Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 13 August 2010

Memg Sangat Sempoi



heheh..jam dah menunjukkan semakin menuju waktu2 yg sesuai utk fikirkan menu utk berbuka.. ;D Sementara tu boleh la tepek n3 makanan pulak.. ngeeeeeeee... Exceli idok pun terliur sbb biasa2 aje.. Tapi maaf la kalau ada yg tertelan air liur pulak.. uhuk!..memandangkan dah pun masuk hari ke -3 skrg lom tahu nak masak apa.. so, kita layan je la menu yg sempoi utk hari 1st dan ke- 2 puasa.


D1


Tom yam udang (snap masa sahur) yg sangat simple.. huhu.. kuah pun nampak tak menarik kan!.. tak sempat dah nak buat beria2 sbb dah lewat petang.. 6.40 baru sampai umah, 6.50 baru leh mula operasi.. uhuk!.. Ikan goreng, telur dadar dengan sambal ikan bilis tak snap (buah kurma wajib ada) tak dan.. huhuhu.. Popia basah tu beli kat PARAM.


D2


Kuih Donut lagi.. hehe.. yg di buat frozen pd hari sabtu lepas khas utk bulan puasa.. ;D.. Kerabu sotong tu beli kantin ofis.. Mushroom masak apa tu erk? ala lebih kurang sup juga la tapi kuah nya pekat sikit.. tapi tak nampak pulak cendawannya..hoho.. tu pagi tadi masak masa SAHUR.. Ikan goreng dan kari ayam pun tak snap.. huhu.. Masak memg utk sekali makan aje.. sikit aje la kan!.. 






D3


 Aik? dah ada resepi ker utk hari nie? eheheheh.. tak la tu menu sehari sebelum puasa.. kan kami cuti2.. Tapi semalam hubby sebut nak makan kfc lagi.. tapi sy buat2 tak dengar jekkk! huhu.. tak elok utk kesihatan la b.. maner leh makang selalu.. haihhh!!


NOTE: So, kawan2 dah ada menu utk petang nie? habaq mai!! eceh!! terus tukar slang yg tak de kena mengena ponggg.. ngeh ngeh ngeh..




&




SELAMAT BERBUKA & SELAMAT BERHUJUNG MINGGU YEH! 
^______^




11 Ulasan:

IdzaLia said...

wahh... byknya menu... sedap2 pulak tu.. yumm...

Nur Hawa Mohd Zin said...

petang ni tak tahu lagi menu ape...tapi donut tu nampk sedap...heheh

fantaghirolynn said...

sgt tergoda dengan photato wedges

kakpah said...

tak kesahlah masak apa pun asal perut kenyang kan? hehe..
selamat berbuka.

umialya said...

ptg ni msak bihun soto, anak minta.

umminya masak lemak cili padi telur itik / udang (ntk anak - jimat masa 2 dlm 1. hehe

☆ lieya latif ☆ said...

adoi...sodap2 nye ena...petang2 tgk menu ni mmg cuci mate betol....he he he he.....

lieya bulan pose ni mmg bulan masak laaa..selalunye kalo ari biase, sabtu ahad jek masak...ni kalo masuk bulan puase terbalik plak, sabtu ahad mkn luar, ari keje masak ...buke ni mkn masakan sendir baru puas kan...

MrS. F!zA said...

mak ai tak tahan tgk ayam tu!!! dah la donut tu my peberet tu!!! sodapnya!! kan best kalo balik umah mak sok dia buat :p hahah nak gak org buat.

chugie said...

macam2 menu ade ye na..

emm harini sy plan nk masak bihun grg ngn sambal ikan bilis + petai..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

time tengah pose ni sumenya nampak ..yummy2..huhu

ardinihumaira said...

lazatnya juadah berbuka akak tu.. gulppp... terliur dni tengok ni ;)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Teringin nk mkn donut..tp x pandai buat..beli kat luar tp x sesedap mak buat..owh..rindu masakan mak ni.. :)