Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 26 August 2010

Kembalikan Mood Raya Sy!!!!!!!!!!!!!



Heheheh.. tajuk tu... 


Dah ada ker yg dah dapat tempahan kuih raya? hehehe.. semangat tul kan!.. ;D sy pun ada juga tempah kuih raya tapi tak banyak la.. sbb selalunya setiap tahun dah abis raya pun tak abis lagi.. so, kami beli sikit2 je la.. cukup utk penuhkan balang yg ada.. kalo abis tu abis la.. tak de nak top up top up lagi.. hohoho.. cam kedekut pulak! eh! betul ni selalu raya kuih2 tu tak abis lagi walaupun raya dah abis sebulan.. huhu.. kalau abis pun cumer kerepek2 je.. makanya kami tukar kepada kerepek beli lebih sikit.. ;D


sy memg dah lama tak buah kuih raya sendiri.. dulu masa belum kawin suka gak buat.. tapi sama juga la tak abis pun.. tetamu yg datang dok pakat terjah menu2 berat di kala raya.. Kuih muih tu cuma makan sementara nak tunggu hidangan atas meja.. cuit sikit2 pastu tutup semula kan!.. yerla sbb sy un camtu.. ;D


Ok tutup citer pasal kuih raya, sy nak citer sikit pasal baju raya nie.. sy sebenarnya frust juga la tahun nie sbb baju2 yg sy tempah semua besar2 belaka.. bukan 1 tapi semua.. pastu masa memula chargenya lain dah siap lain pulak regenye.. bukan setakat tu baju2 tu sy mintak lain dibuatnya lain.. haihhh!!


Tapikan, silap sy jugak sbb sepatutnya pertama kali hantar jgn hantar banyak2.. hantar sehelai dulu utk percubaan! baru tahu hasilnya.. kalo elok & menepati citarasa boleh la hantar lagi.. Ini tak berpasang2 hantor kat dier terus..adeihhh!! sendiri la yg terkena juga kan!.. So, mood raya kat situ dah lari.. bukan tak leh hantar utk alter tapi sy dah tahap frust sampai tak nak tengok lagi muka dier.. memg sy nie cepat percayakan org so, bila dah terkena terus rasa mcm tak mau dahhhh waima utk alter.. sy dah lemau nak menapak ke situ lagi.. Dier pun buat endah tak endah jer.. tak rasa bersalah pong bila sy komplen! haishhh!! mcm tu pun ada kan!


So, skrg nie sy nak kena cari baju lain ready made punyer.. tapi faham2 je la owang kecik comey mcm sy nie susah nak cari baju.. kalo ada pun sure kena balik alter jugakkk.. kuor duit lagi tu kan!.. tapi kalo tak de pilihan terpaksa la juga.. takkan nak pakai baju mcm pakai baju pinjam walaupun memg baju sendiri.. 



NOTE: Ada ker yg Sudi Nak Tolong jahit Baju utk Sy Nie? huhuhu





14 Ulasan:

wahida said...

siannye kat awak...tapi mmg ramai taylor yg x nak amek pusing kalau kite komplen dia punya jahitan..yg dorang tau dpt duit!!

☆ lieya latif ☆ said...

alahai siannye ena...tang baju raye yg paling sadis tu.....harap2 ade laa ready made yg sesuai time ena cari nanti yeak......

susah laa ena nak cari tailor yg betul2 sedap.....mmg frust kalo baju yg dibuat tak sedapdi pakai kan....

eMMe said...

Ena, me pun simpati dgn nasib awak, maaf la, me tak dpt membantu nya...coz, baju yg me tempah masih belum siap, n tak tahu hasilnya bgmana, puas hati atau pun sebaliknya, me harap dia jahit elok2 la, kalo tak, mmg me minta balik duit dari dia, mahal lak tu...no choice, kalo tak, tak best la nak raya...

ita cutevirus said...

siannyer ena...

ita pon penah kene cam ena gak.. time nak dekat raya gak.. ita punyer geram sampai ita cakap cenggini,
"AKAK, SAYA TAK HALALKAN SESEN PON DUIT SAYA YANG AKAK AMEK!!!"
pastu ita campak baju tu kat die & terus blah...

geram sangat... dah la baju hampeh... salah tema plak tu.. ade ke baju plain warna purple letak lis warna ijau??
GILA!!!

orang cenggitu memang nak untung je.. tak pandai nak jaga customer... len kali jgn anta kat orang tu lagi...

