Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 11 August 2010

Cubaan Pertama


Salam..



Amacam pagi  ni? Ada lemau or ngantuk??? ehehehe.. Biasa la tu.. eh ye ker? ngeeeeeeeee... Sy nie tak kira la bulan puasa or tak.. tu perkara biasa.. perkara yg sama terjadi pada para ibu yg bekerja dan punya anak yg masih kecil dan kerap bangun malam.. sama la mcm mak2 kita dulu juga (mrrmmm.. suka nau ulang ayat nie.. hoho)



Tapi sy nie mungkin sbb semalam cuti jd hari ni cam lemau sikit la.. hehehe... cam masuk kije ari Isnin pulak rasanya.. ALASAN!



Malam tadi kan.. sy rasa macam tak berapa nak lena sangat la tidur sbb excited nak bangun sahur.. asyik terjaga jekkk.. pd hal nya kalau puasa bukan di bulan Ramadhan nie tak pulak rasa mcm tu.. Sudahnya.. setiap jam sy terjaga.. Semangat la konon!! ahahahahha.. 




Bukan apa kali nie kami nak train si kakak utk belajar berpuasa.. Tak tau la sampai skrg nie si kakak masih bertahan or dah buka.. yerla hari pertama kan! tapi kami tidak la memaksa sekadar nak bg dier cuba aje setakat mana dier mampu.. lama2 mana tahu boleh puasa penuh pulak.. Tapi mungkin dah ramai kawan2 yg ada anak2 sebaya anis dah pandai puasa dari tahun2 sebelumnya kan! Bagusnya.. 





Saje je tepek gambo 2 beradik nie.. Mrm.. jenuh nak jawab soklan si kakak pasal puasa & sahur yg berulang2 tu.. 





K la.. daaaaaaa...




16 Ulasan:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

hehehe...selamat berpuasa ena...jangan lemau2...

Adlina Husaini said...

ena, sahur apa semalam?
semoga kakak boleh puasa penuh..tapi kalau sekerat hari pun kira dah berjaya la tu ^_^

nieda said...

selamat berpuasa...go kakak go, pasti boleh..slow2 ye, lama2 nnti oklah

Ain said...

selamat berpuasa untuk ena sekeluarga....

gud luck untuk anis....

anis mesti bolehhhh punyaaaaa....

eMMe said...

muka anak2 ena, cam muke puasa je, hehehe....comei...

QuEeN Of 2 Heroes said...

salam ramadhan... :)
xpe....slowly belajar pose...hehe

mamalieyna said...

Selamat berpuasa buat ena sefamily! mmg lemau nih, mengantuk semcam jer..huhu..

kakak besar ni, dh boleh ajar kan..mana tau, esok2 nnti leh puasa penuh lak kan..pelan2x..

Mawar_berduri said...

Semoga kakak dapat pose hari ni...
separuh hari dulu pun o.k kan ?




Selamat berpuasa untuk akak sekeluarga ~

LYaFRINA said...

heheheh..
lya xtau lg mcmana ni..
buat msa ni still dpt byahan.. walau rasa mcm dh thuyung hayang...
xpe.. sabor....

bgusnya//kakak time 2 thn dh blajar pose.. mcmana tu???

ardinihumaira said...

;) budak2 kalau dapat puasa separuh hari pun dah kagum tau..

rATu kEBaYA said...

selamat berpuasa... ok.. dah mula berpuasa ye kakak.. takper slow.. lama2 nanti oklah tu..

hajarus said...

hajar pun malam td rase cam segar jer... mgkn sebab g solat tarawih tu yang blk rmh leh jd segar semcm tu... mate xleh nak lelap so layan astro... kul 3.15 br lena... sedar2 kul 5.15 br terjaga... kelam kelibut dibuatnyer... tp msk ala kadar jer... anyway selamat berpuasa kak...

LIP (^_^) said...

rambut kakak dah pendek ke?cun ar..

☆ lieya latif ☆ said...

lieya ngantuk ni ena....lelap2 bijik mate ni ha heheeheh...dah le opis sejuk kan heheeheheh....

oohooo anis pose ke...good girl....bagus anak dare...takpe2 mule2 ni half day pun dah cukup baik dah....

Dilla Ady said...

bagusnye kakak da blaja berpose ye..

dari kecik nih la kan kena train..nnti da besau liat..huhu

salam ramadhan ye tuk ena sekuarga..

mamazana said...

Selamat berpuasa Ena....