Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 17 August 2010

Menu Kami Semalam



Entry ni kiranya bersambung dengan n3 tadi juga la nie.. Lepas layan 2 beradik yg tak puas main tu.. kami terus la ke tempat untuk Berbuka pulak.. Time tu dah 7.15.. rasa awal lagi tapi kami takut penuh pulak.. so, kami masuk je la terus.. tapi lama la juga menunggu sampaikan dah azan pun kami still tak buka2.. Bila menu sampai salah la pulak.. owang lain punyer.. ekekekke.. nasib baik semuanya sedap.. kalo tak.. huhu.. k la.. jom la layan menu kami semalam.




kami makan kat Rasamas jer.. nasib baik tak ramai.. tu pun lambat juga pesanan kami (semua yg ada kat situ).. sbb sorang je waiter nya.. huhu.. nampak kat sini macam sikit tapi sebenarnya banyak.. fries + chicken + nudget tu sampai 2 plate.. picture air tak snap.. nasi ayam hubby punye pun tak snap.. dan chop grilled chicken tu sy yg punyerrr... Soup utk si kakak & adik aje..sedap tau! ;D


&


Kakak yg berselera makan.. Adik hanya makan mushroom soup, kentang ngan hot chocolate je.. yg lain dier tak nak.. haihh!!





NOTE: Petang nie rasanya nak masak kari ayam, ikan celup tepung goreng sayur aje la.. 




~SELAMAT BERBUKA PUASA~
(bila dah masuk waktu la..=P)


18 Ulasan:

Fara said...

kak ena...ikan celup tepung? guana tu?kongsi resepi buleh? hihihi

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal suka gak makan kat rasamas ni. tapi tu la masalahnya, service dia agak lambat sket...

tapi kan selalunya sal pi makan sorang2 je sebab tekak hubby sal tak kena ngan rasamas ni. Sekali je dia makan, pastu dah tak nak. katanya, rasa lain & loya bila makan makanan kat situ... herm...

wah, best jugak menu akak tu. sal bru je makan kari daging semalam. hari ni tak tau nak masak apa... adui...

mamalieyna said...

ohho..ikan pun ada celup tpung eh..nnti kongsi mongsi..eina tak pernh buat la..sure best kan..

nyum2x..berbuka kt luar, bestnye..!

Nur Hawa Mohd Zin said...

suke mushroom soup kak..kadang beli cimball punya...hehehhe..awe bukan makan tom yam tadi..

Intan Inn said...

erm tak jemu dia makan mushroom op yer..hehehe....

Lelord said...

bestnya....

nieda said...

sedapnya menu berbuka, western..favorite nida tu..hehe..kdg2 pening juga nk fikir menu berbuka pose kan

umialya said...

rajin ena ye...awal lg dah siap plan jenis menu ntuk berbuka

rynas said...

nampak sedap..excited jer budak2 tu makan.

kakpah said...

ingat menu masak sendiri hehe..

~aSHa~ said...

bestnye makan kat luar...
taun ni tak berbuka kat luar lagi ni....berbuka dgn makanan luar ada la...

eh ada, tapi di kawasan pejabat tapi di kawasan rumah jugak, pej dekat dgn umah...uhuhuhu

eMMe said...

penah kot makan kat rasamas, tah! tak ingat, kalo utk berbuka, sume jadi sedap kan..hehehe...

LyNn HaMzAh said...

hehehe...punya la lynn ingat masak sendiri kat rumah...rupanya masak kat rasamas...

chugie said...

menu yg memang menyelerakan!

Adlina Husaini said...

sedap eh rasamas tu? ina jarang p situ..boleh lah cuba nanti ^_^

hajarus said...

nyam2... sedapnyer... selamat berbuka pose kak... ;d

Mama Hanim said...

salam ena.. wah2, best tu..

Redbloodsnow said...

YA ALLAHHHH KAK ENAAA...SGTTT LAH NANGIS. CHIC GRILLED CHOP TUH..YA AMPUNNN...TERUS LAPO PERUT ZIE KAN OIIII :d HAHA