Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 27 August 2010

Hati Ini Makin Sayu



Kat Opis nie.. sana nie berkumandang lagu raya..(kat opis kawan2 pun sama juga kan!) dan sy betul2 rasa berada dalam mood raya.. Rasa happy (sampai lupa baju raya tak de lagi.. hoho).... tapi bila mengenangkan Ramadhan yg bakal beransur pulang tu.. terasa sedih pulak.. yerla tak tahu lagi sama ada peluang tu ada lagi ker tak tahun depan kan!.. Wallahuaklam..



Tetengah buat kijer pun mood raya tu dah terasa.. rasa sayu hati pun ada.. sbb teringat kak mak, ayah & keluarga di kampung.. Kami adik beradik yg dah kawin nie kebetulan semuanya balik after raya.. Sian Mak & Ayah kan!.. Sangat2 kebetulan.. Kalau boleh nak je ada di pagi raya sama2.. (Nasib baik adik2 yg belum kawen ada bersama mak dan ayah.. Yerla keluarga kami kan besar!) Tapi kena la fikirkan hubby juga sbb tahun nie memg turn kami kat sini.. Walaupun selalu jumpa MIL & family, tapi mesti hubby bila raya tetap nak nikmati bersama keluarga macam kita juga kan!.. 



Kalau sy nak ngelat pun boleh sbb hubby sy tu pelupa sikit.. tiap kali nak raya dier mesti lupa turn kat mana.. Kalau sy nak, sy leh cakap turn umah sy.. Ye tak??? tapi sy tak buat mcm tu.. as a wife, sy kena fikirkan hubby yg juga punyer keluarga dan tanggungjawab nya sebagai anak lelaki sampai bila2 pada Ibu Bapanya tetap perlu diutamakan. Kita tak boleh conquer suami kita utk kepentingan sendiri kan!.. Eh! apsal sy citer mende ni erk? mrmmm.. sy bukan nak citer pasal nie pun.. hoho.. Sori2.. sy tahu kawan2 semuanya dah tahu.. ;D


K la.. penangan lagu raya la nie... kan sy dah touching kat sini.. huhu.. sayu nye hati ni mcm lirik lagu Dato' Siti tu.. " Sayu.. hati ini makin sayu.. rindu... terkenangkan desa permai"... alahai....


NOTE: Kawan2 mcm mana??? Maaf la ye.. asyik cerita pasal raya sesaja kan!.. 

9 Ulasan:

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu ena...aduh sayu betul hati dengar lagu2 raye yg touching2 ni kan..dengar lagu raye yg rancak2 lak....terus dtg excited nak beraye heheeheeh....

ye ke hubby ena tu pelupa...pergh bagus tu...kalo lieya sah2 selalu ngelat heheeeh seb baik ena ni baik heheeheh

Ena said...

Lieya,

tu la kan.. kejap rasa sayu.. kejap lagi excited.. ;D

MrS. F!zA said...

uwaaaaaa..... kita pon kalo blh nk raya kt kpg sendiri tp2 tahun..kpg sana tak semeriah kpg ku di kedah.. huhuhu sob..sob.. thun ni bru terasa beraya tnpa family..

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

adoi...mana tak sayu...tu lagu ct nurhalija tu...

air mata syawal...huwaaa....

Ena said...

Fiza,

1st time yeh! mesto meleleh je nanti di pagi or malam raya.. hahah.. akak camtu la.. tapi tiap2 kali bila raya kat KL je mesti meleleh je.. huk huk huk.. nak wat camner kan!.. kena la terima kao tak nanti tak berkemabng la asyik raya belah kita jekkk.. Kita kutp pengalaman ye fiza.. :d

## Izan,

ha yer! Air Mata Syawal..
sob sob sob..

Nur Hawa Mohd Zin said...

Sama lah kak kat sini...hehehh

~~*Lady Salwa*~~ said...

sal kat sini pun dok pasang lagu raya gak... tapi cam tak dak hati nak beraya je hari ni... hehe

sungguh tak ada mood.

raya tahun ni tak ada masalah sangat. kalau ikut turn raya perak dulu. tapi dah dapat green light raya kedah dulu... hehe

MAMASYAZA said...

akak memang tak suka dengar lagu raya, dari dulu2 lagi, pasal rasa sedih sgt.
walopun umah mak akak dekat je ngan umah akak, tetap rasa sedihkan setiap kali raya...hehehe
tambah akak cuma 2 beradik, angah jarang dpt balik beraya, pasal bertugas, lepas raya baru dia balik

Ena said...

Salwa,

alahai.. camtu la kan moog ibu peggy.. sokmo kelaut kan!.. haihh!!

eh! best gak tu dah dapat green light.. ;D


Mamasyaza,

tu la kan.. dok jauh lagi la sensitif.. huhu