Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 1 August 2010

Penat Tak Pe Janji Berkualiti


Salam..

Hehehe..

Arini rasanya hari yg agak penat tapi rasa seronok 
Sbb penuh dengan aktiviti dari pagi sampai ke malam
Anak2 baru je tido jam 10.00 tadi
Si adik sibuk menyakat si kakak
Sedangkan si kakak dah ngantuk sangat
Mcm tu la.. kejap orang tu sakat orang nie
Kejap lagi orang ni sakat orang tu
Mula2 dibiarkan aje tapi dari jam 9.30 dok macam tu
Tak boleh jadi nie.. Selalunya memg kena umminya kena temankan
Baru la dua beradik tu akan lena, Kalau tak.. camtu la.. MAIN!!

Pagi tadi keluar p sarapan sampai la ke Tengahari
Tekak dari semalam teringin nak buat laksa
Tapi tak jadi pulak.. rasan ka buat donut aje
Tu kesukaan si kakak.. dah lama tak buat
Lagipun simple kalau nak dibandingkan dengan laksa

Lepas tu p make over rambut sendiri.. ;D
Dah lama tak tukar style.. ecehh!! style la sangat tu.. hihi
Tapi rasa mcm puas hati pulak.. Maklum la dah lama tak buat

Sampai umah dah dekat jam 2.00
Perut masih kenyang pekena Mee Kari kat kedai SIL
En. Hubby & anak2 makan Nasi Lemak
Siap bungkuskan lagi Mee Kari tu.. SEDAP!
Tapi kena la masak juga utk petang.. takut dorang lapar pulak
Lepas dah siapkan, sambung sediakan bahan2 utk buat donut
Kejap je.. Lepas tu terus goreng & makan minum petang

Setelkan lipat kain baju & keperluan anak2 utk 
Ke umah Pengasuh & Sek.. 
Sambil tu tengok si kakak siapkan homework hari nie
Sementara en. hubby dah keluar urusannya
Siap2 utk solat maghrib & macam biasa juga
Pastikan kakak & adik follow
Tak pe walaupun tonggang langgang
Just nak kasi kakak ingat step dulu

Tapi ada juga rasa nak gelak sbb si adik yg sibuk mengacau si kakak
Umminya pun rasa tak kusyuk sudah! Haihh!!
Kalau kakak tak join! boleh pulak si irfan tu follow je
Langsung tak kacau ummi.. :D

Sambung siapkan mana2 kije2 yg belum selesai
Bila dah siap semuanya.. baru la jengah ke sini
Memula ingat nak tidur terus tapi mata belum mengantuk la pulak
Tu yg bebel dulu kat sini.. 
Macam tu la kan.. cuti 2 hari tapi siang hari tak ada peluang langsung nak rehatkan badan, nak tidur apatah lagi.. Tapi sy suka ^_^


NOTE: Ibu2 bekerja yg lain pun sama juga kan! Mcm2 benda nak buat.. ;D



6 Ulasan:

mamalieyna said...

ohho..eina gk sokmo2 makan laksa..lalala..=P.. eh lama tak buat donat, dh lupa dh camna nk buat..huhu..tu la tak praktis..hehe..

biasa la kita2 ni kan, time cuti mmg mcm2 rasa nak buat...tak cukup masa rasanya..

eina lak, dugaan tul nk solat kalau en suami takde time arif tak sihat ni, td sampai 3kali mulakn solat..arif kacau la pulok..last2 kena mrh sikit, pastu letakkan kt katil..huh cobaan..seb baik dia tak nangeh..=P

mamalieyna said...

ohho..eina gk sokmo2 makan laksa..lalala..=P.. eh lama tak buat donat, dh lupa dh camna nk buat..huhu..tu la tak praktis..hehe..

biasa la kita2 ni kan, time cuti mmg mcm2 rasa nak buat...tak cukup masa rasanya..

eina lak, dugaan tul nk solat kalau en suami takde time arif tak sihat ni, td sampai 3kali mulakn solat..arif kacau la pulok..last2 kena mrh sikit, pastu letakkan kt katil..huh cobaan..seb baik dia tak nangeh..=P

Izan Ishak said...

salam ena,
macam biasa cuti 2 hari mmg tak sempat nak buat itu ini kan. awal juga kakak n adik tido ye~~
muhaimin dah tido skrg, 3 budak kecik masih tgk tv lagi~~

ena ni...macam tau2 je izan teringin nak makan donut...share resepi ena kat sini ye~~ baru beli pencetak donut tadi...~ngeeee

Izan Ishak said...

salam ena,
macam biasa cuti 2 hari mmg tak sempat nak buat itu ini kan. awal juga kakak n adik tido ye~~
muhaimin dah tido skrg, 3 budak kecik masih tgk tv lagi~~

ena ni...macam tau2 je izan teringin nak makan donut...share resepi ena kat sini ye~~ baru beli pencetak donut tadi...~ngeeee

umialya said...

rajinnya ena.. akakpn dah lama x buat donut, 'malas' nak uli dohnya..

MAMASYAZA said...

ikutkan hati nak buat keje, memang tak ada habisnya. tambah2 hari cuti, ada saja yg nak dibuat, mendobi, mop lantai, lipat kain, tukar cadar, tambah2 sekrg ni dah dekat nak puasa...akak dan berjaya turunkan setengah daripada curtain kat umah utk dicuci...hehehe terlebih xcited nak raya