Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 27 August 2010

Perjalanan Kami Lancar Sungguh! Kan Best Kalau Hari2 Macam Nie.. ^_^



Salam... 


Harini.. sangat lancar perjalanan kami ke Opis.. Kan best kalo hari2 lengang camni!! ;D..... Dimaklumkan ye kawan2.. kami yg bekerja di KL nie nan ado la cuti sempena Nuzul Al-Quran.. huhu.. Tak aci sungguh nie.. =P tak pe la.. tapi kalo cuti esti leh sama2 menyibukkan diri kat Jalan TAR & SOGO.. Maklum la.. persiapan raya kami lom beres lagi.. Uhuk!!


Tapi kalo kaki ni rasa rajin, tengahari kangggg nak p la kejap menghala ke sana.. Kot2 leh sambar apa2 yg patut kan!... Tapi tu la.. nak soping beria2 pun "duit raya" tak dapat lagi nie.. alahai.. bila la nak dapat tu kan! eheh!!! tak sabor la pulak.. Bukan apa leh top up apa yg patut dan tak perlu la nak pergi berkali2 ke tempat yg penuh dengan lautan manusia tu.. 


Tadi mase jengah kat Blog Izan, dier citer pasal Kad Raya.. Mrmmm... yerla Tahun nie kad Raya Kementerian tak dapat lagi nie.. Bila nak bg nie??? Kalo bg lewat2 mesti lepas raya la baru leh baca oleh penerima yg bertuah tu.. =P ker memg tak de kad raya erk tahun nie? Ye! ye! jer ngomel, mcm bos baca blog nie pun.. ngeh ngeh ngeh.. 


NOTE: Kirim sms jer la cam biasa.. ;D tapi tak sama kan sms dengan kad raya.. Feel nye lain sungguh kalo dapat.. Tapi tak pe la.. sms pun sms la.. ^_^



10 Ulasan:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...pepagi jalan lancar jek kan...nengok la kejap2 lagi sure orang selangor turun jalan tar...maklumlah selangor kan cuti...

dan lagi beh kalu orang wilayah cam kita ni pun cuti gak kan..

huh, sampai ati wilayah tak amik cuti nuzul al quran...sob...sob...

Ena said...

izan,

tu la kan.. tak aci kan!.. ;D

MrS. F!zA said...

lancar sbb ramai cuti blk kpg smbung smpi selasa..ekekeke

eh kak kita pon nk terjah jln tar..tp bru trgt cuti sekolah msm mggu cuti raya..mna nk cuti byk2 kang mau lempang bos nnti..ekeke

nk p wiken darwisy la plk..rindu ar nk p jln tar..dh 2 thn tk p..uwaaaaaaaaaa

Ena said...

Fiza,

mai la fiza.. leh berasak2 sama.. keh keh keh.. tapi akak pun susah juga nak p soping skrg nie.. kalo nak p jln TAR tak lh bawak budak2.. tapi kalo nak p JJ boleh la angkut sekali.. tgk la keadaan nanti.. tapi kat JJ tak leh tawar menawar.. pilihan pun tak banyak sangat tang baju melayu tu.. nak kena p cari kat jln TAR gak tu.. haihhh

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la... putrajaya pun tak amik cuti nuzul...

kalau tak boleh cuti sakan la... hehe

kat sini tiap2 hari jalan clear je...hehe. jgn marah aaa

Ena said...

Sal,

la ye ker? syok tu.. ;D

Ieda Al-Habsyi said...

ahahahha! ena, ieda cuti hari ni, so leh la melawat kengkawan blog :) selamat berpuasa ena :)

☆ lieya latif ☆ said...

tu laaa....ramai yg cuti kan...so jalan sure lengang..senang jek nak gi keje....tapi yg cuti tu mesti amik kesempatan nak gi soping....sonok gak tu.....nape laa putrajaya tak amik cuti nuzul nie huhuhu

Redbloodsnow said...

bercakap sal kad raya. zie tgh menanti list name dr bos zie utk di taip pada setiap kad nnti. ade ratus wooo...matik aku kak ena oiii..hehe

Adlina Husaini said...

haha hari ni kalau p shopping confirm jammed