Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 24 September 2010

Cerita Kami Semalam dan Semalam.. ^_^



Salam Pagi Jumaat..
(pagi la sangat.. ;D)


Banyak sangat benda yg nak di settle kan minggu nie ( eh! owang lain pun sama gak).. Makanya lambat la sikit sy bersiaran & entry pun tak berapa sangat kan!.. alahai.. cian kat sy.. hoho..

So, skrg nak mem-free kan diri kejap la.. nak citer sikit.. buat pertama kalinya kami p soping barang dapur dari jam 9.00 sampai jam 1.00am.. dan sampai umah dah dekat jam 2.00.. Jam 3.00 baru nak cari tilam..dan jam 5.00 dah bangun.. hoho.. beria benor bunyi nye tuh! naper la kan! haishhh!! tapi masa kat NSK, Selayang (jauh nauuu soping) tu suasana nya mcm baru kul 9.00 jer.. murah2 pulak tu.. 


Asalnya kami p Tesco jekkk sekali banyak pulak benda yg kitorg cari dah kehabisan stok, so hubby ajak kami ke sana sbb 24hours open!.. baguskan! patut la ramai org.. fresh2 pulak tu.. rasa nak beli semua jekkk.. terus rambang mata.. heheheh..


Memg banyak keperluan rumah yg dah kehabisan stok, pastu nak standby barang2 utk masak sempena raya nie.. kami lom raya lagi kat umah sendiri tau.. heheh!.. yerla.. kata raya sebulan kan kan kan!!!.. =P.. Masa pulak makin suntuk sbb malam ni nak p open house umah SIL kat Semenyih pulak!, malam semalam dah beraya sampai ke Nilai nun! Cehhh!! mcm jauh sangat.. hehehe.. tapi jauh la juga tu bila kira pergi dan balik.. Cantik (Jakun & teruja jap) umah kawan hubby kat Bandar Salak Tinggi tu.. yerla umah gedek2 (besar2)  double story. Regenye lebih kurang je ngan umah single story yg ada kat KL... kat KL kecik jekkk.. Memg ado umah besar2 tu tapi regenyer???? Ya Ampun!!!


Mrmmm.. Puas hati betul kalo dapat umah camtu kan!.. luas je pemandangan.. Nak deco umah pun sonok.. cam umah sy tu terhad! hall pun kecik jekkk (gara2 x plan betul2 masa wat renovation dulu) Tapi tak pe la.. sekurang2nya ada juga umah kan (ayat sedapkan hati sendiri).. Alhamdulillah.. 


K la..  stop dulu..



Moh le... layan gambo 2 beradik tu lagi..


suka gambo nie sbb nampak cam makwe pakwe pulak.. ahaks!!

&


Ni kije 2 beradik nie kat umah kawan huby.. adeihhh!! 



&


semacam pulak gambo nie bila dibesarkan.. cam tak kena jekkk!! tapi tak pe la.. wat2 tak nampak je la ye kawan2..
=P


Ni kat NSK malam tadikkk.. time nie dah jam 12.30.. kami last yg Q kat kaunter tu.. lupa pulak nak snap gambo org ramai kat situ.. alahai.. Time nie 2 beradik nie dok berebut botol ribena.. Irfan dapat, si kakak nangis la.. pastu abahnya amik irfan pulak yg nangis.. hoho..



NOTE:Syok gak soping lewat2 camtu tapi lagi syok kalo bukan time kije.. naik fenin paling nie tak cukup tido minggu nie.. 





8 Ulasan:

chugie said...

wah.. mesti banyak shopping tu kan?

umah beso.. rege pun mesti lah besar kan.. sy pun ngidam gak nak umah beso tu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

jauh beno shopping ek... tu la, kalau bukan time kije ok la jugak... tak pa akak, esok cuti boleh qado sket2... hehe

hai, ni yg tak sabaq nak duk umah sendiri ni... syok je bila dengar org cita pasal umah sendiri...

hai, camtu la gamaknya nanti kalau sla ada anak 2 ye.. sure fenin layan karenah anak2... hehe

Fieza79 said...

ni mesti nk wt open house yg meriah ni...jemput la kami2 ni...hehee

Anis asik nangeh je kan..hehee manja ni...

mamalieyna said...

aiyaaak soping lewat bebenorr tu..hissh eina tak pernah buat lg gitu..hehe...penat la badan, esoknye kije..huhu..

*enaa...umah area situ mmg cantik2 dan rege sgt ok kan..area2 KL sini mmg jauh bebenor bezanya ..huhu..eina pun dok usya2 gak nak beli umah atas tanah ni.tp bln kt KL kot..mahal lah!..taktau bila nak jumpanya..yg pasti bkn tahun2 terdekat ni..

*eh..next week freekan diri, mai umah eina eh..tp formal jemputan eina email la..tp kan..umah eina lg keciik..hehe..

ana said...

wah shoping skan yer...takpe asalkan umah sendiri, kecik ke besar ke belakang kira...

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak ke mana si irfan nak bawak kakak dia tu...hehhe...beli jer dua botol kak..sorang satu..hehe

ardinihumaira said...

takpe2.. shopim kan best :D

LyNn HaMzAh said...

shopping kat NSK memang best...barang2 pun murah sket berbanding kat supermarket lain...