Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 11 August 2010

Yang Sedang2 Saja



Selesai sudah hari pertama.. Dah kenyang ker? ker terlebih2 gitu? Haihhh!! Sy? Alhamdulillah.. yg sedang2 saja.. :D

Tadi  petang sempat juga la tawaf PARAM. Asalnya teringin nak makan Nasi Kerabu. Dulu ada 1 family Kelantan yg meniaga kat situ. Memg SEDAP!! tu yg kami terjah juga. Tapi tadi tak ada pulak.. huhu.. frust juga la.. Ada lagi gerai nasi kerabu yg lain tak tak teingin pulak nak mencuba sbb memg nak makan yg kakak tu punyer jekk.. eheheh.. dah macam owang mengidam pulak! ;D

Jenguk lauk pauk yg lain dengan segala jenis juadah. Memg nampak menarik tapi tak berjaya Membuka selera kami.. huhu.. Yg kami beli hanya kuih Popia Basah!

Sampai umah dah pukul 6.40.. ALAMAK!!! Apa pun tak masak lagi.. So, bersilat la kat dapur tadi.. 

Masak apa yg ada je la.. Alhamdulillah.. rezeki hari nie kan!.. 
^_^


NOTE: Sangat Rindukan Solat Terawih di Kg di zaman sebelum kawin.. Seronoknya.. Sekarang? Belum ada peluang nak pergi solat berjemaah.. Buat sendiri aje la di rumah.. 




12 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

zaman dulu banyak kenangan kan kak buka ape je tadi kak?

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sempat gak lg Ena Bersilat yer..hehe..

Tu lah Rindukan nk bersolat terawih kat masjid..skrg nih dh ada anak susah dh nk berterawih..

mamalieyna said...

uuik..sempt lg bersilat kul 6 lbh ye..eina pun ari ni harus bersilat jgk kot..semlm ronda2 PARAM gak, tp tulah...byk sgt menu, smpai taktau nak beli..last2 beli mee jawa, mee rebus, murtabak ngn kuih pelita jer! kenyang sampai sahur! hehe..bgn sahur baru mkn nasi, tu pun goreng jer..^_^

rindu kan, solat terawih di kg! huhu..

eT said...

hehe...sama la...eT pon bersilat kol 6...dekat2 nk bukak pose baru siap...nasib baik...hehe

~aSHa~ said...

asha pun byk kenangan terawikh ni masa kecik...kelakar pun ada kalo difikirkan...org terawikh kita pun ikut je...

ena, asha pun tak beli apa2 kat PARAM smlm..takde yg berkenan..ramai sgt...takut air peluh mereka mercik kat situ...tu tak jadi beli...ish pk gitu lak asha ni kan...ehehhe

zue @ annaleeya said...

dah ader anak kecik nih susah dah nak gi terawih.. sape nak jaga kan???

semalam akak beli kuih lopes dgn murtabak jer kt PARAM... balik umah terus bersilat masak ayam percik... sib baik sempat masak... heheheh!!!

MAMASYAZA said...

akak buka posa ngan nasi kerabu le...sedappppp

Redbloodsnow said...

1st day puasa zie kecundang :( kene serangan heartburn yg terlampau :(

Dilla Ady said...

terer ena sempat lagi masak da kul 6 lebih..

tul la..kalu nk mkn nasik kerabu, kena cari pure dari kelantan..baru la mantop!

rATu kEBaYA said...

bersilat kat dapur.. bunyi mcm best.. tapi mesti tergesa2 kan.. letih..

Fieza79 said...

wahh gagah nya Ena bln pose siap bersilat lg...hehee ngan mare ena..

smlm pon msk je takda beli2 tak menarik kat bazar dn dh tau tk sedapp..! huhu

Adlina Husaini said...

wah terorrnya..ina kalau time tu tka masak lagi sure gelabah trus order domino kot hehe