Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 11 September 2010

Balik Kampung... Ho Ho Ho Ho Balik Kampung.. Hati Riang



Salam..


^_^


Macam mana dengan raya? Seronok??? Mestilah kan! Sekali setahun saja haruslah di sambut dengan mood yg happy.


Sy Baru siap mengemas dari petang tadi.. Punyer la lama.. hehe
Mrmm.. yerla mood mengemas tu sangat la slow.. mengalahkan siput sedut.. haihhhh... Di kala perantau yg berada di desa dah mula utk ke kota semula, sy  sebaliknya pula.. Tak kisah la.. janji kami tetap juga pulang ke kg.. yer tak? So, yg dok gigih mengemas dari tadi tu pasal nak balik kg pagi nanti la nie.. Cukup la 2 hari diperuntukan beraya bersama keluarga MIL kat sini.. Masanya pula utk beraya bersama keluarga di kg.. Tak sabar nak jumpa mereka.. tu pun pukul berapa la agaknya sampai esok nie.. Maklum la.. kami ni selalunya suka menyinggah... Bukan menyinggah umah siapa2.. tapi menyinggah utk tidur, utk makan.. utk solat & dengan karenah anak2 lagi sudah semestinya la singgah menyinggah tu perkara biasa.. Kalau biasa ambil masa 7-8 jam.. kami boleh boleh jadi 10-12 jam.. hoho.. Tapi kalau kurang aktiviti menyinggah tu tak sampai 7 jam kami dah sampai.. ;D


K la.. nak tido dulu la.. esok ( 3.00am) nak mulakan perjalanan yg panjang. Hubby dah lama dah belayarnya... Tak pe.. sy hanya co-pilot makaya pilot mesti lah dapatkan rehat yg secukupnya kan!.. ;D


Doakan perjalanan kami lancar & selamat di mana saja kami berada.. Malah buat kawan2 juga sekiranya ada perancangan sama seperti kami. Jangan lupa pastikan rumah ditinggalkan dalam keadaan selamat ye.. 


Daaaaa...





6 Ulasan:

mumyShaneQeisha said...

slmt hari raya n happyt holiday.
drive safely ya

ana said...

semoga selamat sampai... :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

pandu cermat jiwa selamat...

MAMASYAZA said...

semoga selamat sampai, kirim salam kat family di kampung ok

LyNn HaMzAh said...

selamat hari raya untuk ena sekeluarga...
drive elok2 yer...

kakpah said...

semuga selamat sampai ke kampung dan beraya ziarah menziarahi sanak sedara di kampung pula..