Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 25 August 2010

Semalam Punyer Menu Berbuka.. Huhu



Mcm biasa la ye kawan2.. n3 sebelum balik la nie.. heheh.. menu je memanjang.. tapi biasa je ponggg... tak pe la ada gak yg leh tepek.. heheh.. 


Sebelum tu nak citer sikit.. semalam petang otw balik tu, hubby singgah la kat PARAM.. pastu sy tanya naper berhenti? pastu hubby kata abis tu nak masak yeh? masak je la.. bowink la p sini.. tak tau nak beli apa.. Bila dah sampai umah pulak, sy dok melangut dulu sbb still tak tahu nak masak apa.. memandangkan sy dah tulis kat n3 petang semalam tu rasa nak masak nasi goreng.. makanya sy pun malas dah nak pk panjang terus je masak tanpa tanya kat hubby... 




Nasi goreng (mana pergi ntah ayam kat lam tu.. tak nampak ponggg) yg sempoi je.. di makan bersama udang Goreng Tepung & Bergedil lagi.. memg sokmo la bergedil tu ada.. heheh.. Pastu goreng Popia garing tapi dah cam rupa hagus dah! hoho.. 


NOTE: serious utk hari nie memg tak tahu lagi apa mende pulok nak masak nie.. alahai!!!



12 Ulasan:

chugie said...

simple menu, tapi sedap.. yang paling penting, kene habis dan jangan membazir! best!

Fieza79 said...

aduh dh terasa boring tatau nk msk apa lg...huhu g PARAM pon dh taktau nk mkn pa lg suma nmpk sedap tp bl dh berbuka da jgk la ke tong sampah...sian...

zue @ annaleeya said...

akak pon tak reti dah nak masak ape... penat pk nak masak ari2 kan???

wahhh.... ena nih begedil tak pnah tggal yer???

~aSHa~ said...

insyaAlalh nak buat begedil ptg ni..eheheheh thanx ena

Me said...

semalam eden beli kat param tomyam, sup sayur ayam percik n ikan masin goreng... tapi eden makn nasi n ikn masin je semata sbb yg lain tue mcm tak menarik minat pun... hari nie masak sardin je la... lauk2 lain dh boring plak rasanya...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Akak, walaupun nasik goreng tapi tetap nampak mengancam di mata dan perut sal yang berkeroncong ni... hehe

tapi sit=yes la, walaupun menu akak simple tapi nampak cam best je...

tu la, kalau bab2 pikir nak masak apa utk berbuka rasa buntu je... buat la tom yam... mudah & cepat... hehe

LYaFRINA said...

itula.. hari2 pikir nk mkn apa kan?? xkn nk mkn mde y sama j.. boring gak kan???

zura@iwan said...

ok la tu wpon simple...dpt bbuka juga kan....hehe

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

bagus jimat cermat sikit janji habis selamat pose kak

nieda said...

walaupun menu simple tapi sedap...nida kalau dpt mkn nasi goreng mmg bertambah2..sedap

ardinihumaira said...

begedil tuh yang dni tak pekena lagi ni. nyummm nak buat tapi tak erbuat2 ;p

Ena said...

kawan2,

heheh.. tu la kan.. biar simple dari membazir.. ;D