Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 13 July 2010

Tak Dapat, Diam .. Bila Dah Dapat.. Terus Berjela Jadinya.. (^_^)



Hehehe..



Tetengah lunch nie.. mata & tangan berusaha nak gak jengah umah kawan2.. umah sendiri apatah lagi.. sekali tu.. laju jekk loading.. wawawawawa... berlagu riang gituw.. so,  terus teruja nak update walaupun berita2 dalam kepala seakan beku pulak.. mcm2 kan ena nie.. huhuhu.. layan kan aje la kawan.. ;D


Sementara tengah laju (line) nie.. sanggup tinggalkan nasi sy nie kejap semata2 nak tepek n3 nie.. muahahahaha... 


Nie masa lam kete otw balik dari kg aritu.. aksi si irfan bersama Atuk & Opah:


(time nie en. hubby dah ngantuk, so, atuk (FIL) pun ambik alih la)
Atuk: Ammar(atuk memg panggil Ammar), Mai sayang atuk sikit meh!

Irfan: Cecepat la pergi kat atuknya



Irfan: Muahhhhhhhhh!! (bukan sekali tapi 2 kali tau)




Pastu, Opah pulak yg mintak si Irfan nie Sayang pipi pulak.. Tapi...


Sampai je dekat pipi opah, irfan tak jadi nak kiss.. 



Opah: Ala... sayang la pipi Opah jugakkkk!!


Rasa2nya Irfan Kiss tak? hehehhe..



Mrmm.. Irfan ni sangat pemalu dengan Opahnya.. malah dengan org perempuan yg lain juga.. kecuali Ummi dan Pengasuh dier jek.. yg lain tu.. Ikut nasib  la.. kalau dier rasa ok baru dier p dekat.. kalau takkk.. dari jauh je la dier dok panggil nama.. sengih2 gelak2.. tapi bila nak suh datang dekat nak kiss nak dukung... tak takkan dapat nye.. huhuhu.. Tapi kalau dengan lelaki ok jugak la.. tak la susah sangat nak mesra.. Beza betul dengan si kakak...


NOTE: Akhirnya irfan kiss juga pipi Opahnya tapi tak sempat snap la aksi tu.. haihhH!! lepas kiss jekk terus dier pergi kiss atuk dier lagi.. hehehe.. Irfan.. Irfan.. Skrg si Irfan nie sangat petah (ada la juga pelatnya) tapi rasanya sangat cepat berbanding dengan si kakak dulu( dulu la.. skrg nie tak larat nak dengar dier bebel pulak) celik mata je dah boleh dengar dier start bertanya macam2.. hehehe.. 


Ramai yg sangat suka melayannya sekarang.. maklum la.. budak baru pandai cakap kan!.. tapi kalo dah besor cam si kakak kita pulak tak larat nak layan!.. huhu.. sian kakak..  Jgn jeles2 ye kakak sbb dulu turn kakak skrg turn adik la pulak!..(boleh jawan cenggitu.. ngeeeeeeeeeeee..)









18 Ulasan:

MrS. F!zA said...

irfan ikut ummi la tu byk bercakap n bercerita. kekeke=D

mrs.ecam said...

bgsla tut x ske kiss pompuan sesuka ati...hrp2 kekal smpi besar...hikhik

Ena said...

Fiza,

ummi dier dah tua2 nie baru pandai nak menceceh.. dulu sokmo jadi insan sepi dan terbiar gtuw!! uhuk!!

chugie said...

hehe.. alahai, sian opahnye x dpt kiss lebih cam atuk.. x sangka si irfan ni pemalu ye? :D

mamalieyna said...

hikhik...ammar irfan pemalu ghupenye...good boy! ^_^

*time baru2 blajar berckp ni, syok la layan kan..dh lama sket, tak terlayan..huhu..

nieda said...

comel je irfan kiss atuk dia

sLEEping BEauty said...

aloooolo... comey sangat ... :)

LyNn HaMzAh said...

alahai...comeynyer irfan kiss atuk n opah...good boy...

kakpah said...

telatah anak2 memang selalu menghiburkan hati..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

eheheh so sweet..
bonding time tau..:-)

~aSHa~ said...

irfan ni mesti cucu kesayangan atuk ye..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo pemalu rupanya anak teruna sorang nie...nanti besar pun pemalu gak taw...hehehehehhe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Faris pun kalau suruh kiss pipi tok wan dia (ayah sal) cepat je dia kiss. Kalau suruh kiss pipi tok (mak sal) jenuh bersuruh... hehe

☆ lieya latif ☆ said...

irfan malu2 nak kiss perempuan? alahai sweet plak lieya bace ena heheeheheh.....bagus2...kecik2 tau segan...tapi cian nenek, tgu2 irfan kiss.....heheheeheeeh

yunz_02 said...

haaaa... atuk nenek adre pn pgl dia ammar!! hehehe .. :D

hajarus said...

alolol kiut jer pic irfan dok kiss atuknyer tu...

tp bestkan kak biler layan dak2 baru nak petah cakap ni... ;d

umialya said...

suka tngk irfan tersenyum simpul.. maluuu!!

rynas said...

wah dah pandai malu dgn pompuan bagus-bagus hehheh