Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 8 August 2010

Kong Sana Sini




Salam..


Seharian tidak mengadap lappy
Jumaat hari tu pun hanya sempat 1 entry.. 
Sempat jalan2 umah kawan2 tapi tak dapat leave comment
Hanya mampu baca aje on that day.. huhu
Naper ntahhh.. mungkin pindah tempat
Ada je la yg menjadi penghalang
Harap esok dah ok la.. 


Semalam pula memg membizikan diri dengan 
Urusan2 rutin di hari cuti.. hari nie pun masih ada yg bersisa
Sekarang saja je meluangkan sedikit masa kat sini


Tadi pagi bawak 2 beradik tu ke Klinik
Biasa la musim demam, batuk, selesema
Si kakak & Adik juga tak terkecuali
Batuk & Selesema belum beransur baik sedangkan ubat dah pun abis
Tapi dah namanya budak2 selagi boleh bermain 
Dorang tetap akan main, Tak de langsung gaya orang sakit
Bila malam mula la menangis, merengek sana sini
Kongg (batuk) sana konggg sini.. 
Si Irfan sampai muntah2.. mungkin kahak banyak sangat


Dah seminggu si Irfan tak berselera makan
Makan sesuap dua aje pastu kalau suap lagi diluahnya semula
Sudahnya.. susu susu dan susu.. haihhhh
Tak pe la.. janji dia tetap nak minum susu
Baru je seronok tengok badan dah berisi sikit
Dah pun susut balik.. huhu.. 
Nasib baik si kakak tak effect kat selera makannya
Makan seperti biasa.. Tapi badan tak juga gemuk si kakak tu
Mrmmm.. tak pe la.. mungkin si kakak jenis 
badan yg susah nak gemuk



Ok la.. stop kat sini dulu...


8 Ulasan:

LYaFRINA said...

itula ena.. skarang ramai kan budak2 demam, batuk & selsema...

smoga kakak n adik cpt sihat..
: - )

Ain said...

musim budak-budak demam dah datang balik...

sarah pun demam on n off sejak minggu lepas....

semalam dah start selesema tapi alhamdulillah tak batuk....

ena tak cuba aromatherapy plus tu ke? boleh legakan batuk anak2...

Izan Ishak said...

salam ena,
samalah kita semalam mmg tak online sbb balik kg. anak2 masih batuk n selsema juga ni....

**moga kakak n adik cepat sembuh ye ena~

MAMASYAZA said...

semoga anak2 cepat sembuh, cuaca sekrg ni yg tak menentu, semua dah jadik biol, dunia akhir zaman

~aSHa~ said...

bukan budak2 je ni..org tua pun lemau semacam je dua tiga menjak ni

ardinihumaira said...

dni lak asik selesema.. hhuhuu.. semoga semuanya cepat sembuh ya.. amin..

Intan Inn said...

semoga anak ena cepat sembuh yer..mmg kita risaukan kalau anak2 tak sehat..

Nur Hawa Mohd Zin said...

semoga family akak sehat nak bulan Ramadhan ni ye