Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 17 September 2010

Ada ker Yg Arif Yeh??? Meh La Sini Kongsi Tips!! ^_^



Owh!.. Jumaat!! adalah hari yg paling best! hehehe.. yerla dengan rehat yg panjang buatkan masa cepat berlalu.. tapi sy tak kemana2 pong.. Just g tapau nasi je tadi.. Lepas makan layan blog jap.. pastu ingat nak p jumpa harimau! eheheh.. g Maybank la tu.. tapi malas pulak sbb cuaca yg mendung tapi terasa teriknya bila ke luar.. dah tu paler pong masih ting tong lagi.. jd dok je la kat lam opis nie kan.. nak layan mata tapi ntahhhh... =P



Dok belek2 muka nie kat depan cermin.. huh! makin terang pulak bintik2 hitam kat bawah mata ni.. nampak mcm makin membesar.. jeragat ker tu erk?? alamak!! bab ni yg selalu buat hati jadi tak keruan nie.. agaknya kulit muka nie makin kering gamaknya.. camner erk??? produk apa la yg mujarab utk cepat & berkesan utk hilangkannya??? 



Sy memg tak pandai sangat bab2 produk skin care nie.. alahai... Ada kawan2 yg arif ke erk??? meh la kongsi tips!.. ;D





15 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pun tak pandai sangat bab2 produk ni kak..nak guna pun takot..awe pakai semua produk safi jerk

nieda said...

tak arif pasal produk skin care ni..sooryla my dear tak dpt bantu

mamalieyna said...

eina pun tergerak hati nk bertnya kt kngkawan gak..jeragat itam byk kt muka..huhu..nk nolong ena tak dapek la..sbb den ni pun tgh dok belek2 telek2 hal yg sama gak..hehe..

hope ada yg kasi idea baeeek nnti!

Adlina Husaini said...

ena pakai spot corrector utk jeragat. jeragat kalau tak control bertambah banyak..ena putih, lagi la mudah..

org kulit putih n cerah senang naik jeragat compare kulit hitam manis.antara sebab dia ialah jumlah melanin yg ada kat kulit. melanin tu yg tahan uv

jeragat ni antara lain sebab kulit makin matang dan cuaca yg panas

malam2 pakai spot corrector
siang2 pakai pelembab yg ada SPF kay

ina suggest brand Giffarine sebab murah n berkesan

tapi ada brand2 lain yg menentang jeragat jugak, mebe boleh gi tgk kat watson

hope membantu ^_^

Ena said...

Awe & nieda..

heheh. tak pe.. ;D

Ena said...

Mamalieyna,
sama yeh kita.. alahai..

Ena said...

Adlina Husaini,

spot corrector? owh.. 1st tim dengar nie.. mungkin pernah baca tapi tak ingat lorr.. hoho..

thanks ye ina.. sangat berguna komen yg ditinggalkan nie.. nak p watson la nanti.. tensi bila tengok semakin terang color itam tu.. huhuu... tak suka..

Kaseh NazLieza said...

alamak..cian akk...xtahu nk suggest product apa kt akk..tp semoga akk cpt2 sembuh sperti sedia kala..

ardinihumaira said...

biasanya tu jeragat kak... ada produk untuk pudarkan kesan jeragat... macam produk2 antipenuaan dan juga produk penuaan. biasanya produk dia nama macam anew, new age, regenerist, safi rania, dan macam-macam lagi. untuk pembaharuan sel kulit. akak cuba cari produk yangkena dengan kulit akak. InsyaAllah berkesan...


macam umi dni, dia ada jeragat tapi kulit dia tak kena dengan produk lain... pakai safi, terus ok...

Fara said...

erm...xtau dpt membantu ke tak, tapi try la cari nuriz night cream. sbb mama fara guna nmpak jeragat dia dh pudar ;)

Fieza79 said...

alahai itu yg tk suka kan..hehee ni fieza ni lagi masalah kulit jenis berminyak...senang2 je jerawat nk tumboh...kalo yg kulit kering mcm ena..jeragat la pulak ye..haishh tk abis2 mslh kita owg pompuan ni...tak tau la ena nk solve problem ena tu...huhu fieza pon tgh carik penyelesaian gak ni...eheh

MAMASYAZA said...

akak pakai produk avon aje, anew, sesuai gaks ngan muka akak.
akak kat umah aje, rasa lenguh2 satu badan, sesema

~Siti Hajar~ said...

bintik2 tu timbul ke tak k.ena? k.ena pakai bedak sejuk campur dgn pucuk jambu batu je, hilang la dia..dah ramai kwn2 sy pakai petua ni...alhamdullillah elok aje..try la

ana said...

sama la..kurang sket bab2 kecantikan nih...

Rashid said...

Jeragat? adoiii .. camana ek? Kena rujuk pakar ni..