Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 27 September 2010

Jejak Kasih



Entry masih dengan citer raya selagi tak abis raya.. ntah2 terbawak2 sampai lepas raya.. heheheheh.. Mrmm.. petang nie nak tepek picture bersama kawan selepas 13 tahun tak jumpa... akhirnya fb (ni kebaikan fb bg sy yg lain tu.. nyahhhh) menemukan kami si rumahnya pd raya ke-9 yg lepas..


Dulu, masa sek. kami digelar kembar walaupun tak sama sbb berkepit je ber-2 ke mana saje waima ke toilet juga.. wahahahaha.. dan kami punyer ketinggian juga lebih kurang je.. tapi dulu sy kuwus lg dari skrg dan kawan sy tu chubby sikit.. tapi skrg??? terbalik pulak.. sbb sy chubby sikit dan dier betul2 kuwus!! tak pe janji sihat.. ;D



Moh la tengok picture nya..



kuwus kan dier??? maap ler.. sy kan raya tahun nie baju raya tak bayak.. so, pakai je la mana yg adooo.. hoho.. pssttt! ni je satu2nya picture dari kamera hp sy tapi lupa nak buh watermark.. uhuk!



&



Jom layan gambo yg sy cilok dari fb kawan lama sy nie plak..



ishhhh!! sungguh sopan anak dara nie duduk!  haihhhh!!
seyes! ntah apa2 aksi la si anis nie.. memg dier asyik buat memek muka ntah apa2 je time nie.. pastu wat umah mcm umah dier je.. kuar masuk sana sini.. dah ramai owang.. tapi nasib baik ada kucing terus dier lari.. haha.. tapi terbalik lak ngan si adik sbb pantang nampak kucing terus nak p terkam! adoiyaiiii




Hak nie, anis leh plak amik gambo sambil jelir lidah.. terus la umminya katup mulutnya tu.. huhuhu


&



gamba kami sefamily pun hadooooo.. hehehe.. abaikan juga rambut si irfan yg dah makin panjang.. anak bujang ni tak mau potong.. dah sampai kedai tapi menjerit2 tak nak!! tu yg makin panjang.. ishhhhh!! eh! cam lari topik jekkkk!! ekekekeke..



NOTE: Makan, makan dan makan je la sabtu & ahad.. so, ari kije kena la ikat perut (puasa ganti).. wehehehehhe.. 




20 Ulasan:

eMMe said...

amboi ena, lentok abis...melekat kepala dgn kawan ena tu...heheheh....

ardinihumaira said...

;) dni pun teringin nak jumpa teman lama ...

Mama Hanim said...

best tu dpt jmp kwn lama kan ena..

mamaaerish@eb said...

bestnyer ank2 dh beso... ;p

kwn2 eb pn semua dh lain... yg cantek dh mak ai... ;p
yg comot dh lawonyer....;p
mcm la... hik3

~~*Lady Salwa*~~ said...

akak,

sal na gelak tul tengok gambar yang akak tutup mulut si anis tu... hehe... ntah kenapa ntah...

pastu nampak cam si irfan sama besar lak ngan anis dalam gambar2 tu...

**bestnya jumpa kawan lama. kawan2 sal semua dah menyepi... sob sob...

~aSHa~ said...

ahaha lawak la ena buat katop mulut anis tu...ehehehe

aritu masa kami bergambar sefamily, anak dara sy pun buat perangai jelir lidah jugak..alahai takde gambo cnatik taun ni...

aiDieNa said...

Sama lar kita Na.. hujung minggu makan tak ingat dunia.. hari keje ikat perut pulak lar ganti posa.. baru balance.. hehehe..

Tapi kan.. lusa ada open house KPKK kat KRAF.. nak posa jgk ker.. pegi tak?

dan.. lusa laks ada kursus kat LPPKN.. ada makan² jugak tak makan rugi.. sumer tu bayar tu walaupon nanti bleh jer claim balik..

chugie said...

wah.. mesti ena dh lama sgt x jumpa ni kan? huhu.. sama2 kurus je tu.

Ena said...

Salwa,
hehe.. a'a sbb irfan dah debab dan membesar bagai johan sungguh pas raya nie.. tu yg nampak cam sama besar jekk ngan si anis.. dier memg kuwus jekkk.. susah nak naik.. turunnya senang.. haihh!!


Kak Aidiena,

Ena tak pergi la kak sbb dah petang kan!.. so, ena puasa je la terus.. lg pun tahun ni puasa tinggal banyak hari.. ni baru je 4 hari.. banyak lg nak dikejar.. ena harap dapat la puasa sepanjang minggu kije nie.. tapi mungkin tak dihari jumaat.. ;D

mamalieyna said...

waaah berjumpa kawan lama! syok tuu...mengembalikan kenangan silam..hehe..

ohho, rmbut irfan dh pnjg eh, cam arif gak..rasanya kalau g kedai gunting rmbt pun, sure dia taknakkkk...! dia dh tau...huhu..camna nak buat eh..huhu..pepun sweet dak irfan..kakak?..hehe..sungguh sopan dia! =P...biasala kanak2 cerdas n cergas mmg gitu..hehe..

MAMASYAZA said...

sikecik akak tu pun sekrg ni pantang soh amik gambar ja, mesti jelir lidah..geram sgt...

ana said...

tu la sbb ana suka fb...kawan lama2 pun boleh jumpa balik.

kakpah said...

salam ena. lama kakpah tak jenjalan ni. seronok menyambut raya nampak!!!

hajarus said...

he3x.. tersenyum hjr sorang2 tgk pic akak yang sempat lagi tutup mulut kakak... tp akak tetap menten senyum... so sweet...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dok apelah mek na..baju sama pong..kite2 aje yg tahu...wakakakka

kelakor la katup mulut kakak..dia cam sy la msa kecik2..suka buat mimik muka bila amek gambor..sudahnye sy kene cubit ngan abang sy..uwaaa

Dilla Ady said...

kelakar la ena gambar yg ena tutup mulut kakak tu...sempat lagi ena wat muke biase..kalu dilla da herot2 muke da..huhuu

rATu kEBaYA said...

jumpa kawan lama mmg macam jejak kasihkan.. mesti seronok dan banyak benda nak citer

Redbloodsnow said...

itu yg best nyer FB. leh jejak kasihkan kte ngan kwn² sekolah n kaum kerabat kte kan kan :)

btw, akak nampak sgt cantik !

sLEEping BEauty said...

best kan kalau jumpa kawan2 sekolah dulu ...

ena ttp maintain comel jer.. hehee

Ena said...

Kawan2..

sngt seronok jumpa kawan lama.. tapi tu la masalahnya nak semabng banyak2 tak sempat time ni sbb dah namanya open house.. tetamu nya ramai.. so bz la kan.. tapi tak pe janji hajat nak jumpa dah kesampaian.. ;D