LYaFRINA said...

itula.. mmg frustkan.. lya dulu pnah frust dgn baju utk konvo.. dia buat lain dr y lya nak.. tp sib baik kira ok lagi..

psl bju raya..xtaula nsib lya ni. mcmana rupanya.. takut juga, saiznya beso k... tgu j la...

chugie said...

siannye ena.. memang ilang mood raya bila baju yg kite tempah dan harap2 kan siap dengan ape yg di impikan, tak jd kenyataan kan? saya pun penah kena gak dulu.. n trus x anta dh kat situ.. dh lah buat dek je.. siap kate " ala, boleh pakai tu.. besar sikit je.." eee.. x suke!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal pun beli sikit2 je. Tapi semua serba 3... 1 utk mak, 1 utk mertua & 1 lagi utk kat rumah sendiri... hehe

ye ke, teruknya. sal pun pernah terkena gak camtu. nasib baik sepasang je. tapi geram gak sebab kain tu dh la mahal & cantik... dia tersalah potong... huhu. Tambah geram boleh lak charge mahal. dah wat salah tu kurangkan la harga sepatutnya.

pastu memang sal dah tak tempah kat dia dah. sekarang ni dok tempah kat org kampung sal. murah pun murah, jahitan pun kemas...

Tak pa kak, banyak lagi masa nak pi cari yg ready made punya. Jom pi tengok2 kat jalan TAR tu... hehe

Fieza79 said...

alahai kalo psl bab baju raya tk menjadik mmg frust gila...hurmm sudahnya kena carik yg ready made je la..btol la Ena, fieza pon jenis bdn kecik ssh jgk nk cari baju yg muat2 terletak kat bdn sure kena alter..sob..sob..

pe kata suruh taylor eina wt kan..haha marah eina nnt kat fieza sbb pandai2..! heee

Dilla Ady said...

alahai siannya kt ena..

cam hape jek kan tailor tuh...patut da terbesau tu die ukur balik n jahit la kecikkan...lain la kalu terkecik mane la leh besaukan..

dilla pun ade masalah kalu beli baju ready made..maklumla kan, rendang...pakai baju kurung pun cam pakai jubah..huhuhu

QuEeN Of 2 Heroes said...

sy lg sedih...bj raya sy pai la ni xsiap2 lg kak...hntr kemain lg seblm pose..huhu.akhirnya beli gak sehelai yg dah siap..huhu. bj melayu darwish lg la...singkat! terpaksala sorok ngan pki sampin...nasib2...huhu.

Nur Hawa Mohd Zin said...

mak awe baru jahit baju awe ngan adik kak..baju kurng jerk..kueh raya tunggu adik balik..heheh...lain2 belom buat pape lagi

mrs.ecam said...

ena bj rye aku pong beso gilez...walopong aku peknen tp still nmpk cam aku pki bj pnjm tau...huhuhu cedeh...aku pong nk bli yg ready made jek....tp xdekla bj rye....jenis cam jubah2 jek sesuai tuk aku yg peknen 7 bulan nih kan...uhuhuhuhuhu

Adlina Husaini said...

ina punya esok sampai..ni pun 1st time buat kat tailor tu tak tau lah camner takutttt

sian ena, kita mengharap..pulak tu bukan baju kurung biasa, ni nak buat raya!

yg ina punya tak bayar lagi, sok bayar masa ambil baju.kalau tak ok ina tak nak bayar penuh hehehe

ardinihumaira said...

dni penah tempah baju kebaya, pastu siap2 jadi kebarong? dah la besau. huhuuu sampai ati tukang jahit