Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 24 August 2010

Yang DiKejar Tak Dapat Yg Dikendung Berciciran


Salam..


Arini nie.. kalut ntah apa2.. semua benda sy tercicir arini.. 
Baju sekolah si kakak tak masuk beg..
Beg sekolah tertinggal.. Telefon sendiri pun tertinggal
Malah banyak benda yg tak berjalan dengan lancar la


Nak kata bangun lewat dah bangun awal dah..
4.00 pagi dah bangun.. itu pun mcm biasa la
Si irfan yg batuk2 & muntah.. 
Lepas dah siapkan Irfan.. terus la siapkan hidangan sahur.. 
Ingatkan tak de la benda yg tak settle lagi
Dah nak gerak baru perasan beg si kakak tak de sekali
Otomatik baru teringat baju sekolah kakak
Tak masuk dalam beg.. aduhyaiiiiiii
Tak pepasal tak ke sekolah arini
Nak masuk umah balik tak sempat dah 
Dah lewat kalo masuk balik kompem punch card hubby merah
Huhuhu



K la... pagi2 dah bebel nie.. haihhh..
Tak patut betul.. tapi nak gak tulis kat sini.. =P 



NOTE: Maaf, Tajuk Entry Tak De Kena Mengena Dengan Cerita.. 


26 Ulasan:

MrS. F!zA said...

la... akak, sama la..kta hari tu bgun awl, dh siap beg darwisy malam lg..sekalii dh syiok dlm keta kebetulan naman plk tk keja nk gi klinik lgsg la htr darwisy..dh sampai taska dh tu bru trgt beg dia xbwk dhla botol susu pampers semua lam tu..hahaha tensen giler..seb la chekgu naman tu jnis cool je.. hahaha

ita cutevirus said...

laaaaa.... pulak...

ardinihumaira said...

sekali sekala memang ada kelam kabut. dni kalo kelam kabut pegi garaj kete.. baru ingat kunci kete tak ambik hehe

Ena said...

Mrs. Fiza,

tu la.. nak jadi kan dah siap awal2 pun tetap ada jugak mende yg tercicir.. hermmm..

mamalieyna said...

huhu..awatnye tuuu leh tertinggai tuu..huhu..

Ena said...

@@Ita,

tu la pasalnya.. huhu


@@Dni,
heheheh..

Ena said...

@@Mamalieyna,

Tu la.. kalo tahu senang lak nak cerita kan!.. kui kui kui..

Izan Ishak said...

ena...izan kalau masa balik kg tertinggal barang itu ini, mesti siap kena perli ngan hubby...yelah kalut2 nak cepat punya pasal kan~
(kalau brg kami tinggal xpe, jgnlah brg dia~~huhu)

LYaFRINA said...

hehhehe.. lya pun pnah mgalami situasi g2.. especially part ttingal brg tu mmg slalu la.. org pompuan byk mde nk pikir, tu kdg2 hal remeh x sempat nk ingt... lelaki lain. kita perempuan..kalo bkerja ada tgungjawab di rmh lagi.. letihkan??

aiDieNa said...

Ini perkara yang biasa berlaku bagi sumer parents yg ada anak kecik.. anak besor pon.. hehehe

chugie said...

hehe.. sian ena, biasalah tu.. kadang2 kite ni tanpa sedar akan tinggal macam2, dan otak rs cam blur2 je kan..

Ena said...

iZAN,

betul tu izan, biar barang kite yg tertinggal kalo barang dier.. adeihhhh!! rasanya kalo barang dier dah masuk amik juga walaupun dahlewat... mrmmm..

Ena said...

**Lyaa,

betul tu.. mcm2 nak buat.. tu pun ada jg yg hubby bantu.. still ada gak yg tercicir.. huhu

Ena said...

## Kak Aidiena,

kak, tu la.. mrmm..


@@ Chugie,
memg tak teringat lgsung dah tadi sbb masa nak kuar tu hubby dah off kan lampu jadi dah gelap tak sempat nak check apa yg tercicir.. sian kat si anis la..

~aSHa~ said...

sama la arini...tertinggal itu ini...buku laporan harian taska anak tertinggal...uhuhuhuh ntah mana papa dia letak lepas tulis pagi tadi pun tak pasan dah..duk kalut nak cepat

☆ lieya latif ☆ said...

aduh kelam kabut ena...biase la tu ena...lieya pun ade gak hari yg macam nie...hari serba tak kena...

irfan tak sihat ke ena...moga cepat sembuh yeak...

alia said...

kadang kala kita akn jadi cam tu..sabar aje la

Redbloodsnow said...

UIIII BYK NAH BENDA YG KELUPAAN TUH EK..HEHE

Fieza79 said...

dok pikir apa la smpai terlupa suma brg..kalo bab2 tertinggal brg hushh mau fenat nk patah balik..saba je la...

nieda said...

bila kelam kabut mmg mcm tulah..kdg2 terjadi gak mcm ni

Intan Inn said...

erm napa ena semuanyer terlupa..erm penat sangat ker dgn keje2..cian kat ena kan...

norhaizan said...

alahai..kesiannyer kak ena..ni mesti gara2 irfan demam ritu kan..takpe la, len kali hati2 kay..cuba ingatkan blk apa yg tertinggal sblm keluar rumah, or buat list tampal kat pintu keluar..lagi senang, sure tak tertinggal punya..hihi

Dilla Ady said...

kalu dilla pun slalu camtu la ena..ade jek tertinggal..

dilla nih kategori careless jugak la..manjang tertinggal..huhuhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

huhu..laa..awatnye leh tertinggal..huhu..

Mama Hanim II said...

hehe..biasa la tu ena.. saya pn slalu gak tertinggal hp or beg hanim..seb baik hubby jenis suka igtkan..
skang ni hanim pn dh pandai sound mcm papa dia tiap kali nk kuar umah,' Mama Dh ambik hp? laptop? huhu..

GAMBAR ANAK INTAN SARAFINA

Ain said...

sian kakak tak leh gi skull hari ni....

awat tetiba sume barang tertinggal ena, terlalu banyak berfikir ke?

kena makan kismis banyak2 la lepas ni...