Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 28 August 2010

Terklik New Post Pulak! Eheheh



Di kala mata yg dah pedih nie
Badan tersangat letih & lenguh2 rasanya nie
Tiba2 tangan gatal pulak on kan pc
Mula2 nak jengah2 aje..
Sekali tertekan new post pulak! eheheh


Tadi petang sy sampai umah dekat pukul 7.00 petang
Punya la lama p soping.. 1st time lama mcm tu
Betapa sesaknya org ramai di Jalan TAR & Masjid India
Kalau kereta la rasanya tak leh nak gerak utk beberapa jam agaknya
Sbb terlalu padat.. mula2 rasa masih ada ruang 
Tapi lama kelamaan... ibarat semut sedang mendapat makanan
Sapa2 yg ada di sana faham la keadaan tu kan!..


Cuma sy rasa kesian pd anak kecil
Yg masih baby di bawa bersama
Tapi tu la.. mungkin mereka tiada pilihan kan!


Pencarian dan misi sy 80% berjaya dilaksanakan tadi
Yang belum sempurna tu adalah hubby punyer + songkok Irfan
Sy terlupa bawa ukuran pulak.. alahai..
Kasut 2 beradik tu juga.. tak pe yg tu blh beli next week
Cuma ada sehelai baju utk si kakak
Nampak besar tapi bila bali rumah dan cuba pakai
Bajunya senteng & lehernye kecik la pulak
Tak suka betul jd mcm tu kan!
Sbb terpaksa pergi tukar lagi.. 
Kena amik masa sikit la isnin depan


Baju sy juga dah dapat tapi mcm biasa la
Terpkasa g alter lagi.. huhu.. tak suka
Yg penting misi hampir berjaya di saat ada rasa putus asa
Nasib baik ada adik yg sudi temankan & rajin ke hulu hilir
Bersama kakaknya yg agak cerewet & susah mencari saiz
Huhu..


NOTE: waktu sy dah melangkah keluar dari kesesakan manusia tadi.. masih ramai yg baru melangkah masuk ke sana.. Pukul berapa la agaknya dorang keluar tu kan!.. hoho.. sibuk pulak sy nie.. haihh!


5 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

ingat nape lah tadi...terklik tapi ada gak entri...huhuhu

MAMASYAZA said...

bila terklik aje new post, maka idea pun dtg mencurah2..hehehe.
akak pun dah settle bab bershopping, dah tak mo g shoping complex lagi, bersesak ngan lautan manusia, nak termuntah rasanya asik nengok baju

aiDieNa said...

Eh.. Ena pon p shopping Jalan TAR.. sama lar kita.. tapi kita kat SOGO jer.. dah tak larat nak jalan kat luar.. penat sangat berebut shopping di tengah lautan manusia.. macam nak pengsan! Untuk budak² settle.. tinggal utk mak pak budak jer blom..

~aSHa~ said...

tlg klik kan new post tuk asha sekali ehehehe..

ramai org bayar zakat kat shoping cmplex skrg ni....

Ena said...

Awe, Mamasyaza, Asha

Hehehe... leh pulak wat ayat terklik kan!>. Ngeeeeeee..



Kak Eina @ Aidiena

A'a kak, p ngan adik, abis sakit banda2 nie berhimpit.. tapi belum settle lagi.. kasut + songkok Irfan lom beli.. kami pun bayak lom beli ni.. huhu