Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 22 July 2010

Mengaum2 Macam Pak Belang



Salam..

Harini.. 
Ada rasa geram jekkk
Mrmm.. yg kije kat gomen
Harini dah gaji kan!
ehehehhe
Apa yg buat sy geram tu erk?
huhuhu..
Geram pd en. car
Sebelum nie elok jer
Tapi en. car tu mcm tau2 jer
Hari nie dah gaji
Dier pun mula  la buat perangai
Tiba2 engine bertukar macam nak race
Mengaum2 mcm pak belang
Pd hal tak de pun en.hubby tekan2 minyak.. 
Dah owner kereta sebelah menyebelah 
Siap turunkan tingkap lagi
Muka bengang je dorang
Ingat kami ajak race agaknye..
Apa ke halnya pepagi nak race?
Tau la pepagi semua org nak cepat
Tapi tak de la sampai nak kena buat semua tu
Kereta depan apatah lagi.. 
semua dok toleh2 kat en.car kami
Uwaaaaaaaaaaaaaaa...
malu!!!

Rosak plan nak balik kg minggu nie
Adeihhh!!



21 Ulasan:

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah dapat naik gaji...murah rezeki...en.car tu nak bermanja2 tu...tu yang wat hal...tak pe sabo k

Mama Hanim said...

sblom ni en.car tu tahan je kot, tggu hari gaji tuannya bru terpaksa meragam.. huuhu.. sabar ena sabar..

MrS. F!zA said...

haha kelakar la pulak bca mslh k.ena ni..

saja ja tu en car nk perangat jiran2 kot..kekeke

~aSHa~ said...

itu la kadang2 mcm2 hal plak kan...baru nak bergumbira..

tapi kadang2 rezeki tu agaknye tuk pomen..

Fieza79 said...

aduhh parah ni...asal gaji je ini rosak itu rosak...keta tu tau ena gaji ari ni..dia nk manja2 tu...

rATu kEBaYA said...

tulah.. gomen mmg gaji hari ni samalah dgn en. suami.. hehehe.. boleh nyendang sikit..

en. car tu mmg macam tu dia mmg tau time gaji keluar.. dia bukan mengaum tapi bunnya mcm ni... dudududuiiiiittt

~~*Lady Salwa*~~ said...

keta hubby sal pun pernah jadik camtu... sama la, bila berhenti kat traffic light je, mula la mengaum... semua org pandang semacam je... hehe

hai, keta ni cam tau2 je tuan dia dapat gaji hari ni.. hehe

aiDieNa said...

Alahai kesiannya.. keta akak aritu lagi lar.. sepanjang² jalan dok bunyi alarm.. kejap bunyi kejap senyap.. pastu bunyi lagi.. dah macam keta polis jadinyer.. abih ler sumer keta & moto tertoleh².. kita pon naik susah ati nak bawak keta.. segan lar kan owg dok pandang².. masa tu dia tak sehat kot.. tapi baik sendiri.. tak antar p pomen pon.. kalau tidak kompen terbang ratus² RM kan..

☆ lieya latif ☆ said...

KEH KEH KEH ...ye ke ena...adoi...tegelak2 lak lieya bace hah..... dah depa ingat nak race yeak heheeheheh...

tu laa kete ni pun pandai, time dah gajidie buat hal....huhuhu...bwk bersabar yeak ena!!~

Nana said...

hehehe gitu la..kete ni mmg pandai..saya selalu kena time2 bonus la dia wat hal keekekek

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhu klu pakai keta memang sangat2 mencabar wallet n purse kan..huhuhu..wah bestnya akak dah gaji.orang nie nak kena tunggu sampai ke hujung bulan la baru gaji..huhuhu sadis kan...

Mawar_berduri said...

hari ni dah gaji tu yang kete pun nak tumpang sekaki tu...huhuhuhu

zue @ annaleeya said...

en car tuh tau tuan dia dpt gaji.. nak bermanja la tuh... huhu!!

tp klu smp rosak plan balik kg tuh, klu akak pon bulih meroyan tuh.... uwaaaaaa.....

Izan Ishak said...

kereta pun pandai ye, tunggu tuannya gaji mulalah nak meragam~~

mamalieyna said...

oooh dh gaji eh...taktau lak..herm..leh pau en suami ni..^_^

hikhik..pandai en car buat perangai time2 camni eh..oklah tu, dia pilih masa yg betul nk buat hal..hehe..

LIP (^_^) said...

ada 2 hari lagi ena...sempat tak nak repair tu?if sempat dapatla balik kg.

chugie said...

hehe.. siannye ena. xpe lah na, dugaan tu.. sekali sekala incek Car tu nak bermanja dengan tuannye..

moga rezeki bertambah lepas baiki kereta tu..

Ena said...

kawan2,

tu la kan.. en. car nak bermanja ngan tuan umah la tu gamaknyer.. harap2 baik la dier pasnie.. tapi tak tau la en.hubby dah anto p wat rawatan ke tak.. kalo tak mesti balik kang jd mende yg same.. adeihhh!!

hajarus said...

hajar lak lau cite pasal nak tukar kete ker ape ker time2 tu ler tetiba en car wat hal... cam tau2 jer... merajuk ler tu...

ita cutevirus said...

memeng da gaji ari ni... tp, cam tak gaji je...
uuuuwwwwaaa!!!!

Nur Hawa Mohd Zin said...

kete ni mcm ada nyawa kak...huhuh...selamat jpj tak lalu..tak pasal2 kena tahan