Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 22 August 2010

Cerita Ini Malam.. ^_^


Salam..

Dah balik dari berterawih? Alhamdulillah.. jgn tanya sy yeh!.. huhu.. bukan ngelat tapi tak de peluang.. nak wt camner kan!.. 

Mrmm.. arini ni pun mcm semalam juga.. malas je rasanya.. hoho.. Jujur nya pengakuan tu kan!.. hehehe.. tapi memg malas.. kije umah yg wajib2 je buat.. yg sunat2 tu terbengkalai je.. ada pulak kan sunat & wajib utk kijer rumah kan!..  tapi rasanya para isteri mesti faham istilah sunat & wajib bila cerita rutin kijer umah.. hah?? tak faham juga! ala.. yg wajib tu macam basuh baju, sapu lantai.. bagi anak2 makan w/p kita puasa & etc la.. yg sunat pulak.. mcm mop lantai, cuci sawang ker kalo ada.. tak pun lipat kain baju yg dah kering tu tapi tang lipat kain tu dah settle la.. haaaaaaaaaa.. itu la maksud yg wajib sunat tu.. erk?? pandai2 je kan! =P

Tadi hubby plan nak buka umah MIL tapi last minute tak jadi nak g.. sy pulak tak ready la nak masak apa.. memula tu ada plan nak masak tapi bila kata nak buka umah MIL sy biarkan dulu.. Sudahnya.. berbuka kat luorrrr aje.. hoho.. hampeh!! yerlah dah 6.30 baru kuar umah tu pun nak p klinik dulu.. ubat batuk + selesema dak irfan dah nak abis  tapi dak irfan tak juga pulihnya.. so, kena pergi la juga kang nanti malam lg teruk tak leh tido mcm 3 mlm yg lepas.. sian je kan!

Keluar dari klinik dah pun pukul 7.00, hubby pulak tak abis2 dengan tempat makan peberet dier.. camtu la bila owang yg memg kemaruk sokmo dengan KFC.. tak pernah kata tak nak.. sy???? ikut je la.. janji kenyang.. hehe

K la.. dah panjang berjela dah nie.. bukan ada owang nak baca pun memalam.. tak pe.. janji ada n3 utk hari nie.. hehehe.. 




15 Ulasan:

LYaFRINA said...

ngeh,,ngeh,,,
ni ada org baca ni.. dh tdo k???
lya bru settle buat keje.. tp bkn keje rmh.. keje ofis y dbawa k rmh.. aiyooo.. tension...

slamat malam ena..

**irfan.. get well soon

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah ngan Hubby lily tu..klu kuar mesti p KFC jer..X pon mkn Nasi ayam penyet..kita ni ikut jer lah.. :)

rynas said...

KFC pun ok per...akak pun kalau last minit jawabnya KFC jugak hehhe

umialya said...

ena ni ikut stle mat saleh, akak kalu x perkena nasi, x sah..maklum le org kg!!!

Fara said...

kfc pn layan....janji kenyang kak

ardinihumaira said...

lama dni tak makan kfc. sobbsss

~~*Lady Salwa*~~ said...

Hari ni baru baca... hehe. Tak pa sesekali bukak puasa kat luar...

Sama la ngan sal ni. Hari cuti kadang2 tu memang "M" je rasa. Rasa nak dok rileks je, padahal kerja banyak... hehe

aiDieNa said...

Baca pagi pon okey. hehehe.. janji ada entry kan.. :)

Dilla Ady said...

jengah ena pepagi nih..dilla pun same ena..bile malas tu, mmg wat yang wajib jek..asal tak nampk semak sgt umah kire okeh la tu..

wahida said...

saya setuju keje rumah ada yg wajib ada yg sunat..yg sunat tu mcm sapu2 sawang bagai, dekat nak raya nnt baru buat...hehehe..

mamalieyna said...

oooh tringin pulak nk berbuka KFC =P...lum ada kesempatan berbuka kt luar lg..eina this week balik umah PIL kot..

Fieza79 said...

hehe rajen wt n3 memalam...hehe
lom dpt berbuka kat luar lg..

LyNn HaMzAh said...

kesiannya irfan sebab tak sembuh lagi...erm, kitorang dah lama x layan kfc...dulu qistina suka sangat kfc tapi skrg dah kurang sket...

MAMASYAZA said...

bab basuh kain sudah semestinya wajib, lipat kain tu sunat..hehehe

qaseh said...

kat mana la nk cari nasi ayam penyet.huhu..cam pelik je..