Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 1 September 2010

Ingatkan Kakak Jer.. Rupanya Irfan Pun Sama..



Hehehe... apa lagi la tu kan!.. 
Apa la dok merungut tu ena oii!! anak awak juga.. bukan anak owang lain pung... =P 


Mrmmm.. nie semalam punyer citer la nie.. masa dok nunggu MIL tengah check up tu, so, dua beradik tu kemain lagi ke sana sini tak diam2.. si irfan mula2 tu diam je.. elok je dok ngan ummi.. tapi bila si kakak asyik ajak join dier wat aktiviti dier kat situ.. dier pun apalagi... sampai naik pening paler ummi nie.. 


Tak snap pun picture si kakak sbb geram sangat kat dier semalam.. tak behave langsung.. wat suka ati dier je.. memg dier suka kalo dapat keluor & main2 mcm tu.. tak ingat dah pesanan ummi & abah kat dier.. adoilaaaa!!


Sudahnya gambo irfan je la ummi snap.. sbb irfan still lagi leh control walapun???



Walapun.. pada Mulanya elok je duk main kat kerusi tu jekk.. alih2 dah sampai belakang.. tengok la apa dier dok buat tu.. gigih nak bukak tingkap tu.. mcm kuat sangat.. haihhh!! nasib baik tak de org sangat time tu.. bukan apa takut jatuh & tersepit je..


&



Tau pun penat.. akhirnya dua2 tertido.. si irfan dah tertido masa ateh dukung lagi.. bawak masuk buh lam kete pongg tak sedar dahhh.. si kakak time nie dah mula batuk2.. sbb pekena air bergas dan berais lagi yg di pau dari Mak Ngah nya.. hadoiiii!!



NOTE: Camni la kerenah anak2 sekarang.. ker anak sy jer erk?? sbb tengok anak org lain eok je dok diam.. huhu.. Ada apa2 petua ker nak lembutkan hati budak2 nie.. 




16 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe tengok family shopping semalam kak..anak2 tak behave..kena cubit..ada yang hilang...huhuh...ada yang mak bapak berkejar kat shopping ngan anak2...hehehe...

eMMe said...

me tgk anak org, anak sendiri lom lagik la, mmg mcm2 ragam kalo me gi Klinik tempt menunggu tu kan...ade yg jerit2 la, nangis2 la...mcm2 la, tapi so far , takde lak nampak Misi marah suh diam kan..takpe laa...tu kan lumrah alam...

MrS. F!zA said...

hehehe biasa la tu k.ena.. budak2 ni tak sama perangai.. org kata kalo kecik susah jga sok besar senang.. kecik2 nakal besar sok baik.. insyaallah..

ala nakal budak2 tak duduk diam je bkn kaco ke gaduh ke kan..heheeh

MrS. F!zA said...

hehehe biasa la tu k.ena.. budak2 ni tak sama perangai.. org kata kalo kecik susah jga sok besar senang.. kecik2 nakal besar sok baik.. insyaallah..

ala nakal budak2 tak duduk diam je bkn kaco ke gaduh ke kan..heheeh

LyNn HaMzAh said...

erm, lebih kurang jer ena...qistina pun sama juga...budak2 nie akal dia panjang jer...kita x boleh nak jangka apa yg diorang nak buat...

~~*Lady Salwa*~~ said...

tu la kan, kadang2 tu geram je bila anak tak dok diam.

sama la, bila tengok anak orang lain baik je la dok dekat mak ayah dia.. hehe

tapi nak wat camna, sementara nak besar & faham tu kena la banyak2 bersabar...

sal pun dok cuba gak cari petua bagi lembut hati anak, dengar cakap... cuba baca al fatihah & alam nasyrah pastu tiup kat hidung dia masa dia sedut nafas (masa diaorang tengah tido). sal dok cuba yg tu la sekarang ni...

QuEeN Of 2 Heroes said...

darwish ikut mood dia...sekali mai angin dia nak buas...pening la jgk...huhu. last gi giant baru ni dia dok ngamuk nak main bola,ayh dia la gi bg bola dlm giant tu...endingnya ibu shopping dia bz kejar bola satu giant tu..huhu.

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

huhuhu...samalah ngan irfan dan kakak dia gak...tapi versi izan plak...:D

sLEEping BEauty said...

biasala kan budak2 ena,bukan anak2 ena je .. me pun sama wlpun dua2 gegurl .. hukhuk

Ain said...

normal la rasanya ena,

danish tu lagi lasak, pantang bukak grill terus hilang gi main....

kita panggil memang dia buat tak endah jer....

kadang menangis kita stress dengan perangai dia.....

mamalieyna said...

budak2 mmg semuanya gitu kot! arif eina dulu rasa cam dia ni jenis behave je..tapiiiiiii..dh dpt kaki ni, haih..pantang lepa, ligat le lari sana sini..huhu.

Mama Hanim said...

hanim dlu pn cmtu gak, x reti duk diam, x larat kejar, nk dukung berat la plak..huhu..

~Siti Hajar~ said...

ermmm..k.ena, sama la kita, bkn anak kita je anak org lain pun sama, diusia begini la kanak2 otak bkembang aktif, nk marah & suka serba xkena kan?

anak k.ena 2 tp anak sy 3, klu buat perangai...adoiii...mcm nak lari tggl mereka d situ aja..lps geram nih..haha

aiDieNa said...

Sama lar tu Ena.. sumer ibu melaluinya.. yang penting kita sayang dan suka anak² membesar depan mata kita..

Fieza79 said...

sama je Ena....anak fieza pon sama la..maybe sama la seme ibu2 di dunia ni kan...? fenat malayan kerenah dorang ni mencabar kesabaran...!

Redbloodsnow said...

hahaha...bile penat ketiduran dh dorg tuh. sooo cute!