Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 2 September 2010

Ni je Kami Berbuka Semalam.. Huhu



Nak tahu kami berbuka ngan apa petang semalam?? heheh.. masih lagi ngan citer makan2.. yerla selagi tak berbuka.. makan juga yg difikirkan.. =P ... Yang pasti memg sempoi sangat!


Semalam kami singgah kat pasar malam ( tapi lom malam lagi time tu.. ngeee) ingat nak cari buah rambutan sekali dah tawaf tak de pulak.. huhu.. Terjumpa pulak ngan gerai mak cik yg niaga Laksa tu.. So, terus la beli sbb laksa nya tu ok la still leh diterima dek tekak nie.. walaupun tak sesedap laksa kat Dayabumi tu... skrg tak jual pulak kat situ.. Cuti agaknya.. So yg kami beli adalah:-




Karipap sardin (hubby punyer), Otak2 udang (hubbp punyer juga) dan pengat pisang.. itu sy yg punye.. mrmmm.. tu je la bersama laksa tapi gambo laksa tak snap pulak.. nasib baik semua habis.. cuma hubby je tak berapa nak habis laksanya.. Hubby bukan penggemar laksa tapi naper ntah beli juga.. hoho.. makanya nan ado la yg di masak semalam utk berbuka.. tapi ada utk sahur..



&




Ni menu berbuka di Restoran Warisan Jumaat lepas... Sedap! tapi tu la tak leh nak makan bebanyak sbb perut tak muat dah (nasib baik ofis belanja kalo tak rugi je sbb tak makan banyak2) tapi menu nye macam2 ada.. yerla buffet kan!.. Hubby yg makan beria2 sampai abis.. ;D


Ramai staff KPKK yg hadir sama.. tak snap picture sbb segan pulak sbb terlalu ramai.. nasib baik dekat je semuanya.. 



NOTE: Jangan Mare ye kawan2.. still lagi menu makan2.. hehehe..



10 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

je kak???? banyak lah tu kak...heheheheh

.::Lynn::. said...

xmakan nasik? cayok lah...

MrS. F!zA said...

meletopsss!!! ni kalo fiza mmg tk gerak trus.. buka posa leh mkn sikit je..sob..sob.. tp syiok gak leh diet..

otak2 udg tu smpai skrg tk leh ngam ngn tekak.. hehehe

ardinihumaira said...

uiskkk kak.. mabeles sume makanan tu. gulpp

mamalieyna said...

yuhhu...first time ke tak msk time berbuka ni..hehe..eina sokmo2 tk msk..mkn benda2 camtu jer..itu pun kdg tak habis ! haishh..kurang mkn skrg ni..kurusnya idak ler juge =P

Fieza79 said...

fieza suka otak2 tu...jarang dpt mkn kat sini..kalo ada pon tak sedapp...

kakpah said...

dah lama tak makan otak2. teragak pulak..

LIP (^_^) said...

laksa is my fav!!

~aSHa~ said...

laksa ganu ke ena? sha dah belajar makan laksam sejak kawin dgn org ganu....best gok MIL masak..

ofis kami buat kat sini je...masak sendiri...ehehe byk lebih, bekal tuk sahur pun moleh....kongsi dgn anak2 yatim...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Simple nya menu berbuka akak. sal tetap jugak makan nasik walau tak lalu. cam dah jadi wajib lak berbuka ngan nasik... huhu

bestnya staf KPKK kan... kalau sal tak tukar balik ptrjaya nih leh la join sekali... leh jumpa akak... huhu