Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 16 August 2010

Salam...


Salam.. 

Jumpa lagi kita di arena maya nie.. Alhamdulillah.. masih bernafas dan masih diberi kesempatan melalui Ramadhan yang berada pada hari ke... errr.. sat nak kira dulu.. heheh..  ;D  ke - 6 sudahh.. kejap je kan!.. 

Amacam hari minggu kawan2? best? adaa yg p mandi manda kat laut or g bercuti sakan? haihhhh!! apa punya soalan ni? hehehe.. sy guwau jekkk.. memg kalo ada yg p mandi manda tu mungkin org tu dilanda kepanasan yg amat or sekadar bawak anak mandi tapi termandi sekali.. ngeeeeeeeeee... tapi tak dakkk la kot kan!.. mrmm.. tapi kalau ada tu mungkin yg tak puasa sbb dorang "tak wajib" nak puasa pun kan!.. 

Kami anak beranak dok umah je.. memg tak kemana2 ponggg.. eh! ada gak kuar..  p pasar beli stok bahan mentah utk seminggu kami.. ;D

Tapi petang semalam hubby sy leh buat lawak pulak.. ajak p jalan2.. boring katanya.. hahahaha.. yerla selalu every week hubby tak der kan sbb p kijer jadi bila duk umah boring pulak katanya.. pada hal banyak lagi benda boleh buat kat umah tu.. kui kui kui..

Cerita pasal keluar teringat pulak semalam hubby ajak buka puasa kat luar, makanya sy & hubby pun dok la layan BBC episod yg kami tertinggal dulu kat youtube, sekali tu tak sedar dah lewat petang.. sudahnya beli aje lah juadah berbuka kami.. huhu.. hampeh!! so, sy masak utk sahur aja la jawabnya.

Eh! bebel pulak pagi2 nie.. hoho.. k la.. daaaaaaaaaaa..



12 Ulasan:

eMMe said...

hye ! Ena, Salam Ramadan Hari ke 6!
celoteh pagi lak kita pepagi ni yea...
smoga ceria ari ni...

Fieza79 said...

bln pose ni kena lepak umah je la dh takleh jln2...huhuu
ni belom berbuka kat luar lg...rasa selesa lg kat umah tk penat tunggu makanan yg di order lmbt smpai..

sekamar rindu said...

salam..

sekali sekala buka posa kat luar pasti best..

Sidratul Muntaha said...

owh..
BBC..
benci bilang cinta..
ehehhee..
aku tgh BBC tak layan kak
tpi aku layan para pencari tuhan..
sgt syiok..
citer pasal bebudak dah lost dibimbing ke arah islam blik oleh siak surau name abang jack

LYaFRINA said...

salam ena.. slamat pg.. ceria2 selalu..

alhamdulillah msh dberikan ksempatan utk bnafas hingga k hari ini..

ena layan BBcerk.. lya dh lama x lyn.. dh xtau ujung pangkal..

stakat ni lya blum bbuka kat luar lg.. just bbuka kat rmh mama n mil..(padahal duk rmh mama..hehheh)..

☆ lieya latif ☆ said...

lieya pun kepasar jek ena...tak kemane2 pun...lieya ni kalo puase mmg lembik abis....dok umah jek melengkor hahaahahah...cam budak2 kan heheheehh

nieda said...

sekejap je dah hari keenam pose...
time pose ni mmg duk umah aje, p pasar beli stok seminggu.

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe g jalan-jalan kat putrajaya kak..hehe

LIP (^_^) said...

selamat berpuasa ena!!!

Dilla Ady said...

pose2 ni mmg letih kan nk berjalan bagai..

dilla pun kalu bulan pose biasenye kemas kain baju la..lipat susun balik stail lain..

almaklumla kan..nak raya..almari pun kena ade mood raye jugak tau..hihi

chugie said...

wah.. x sangka ena n suami layan BBC tu ye..

saya pun x kemana2 smlm, dok umah je..

ardinihumaira said...

dni hari ni lemau satu badan kak.. huhu