Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 26 August 2010

Sedih Ada Gembira Pun Ada.. ^_^


Salam.. 



Susahnya nak Login pagi ni.. asyik keluar perkataan The Webpage Is Not Available jer.. Mrmm.. berkali2 sy cuba.. naper yer? Kawan2 ada masalah nie ker erk? ke sy sorang je.. Dulu masa guna PC lama ingatkan problem kat pc tu je.. guna pc lain pun sama juga.. Jangan esok2 kena block terus sudah la.. Bowink la camtu.. Kalo FB nak block tak pe.. sbb sy nie tak gemar sangat.. tapi kalau block blog susah hati juga.. Bukan tak blh buka kat umah tapi kat rumah tu terhad sangat.. Lebih2 lagi time puasa mcm ni.. Mengantuk je.. haihhh 




Kalau tak pun akan kuar Warning: Visiting this site may harm your computer!! adeihhh!! Nak tak nak terpaksa la amik risiko juga utk proceed kan, kalo tak memg tak dapat nak view webpage pun.. apatah lagi nak login.. Alahai..




Eh! lupa pulak.. rasanya ramai blogger buat n3 pasal mende nie dari petang semalam lagi.. ;D .. memula sy tak nak buat tapi tak pe la.. sy mencelah juga la sikit kat sini.. Rezeki buat penjawat Awam akan diberi Bantuan Khas Kewangan sempena Raya nie sebanyak RM500.. Alhamdulillah... membantu juga tu memandangkan org kijer gomen dah gaji semalam tapi rayanya bulan depan.. So, sangat2 membantu la kan!.. 




Cuma ada khabar angin mengatakan, kemungkinan RM500 tu akan diberi half2.. Mrmmm.. harap tu khabar angin semata2 la sbb dalam paper tak mention pun benda tu kan!.. walaupun amount (Rm250 sblm syawal, dan balance nya pd hujung tahun kan!) tu kita terima pd tahun lepas.. Apa pun thanks pd PM yg sudi memberinya.. ;D









17 Ulasan:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aler siannya ena...tak pat la berblog kalu gitu...

mamalieyna said...

ler ye ke..eina ok je kt umah ni..senang je! awal online ari ni sbb dak ayep sleep awal after bgn sahur..leh jenjln jap..lalala..

ooh bersyukur la kan, drpd takde terus cam eina ni yg kije private sector, dpt merasa dr en suami punya jerlah..hoho..

Ain said...

semalam dengar citer gengblogger kena serangan virus, jangan la virus tu gi merebak kat blogger lain.....

nangisss la kita kalau blog kita jadi mangsa kan....

pssst, rasanya dah lama orang gomen tak dapat bonus atau duit raya kan, alhamdulillah ada rezeki jugak tahun ni....

Adlina Husaini said...

huhu jgn lah diorang split half2..heheh

rATu kEBaYA said...

alhamdulillah dapat jugak rezki dekat nak raya.. eina, aishah pun menumpang kat suami je ni.. ni nak ngendeng2 kat dia lah ni.. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

YE KE ena....alamak ni yg tak suke virus2 nie...leceh laaaa.....harap2 takde ape2 la yeak....

uih, ckp pasal bonus, mmg hepi gile.....takpe laa nak bagi half2 pun, yg penting dapat dari takde ape......bleh buat topup ape2 yg patut...

zue @ annaleeya said...

sekurang2nya ena ader gak duit nak tmbah2 kan??? akak nih x taula dpt tak... hrp2 bos baik ati la thn nih... huhuhu!!

MAMASYAZA said...

server kat ofis akak memang dah lama slow, nak blogwalk jgn harap le sgt, kalo kat umah lak, asik berebut ngan anak2, tunggu lewat mlm baru leh jln umah kengkawan, tp sekrg ni mmg ngantuk lebih...makan byk agaknya
syukur alhamdullillah dpt gak bonus utk raya kali ni

Ietams said...

500 pun rezki juga kan..
best juga mcm tu

Fieza79 said...

RM500..! best je dgr..dgr je la tak dpt merasa..huhu

kalo kena block tk best la kan...mintak2 mslh server je tu...

eMMe said...

Ena, gune Broadband pun problem camtu gak ke? Me takleh bantu la, tak teror sgt dlm bidang IT ni, hehehe...Alhamdulillah, PM kasi duit raya half2 pun takpe...leh wat top up2...kan...

LYaFRINA said...

rezeki org gov....
kt org swata.. x merasa.. tp tumpang happy :- )

haa.. ena.. lya plok poblem.. xleh buka blog ena kelmarin.. byk kali.. mmg xblh..
tp last2 dpt gak.. tu komen lmbt.. xtau nape..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ye ke.. Kat sini kadang2 jadi jugak... Masalah server la kot...

Ye ke, ketinggalan keretapi lak sal. dah la semalam tak tegok berita..

yeay, ada duit raya tahun ni...

Dilla Ady said...

btul la ena..kalu kt umah mase nk surf tenet nih mmg terhad sgt..da letih, ngantuk..

rezeki org gomen la ye..sian la kt kami keje swasta nih..uwaaa...;(

aiDieNa said...

Tak tahu menahu pulak pasal virus nie.. hmm tu la kan Na.. kalau kena block blog.. aper lagi kita nak buat biler tak der keje.. tido?? Tido itu satu ibadah kan di bulan posa nie.. hehehe

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe harini down giller kak.sebab document hilang

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sib baik sini ok aje
cuma yg follower tu pah sudah mmg takleh view..dia kuor "acces denied" adeh

alhamdulillah..rezeki..rezeki..:-)