat hubby.. Pagi2 dah dapat surat cinta yg tak manis.. sbb Masam & Pahit.. wuhuuuuuu.. yg pasti memg ramai yg dapat pg tadi.. hahahahha...



NOTE: Pandai kan depa tu wat projek hari nie? Yerla owang gomen kan dah gaji.. Bijak Bijak... 




15 Ulasan:

eMMe said...

hati2 dijalan raya Na, ni kan bulan Raya...duit raya byk keluar kan..gaji lak dah masyukk kan...apa lagi...spend money for ur 'love' la jugakkk...

Nur Hawa Mohd Zin said...

kena saman kak ek? heheh...tak leh buat apa lah kan...

Adlina Husaini said...

wah masuk gaji dah kena kuaq bayar saman

takpa2..pengajaran berguna buat suami tercinta dan driver2 yg lain.. ^_^

~aSHa~ said...

eh bila sebut je gaji kat ayat yg last tu baru terpk nak tgk m2u ni..tapi mesti jem kan..

mmg sakit hati la dpt saman ni..ehehehhee...tak suka tak suka betul membayar..rasa mcm mebazir yakmat kan kan kan..

tapi jadikan pengajaran tuk kita semua la lepas ni..itu motif polis dan jpj...

☆ lieya latif ☆ said...

haaaaaaaaaaaa ni mesti langgar lampu merah yeak ena heheehehe...jgn buat lagi tau..bahaye tuh heheheeh....

surat cinta yg tak berape nak best la ena yeak pagi2 ni dpt...aduh!!

rATu kEBaYA said...

hati2 ye.. sekarang klu saman boleh dapat diskaun tak?

Fieza79 said...

adeihh la rasa bazir je nk kuar kan wet baya saman...maka lps ni kena lbh ngikut pertaturan la...huhu

hajarus said...

alo sian akak ngan cik abe pagi2 dah dpt surat cinta... kaler ape tu kak...? hehehe...

~~*Lady Salwa*~~ said...

harus lah hari gaji ni macam2 menda nak jadi ye...

tak pa, next time kena beringat la tu... hehe

sLEEping BEauty said...

wahwah .. surat cinta tak diundang .. hehe

pengajaran utk ena dan hubby tu ... heeee

Dilla Ady said...

alahai untung abang pulis tu..dapat duit rayeeee...hihihi

LyNn HaMzAh said...

surat cinta yang x der manisnya...huhuhuhu...kesian kat korang kena bagi duit raya kat abg polis...sabar yer ena...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alamak...surat cinta...hahahaha...

aiDieNa said...

Cross kat maner laks nie Ena sampai kena saman?? Bencinya kalau kena saman kan.. penat² kita cari duit.. kasi kat org free² jer.. huhuhu

ardinihumaira said...

dni kalo kena saman tatau nak bayo ngan ape. sobbsss risau gak kalo kena