Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 26 August 2010

KerabuDagang??



Ngeheheheheh.. apa ke bendanya la kan.. Tapi mungkin dah ada yg boleh teka dengan tepat.. :D


Al-kisahnya semalam dah tak tahu nak masak apa dah sangat kan (kebetulan juga petang semalam sy rasa pertama kali rasa letih sampai tertidur sebaik sampai rumah) so, hubby cam biasa la.. dier memg tak cerewet makan.. & memg jeni tak kisah hanya beli kat Param aje.. Kalo ikutkan hubby dier suh beli je utk buka.. masak utk sahur je la katanya tapi sy yg bosan nank beli.. Lagipun time puasa la semangat rajin kebanyakkan isteri tu lain mcm sikit bila nak masak utk berbuka kan!.. 


Eh! panjang lak bebel, mrmmm.. dah tawaf2 tu tekak rasa nak makan Nasi Dagang pulak.. Memandangkan kami dah biasa ngan 1 gerai yg jual nasi dagang bersama nasi kerabu tu.. makanya cecepat je la kami ke gerai dier.. Nasib baik time tu owang lom ramai lagi.. So, cepat je dapat.. Pastu terus balik.. ;D


Hubby pulak suka ngan Nasi Kerabu Ayam Goreng Berempah.. memg ramai selalunya yg beli kat gerai makcik tu.. dan memg sedap pun jualannya.. Ok, jom la skodeng  Nasi Kerabu Dagang (dipendekkan) yg sy maksudkan.. ;D




Nampak biasa je & macam sikit je kan.. tapi seyes la memg banyak sangat2 dan sedap! sy amik ikan tongkol la palagi.. tu memg lauk asal nasi dagang punggg.. 



&


Kawan2 tau tak apa nama kuih nie? sy beli 2 tapi 1 u dah ngap dulu baru itngat nak snap.. heheh.. sedap! bg tekak sy la.. penuh dengan inti kacang kat dalam tu.. ala2 kuih koci juga la.. tapi bukan koci.. kuih koci dok la daun pisang kan!.. 



NOTE: Hari ni rasa nak makan Bihun Tom Yum la.. eheheh!!
Tahniah buat kawan2 yg masih tak jejak kaki ke Param & masih setia memasak di rumah.. Memg respect sama korang 
^_^




11 Ulasan:

~Siti Hajar~ said...

hubby sy cukup suka makan nasi dagang/ns kerabu nih, sy plk dok cuba2 gak mkn tp tekak ni xsesuai la..

kuih apa tu k.ena, ijonyer?

eMMe said...

selalu je gi PARAM..tapi tak penah gi PARAM persint 2, tak suke nak bersesak2...cukup la mini PARAM kat persint diplomatik, hahahaa... dekat dgn rumah...senang...tahniah kat Ena, coz selalu gi PARAM..hahaha..same!

MRS. K said...

nasi kerabu, nasi dagang, saya kurang makan skit..huhuhu

wahida said...

saya selalu gi PARAM....ari2...

zura@iwan said...

blogwalking....

wahhh...nasi kerabu...selama buka posa ni...br sekali mkn...hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Nampak sedap je nasik kerabu tu... teringat lak masa kerja kat office lama dulu... selalu hari jumaat beli nasi kerabu kat pasar tani dekat ngan office...

rasanya yg tu la yg laing sedap yg pernah jumpa... hehe

petang ni ingat nak wat sup je.. tapi tak tau la kot2 last minit tukar plan lak... :)

aCik Anie said...

ena- kitorang panggil kuih peria...hehehe..sedappp...kilatan dia yang tak tahan tu

☆ lieya latif ☆ said...

ena, lieya ari ni sakit pale, kul 2 tadi tetdo, bangun2 terus sakit pale, plan nak masak balik nanti kensel..sms hubby soh beli nasi kerabu, tapi tgk ientry ena ni terus nak mkn nasi dagang...suh die beli nasi dagang lak hahaahaha....mcm2 kan

Izan Ishak said...

sangat rindu nak makan nasi kerabu n nasi dagang... kalau kat sini, susah nak jumpa yg pure punya...so takut tak sedap rasanya~~

selamat bercuti ena...dan selamat berbuka puasa~~

Hamizah said...

menggiurkan betul nasi dgg tu..bak skit..

suamihanyisterizuki said...

sedapnye nasik dagang...rinduuu lame dah xmakan..hrp hrp raya nnti ade la yang buat..huhuhu