Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 16 September 2010

Salam... Sy Dah Kembali nie.. ^_^



Salam..



Hai!.. kembali sudahhhh.. ^_^
Penat menempuh perjalanan yg panjang memg terasa dek badan nie.. apatah lagi "pilot" nya.. huhu.. Mrmm.. baru sampai malam tadi.. sampai je KL terus singgah beraya umah kawan hubby.. tu pun sbb dapat call otw dari kg. Masa tu planning nya nak singgah makan dulu kat mana2 kedai makan.. tapi bila dah dapat call ajak makan.. Apalagi, on aje la.. heheh.. tak yah susah2 nak order kan!.. ;D 



Tak jauh pun dari umah kami rumah kawan hubby tu.. maaf!  picture tak amik la sbb badan dah letih seharian dalam kereta mood nak snap2 tu memg tak de langsung. Kat kg pun sama.. tak amik gambo mende pung.. haihh!! rugi3x..



Kami tak amik masa yg lama kat umah kawan hubby tu sbb si irfan tak selesa badannya sbb dier baru je terlena masa kami sampai umah kawan hubby jadi bila kena kejutkan semula meragam la dier.. So, lepas je si kakak makan, kami pun terus balik.. fikiran nak terus landing je tapi tak sempat jugak.. kain2 baju yg dah diguna pakai di kg terus di masuk lam MW.. kemas apa2 yg patut.. tup tap tup tap. dah pukul 12.30am.. hubby dok layan youtube citer Cinta Kirana episod yg dah terlepas tu.. Memg hubby siyes tengok citer tu.. sy memula join juga pastu terus hanyut.. heheh..



Bangun pagi nie pun sangat malas.. apatah lagi dah tahu hari ni masih cuti kan!.. tapi hubby dah mula kije dah.. biasa la kijer photog org kawin dier sbb tu juga la kami terpaksa cuti sekejap je kat kg kali nie.. huhu.. tak pe la.. janji sempat juga merasa beraya di kg bersama keluarga kan!.. ;D



K la.. dalam dok mood malas nie panjang juga omelan sy nie.. heheh.. 



Daaaaaaaaaa...



NOTE: Selamat Hari Malaysia




6 Ulasan:

ardinihumaira said...

selamat hari malaysia, sis :D

mamalieyna said...

selamat hari malaysia! yeaa kawanku yg sorang ni dh kembali..hehe..bukan apa, sunyi betul 1,2 hari ni..kgkwn takde ^_^

*oooh mmg penat balik dr kg kan...ena ok lah leh landing, smbl2 buat kerja rumah..eina ni, time balik dr kg ari isnin lepas, tak smpt nak rest pun..keluarga mertua otw dtg umah..sudahnya..kelam kabut buat keja, dgn kain bju, umah nak berkemas, nak memasak lg..eina smpai kul 8 mlm gitu..diorang kul 10lbh..bygkan camno kelam kabutnya..smpt buat laksa..itu pun..elok diorang smpai kena gk masakkan nasik n lauk sbb diorang sehari kena pekena nasik gak..aduhaaiii..penat kan badan..tp harus redha jer..issh terpnjg komen kt sini..bkn apa ena, takde tmpt nk luahkan..en suami ni kgkadang tknak memahami..ish ikut hati nak luahkan lg perasaan kt sini..tpi..hehe..sedar la diri..ni umah orang..ekeke..

pepun..hanya org yg melalui je faham situasi kita kan..penat balik dr kg, nak kena settlekan urusan di rumah pulak!

Selamat hari raya ena!^_^

Izan Ishak said...

salam ena...

alhamdulillah dah selamat sampai umah ye. takpelah ena...nasib baik dpt rest lagi kat umah hari ni kan...
mcm ena mmg terasa penat badannya sbb perjalanan kl-tganu jauh. mcm izan ni, yg tak jauh mana pun kl-jhr pun dah terlepek jgk ditambah lagi kerenah anak2 dlm kereta....

Fara said...

rest secukup2nya kak ena...nnt dh start keje lg letih kan.

Ena said...

** Dni,

^_^


@@ Mamalieyna,
Tak pe ena luahkan aje.. ena semalam pun susah hati bila hubby kata kawan dier nak datang beraya kat umah sedangkan balang kih pun tak terisi lagi.. Nak masak apa pun tak tahu sbb stok memasak tak de.. hanya lauk pauk biasa je ada pun.. seyes memg tak larat sangat. Betul tu ena.. kdg kita rasa nak sangat pasangan kita faham keadaan kita.. tapi tu la susah nak luahkan kan eina.. sabar je la..


## Izan,
rest memg dapat izan tapi mcm tak rest sbb paler dok sakit jadi seluruh badan rasa sakit.. huhu


@@ Fara,
heheh.. ;D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah mesti best kan beraya..orang gak yang xdapat nak beraya lagi..next week baru nak start raya..hehehhe..maklum la..dah lepas pantang..