Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 28 July 2010

Menggigil Kaki Kami Di Kejar Oleh....


Salam..


Masa sy taip entry nie.. tangan & kaki masih menggigil. Antara rasa percaya dengan tidak apa yg berlaku. Seolah2 tak berpijak di bumi yang nyata.. kenapa?


Hari ni kami naik motor.. biasa lah kami.. Kejap naik motor kejap naik kereta.. Bergantung pd masa.. Kalau cepat naik kereta la.. Kalau lambat walaupun sikit kami akan naik motor Kecuali hari hujan itu memg tak ada pilihan cepat or lambat tetap kena naik kereta la kan.


Tadi pg masa kami melalui jalan apa tu erk? Hari2 lalu tapi tak tahu apa pula nama jalan tu ;D Tak alert sungguh! huhu.. Jalan nak ke Masjid Jamek senang cerita..heheh.. Masa tu sy dah terpandangkan seekor anjing.. Yang seolah2 sedang mengejar sesuatu.. sy hanya pandang je la Sampai la dekat dengan kami.


Tiba2 anjing tu rapat dan mengejar kami yang tinggal beberapa meter  dengan traffic light dah merah. Ya Allah.. anjing tu betul2 mengejar kami dan semakin hampir dengan kaki kami.. Masa tu sy dah toleh ke belah kanan sbb dah tak sanggup lagi nak fikir apa akan berlaku seterusnya.. Sambil tu tangan sy menepuk bahu hubby dan jerit.. Cepatttttttttttttttttttttt!! Rasa nak nangis pun ada.. Betul2 panik masa tu.. tak blh nak fikir apa tapi sempat teringatkan cerita Frozen yg kami tengok dulu.. Nauzubillah..


Nasib baik kami dapat melepasi ketangkasan anjing tu yg beria2 mengejar.. sy toleh2 ke belakang.. Alhamdulillah..  lega sbb dah tak nampak bayang mana anjing tu lagi.. Mungkin sbb banyak kenderaan lain masa tu.. 


Semua mata memandang ke arah kami.. malu pun ada.. Tak pasal2 jadi tumpuan pagi2.. hoho



25 Ulasan:

baincardin said...

Jom rileks layan HDR jap! yay! ^_^

Izan Ishak said...

enaaa...
kalau izan kena kejar anjing pun mmg panik gila!!
nasib baik selamat semuanya... alhamdulillah~~

zue @ annaleeya said...

tak pasal2 pemes di pagi hari... hehehe...

Kak Nora said...

Salam,
Pertama kali singgah di blog adik, apalah anjing tu nampak sampai dia marah dan kejar adik?

☆ lieya latif ☆ said...

adoi ena...kecut perut lieya bc tau...mcm terjadi depan mate sendiri jek hah...syukur tak jadik ape....kalo laa sempat di gigit, takpasal nak kene gi klinik n samak.....syukur kan ena....

nieda said...

adus,kalau nida kena time tu juga dh jerit...takde rasa malu dah, takut bangattt

~Siti Hajar~ said...

nsb baik xde pape..alhamdullillah

xpasal2 kn rempit pg ni kan..hehe

Fieza79 said...

mmg takot kena kejar anjing...nape anjung tu leh bekenan nk kejar Ena...
Ena pkai baju warna merah kot...

nsb bek tak jd pape...

mamamiera said...

yeke.. dasat tuu...
kalo zai ade kat situ menyaksikan..
rasa kesian n ngeri cam zai yg di kejo pon ade.. lucu pon ade..
hihihikk jgn mare... zai terbayangkan ena mesti angkat kaki takut digeget anjing tu.... tul x..?

MrS. F!zA said...

hahhaha kelakar la akak ni..fza pnh kna kejar masa nek moto.gila woo smpai agkat kaki ke atas.. tu pon seb moto leh la angkat kaki smbil pulas minyak..kalo beskal??msti smpat kena ngap!

pndai anjing tu pilih org nek motor eh kete tak nk plk kejar..kekeke

Ummi Eisya said...

takutnye kena kejar ngan anjing..daku pun takut sebab pernah gak kena kejar..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

X suke anjing..Lily pon ada pengalaman gak pernah dikejar anjing..mmg menakut kan..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

eeeeeeeeeee takutnya..xsuka anjing...teringat member eida kena gigit anjing masa dia pregnant..kesian sangat...

Nur Hawa Mohd Zin said...

Alhamdulillah tak da pape...dah ok tak ni? kalu awe pun awe cuak, gigil dan nages....take cre ye..minum air masak dan selawat biar hilang gemuruh..

akk tolong awe, awe tak tau nak jujur atau tak ni

mamazana said...

alhamdulillah....

sib baik xde apa2 kan...

Intan Inn said...

yer ker ena...seram pulak dgr bukan apa takut kene gigit..hehehhe...nasib baik tak der apapa...

yunz_02 said...

pherghh seram giler ni ena. kalau yun pn dh tepekik² dh pepagi buta..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mek na..sy pon pernah kene kejar anjing tapi masa tu dlm kete..

dalam kete pon sy menjerit, ni plak mek na yg ateh motor..lagila...if sy mau menjerit kuat2

lantakla org nak tgk ka apa..janji mek na selamat udah

~asha~ said...

uish masih ada anjing berkeliaran ke kawasan situ? alahai..anjing ajak bersenam lak..

Nana said...

takut kan klw ingatkan cite frozen tu kena makan idop2.nsb baik la anjing tu x geget kan

peaNut said...

alhamdullillah...nasib baik selamat..huhu

LyNn HaMzAh said...

lynn pernah ada pengalaman kena kejar anjing...
huhuhuhu...
memang arr panic giler...
x sanggup la kena gigit dgn anjing...

eMMe said...

maunye tak gigil...
kalo me rasanye dah panjat belakang hubby gaknye, hehehe...

Mama Hanim said...

mesti gigil nya kena kejar dgn anjing kan ena.. dh la binatang haram, ganas plak tu..huhu..

seb baik semua ok je kan..

mamalieyna said...

hahahaha....apsal time eina baca tak gigil nih...rasa senak perut tahah gelak! hahahaha....tp if eina d tmpt ena sure camtu gk, sure nak nangis...giler anjing kejar!

hahaha...dok terbayangkan camna ena n hubby time tu,,,,itu yg mcm nk gelak guling2x ni..hehe..pepun seb baik takde pape eh..kalau tak, mmg seram nak membayangkan! Alhamdulillah selamat pun..huhu..berpeluh kalau eina ni..huhu..