Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 16 August 2010

MASAK & BELI



Heheh.. tajuk kemain lai kan!.. ;D

Masa utk pk menu berbuka puasa.. Masak sendiri dengan beli, kepuasannya adalah masak sendiri la kan!.. tapi kalau idea nak masak tak datang camner? ALASAN!!! ngeeeeeeeeeeeeeeee...  tapi tak pe sat g nak jenjalan blog makanan.. moga dapat membantu.. ;D


Jom layan menu yg tak seberapa di hari sabtu yg lepas.. lalala



Hari sabtu beria masak walaupun lauk biasa2 aje tapi hari Ahad??? 1 pun tarak!! hampeh!! 




Bergedil (saje je tanyang lebih sikit.. =P) nie.. kalau boleh hubby nak makan tiap2 hari.. adeihhh!! sy kena buat stok juga la nampaknya.. 


&

Kompem beli!! heheh.. nasib baik sedap.. tapi blom try lagi nak buat Murtabak tu mcm mana.. hubby p beli kat Param sbb dier mengidam.. =P.. Tapi kalo boleh hari2 nak kena ada Murtabak.. Sy makan cubit2 jekkk.. Mrmm.. tapi awat gambo roti tu lagi besorrrr? sbb dlm gambo lg nampak menarik.. ehehe..




9 Ulasan:

~aSHa~ said...

enaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wah jerit tak hengat sdg berpuasa..

share la resepi bergedil tu...sgt selera la tgk yg tu..plsssssssss

tq muah muah muah

Ena said...

asha,

alahai.. nak ker? nanti ena share kat sini yeh!..
tapi arini tak sempat nak buat.. ni pun jengah sambil semak payment.. hehehe..
insyaAllah.. esok ena cuba yeh.. ;D

eMMe said...

enaaaaaaaaaaaa....me pung, menarik la berdegil tuuu...elok je cantik bulatnye, ape rahsianya...

MrS. F!zA said...

wah!kalo nk mkn hari2 tu mknanya sedap la akak masak tu.. weeeee cayalah akak pndai wat begedil..

eh jap begedil tu sbnrnya cane cara mkn? dh byk kali try tp tk reti2 mkn.. tk leh ngan tekak ni kot..

hdgn pertama tu dsat akak masak byk..tp best anak dh besar masak byk pon org ckp berbaloi sonok tgk anak2 dapat mkn.kalo kami kan duk mkn la dua org tu ja..hehehehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Akak,

sal hari ni alamatnya memang tak masak la. just masak nasik & air je kot... hehe

Tak larat giler dah ni... tunggu masa je nak balik. harus la melepek je ni bila sampai rumah.

memang tak dinafikan kalau masak lagi puas hati. Sal kalau masak memang makan banyak berbanding beli. Kalau lauk beli tu nasik 1 senduk pun belum tentu habis... hehe

mamalieyna said...

eina suka murtabak..tp en suami biasa2 aje, beli ari tu, eina je ngabihkan..hoho..

sesekali diselangi dgn membeli, ok jer..jnji jgn berlebih-lebihan..kan2x..^_^..nak masak je, kering idea lo! huhu..

Echa said...

ena.. gambar je dah menyelerakan.. tak tengok menu dia lagi tu... sedap betul

Zezebel said...

Ingatkan tadi resepi amsak juadah buka puasa.... Hehehehehe....

Redbloodsnow said...

ya ALLAH kak enaaaa...nangis² sume makanan tuh. terus semakin bertambah lapo perut nih ah..huhu