Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 2 September 2010

Org Bangun Waktu Pagi Sbb Nak Sahur.. Tapi 2 Beradik nie???



Salam.. khamis kawan2.. 
Kejap je.. dah pun khamis lagi.. ;D
Mrmm.. sebagaimana tajuk tu.. mai kita tengok 
Apa budak2 nie buat pepagi waktu org sibuk nak bersahur...
Tapi time nie.. kami dah lepas sahur dah.. hehe


Sebelum tu..
Mula2 bunyi bising kat bilik dengar celoteh Si adik & kakak
So, kami pun biarkan aje la... janji tak gaduh & nangis kan!



si irfan keluar bilik & Kakak pun sama
Dengar la si kakak dok ajor si adik nye ABC
Siap menyanyi-nyayi lagi.. hoho.. 
Sy ngah basuh pinggan dah time tu.. so, tak snap la picturenya
Tapi lam paler ni baik nau mood 2 beradik ni pg ni??


Dah siap kemas.. sy pun tengok si adik yang sedang:-



Baca buku ker Irfan???


&


Pandai Irfan baca tulisan terbalik tu.. ngeh ngeh ngeh.. sambil tengok si kakak.. Apa pulak kakak buat???


*
*
*
*
*
*



tengah amik "nyawa" rupanya.. Biasa la mcm biasa juga tiap2 hari wajib ambil inhaler nie..



Pertama kali sepanjang kami berpuasa nie si irfan bangun & main terus.. pernah sekali bangun tapi mintak susu je terus sambung tido balik.. Si kakak pulak masih demam & masih belum pergi sekolah lagi.. Buku rekod si kakak tak cantik macam budak2 lain sbb sebulan mesti ada sekali dier tak p sekolah.. huhu



NOTE: Kan Best Kalo Hari2 Mood Baik Camni.. Tak Gaduh2.. heheh.. dah nama pun budak2 ena (sendiri pongg mood swing2 jugak ;D) oii!! kalo baik je kanggg bowink pulak.. ngehehehhehe





20 Ulasan:

Mama Hanim said...

wah2 awalnya dorg bgn.. anak2 yg baik n rajin tu, bgn trus cari ilmu kan.. ciri2 anak yg bagus..

semoga anis cepat2 sihat ye, raya dh dekat ni..

MrS. F!zA said...

oh kakak mmg kna amik hari2 ek..cian anis.

dah nak raya ni jgn di bagi minum ais ti tak leh raya plk..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

baca buku terbalik? wekkekek

siannye anis tu eh
mmg ari2 kene amek gas tu
adeh..
semoga dia cpt sembuh ya
takpe mek na, dia pon pra skolah kan..insyaAllah dah besar skit nnti asma dia okla tu..aminn

~~*Lady Salwa*~~ said...

baiknya dua beradik ni ye... sal masih tak dapat bayang camna la faris ngan adik dia nanti... selalu gaduh ke, baik2 je ke... hehe

sian anis... semoga anis cepat sembuh & tak yah dah amik gas camtu...

Izan Ishak said...

baguslah ena...kalau baik kita yg tgk pun syok je.
tp time nak gaduh2 sampai jerit2 mmg sakit pale dibuatnya~

☆ lieya latif ☆ said...

amboi2...rajinnye anak2 ena...sempat lagi study hah...bagus2...budak bijak nie...

alahai sian anis...mmg ari2 kene amik yeak ena....harap2 anis semboh n jarang diserang semput yeak....bahaye kalo musim2 sejuk kan ena....

mamalieyna said...

hehe...tul tu, baik je sokmo boring nnti, kena ada gaduh2 baru adventure sket =P

*arif lak hari2 bgn sahur sesama, pepagi pun mau join mkn sama..tp biasanya mood baeeek, janji kasi dia dok kt kusi mkn, sama2 kita..hehe..

MAMASYAZA said...

sama la akak pun, pagi tadi si kecik tu, bangun pukul 4.30 nak susu n ajak main mainan.

LYaFRINA said...

kakak ada lelah k ena???
harap2 kaka cpt sembuh dr demam tu yer..

**ena..kalo dh adikberadik tu.. kalo xde gaduh2 mnja x sah plok..

zue @ annaleeya said...

kakak tuh asma teruk ker ena??? sian kakak yer ari2 kena sedut gitu... hrp kakak cepat smbuh yer...

ok ar tuh ena bgn pagi2 takde gaduh2... klu gaduh kang, ena jadik tarzan plak pagi2 buta gitu.... hehehe!!!!

Nur Hawa Mohd Zin said...

baguih nya..awai pagi dan dok baca kitab...hehehe...segar je mata mereka kak...eh tapi nak pulak mereka bangun ek

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Ena..
siannye anis tu..mmg ari2 kena amik gas tu ker..siannnya dia..smg anis cpt sembuh yer syg..

sLEEping BEauty said...

amboi dua2 beradik good mood ..baguslah ..

semoga si kakak cepat2 sembuh , boleh raya dengan keadaan kesihatan yg baik .. kan .. insyaAllah.

LyNn HaMzAh said...

irfan bangun tido terus mengadap buku...memang bagus betul la...kesian kakak...moga cepat sembuh yer sayang...

rATu kEBaYA said...

awalnye bangun.. sian kakak ye.. masih tak sihat lagi..

Fieza79 said...

anak2 fieza pn sama la gitu..kejap baik benor... kejap gado gilaa...hehee
Kalo pagi2 mesti dgr soksek2 meka bedua...kamceng amat...hee sama je pangai bdk2 ni kan...

Peminat Katie Holmes said...

comel2x. suka2. bagus. kecik2 dan pandai. mak dia la yg ajar niey.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

anak2 kita pun sama...
kejap baik, kejap gaduh...hihhh

Zezebel said...

Comelnya baca buku terbalik.
biasa la tu gaduh adik beradik kan?

Dilla Ady said...

sian tgk akak camtu..mmg tetiap hari ye ena kena sedut inhaler camtu..sian la tgk..

dilla doa die sembuh dari semput ye..sian la tgk die..