Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 14 July 2010

Manisnyerrr Madu!!



Ehehehe..


Madu memg la manis.. mana ada madu masam kan!.. ahahha.. tapi ini bukan kisah madu.. tapi kisah jambu madu.. ;D


Tetiba rasa nak makan makan mende nie.. masa singgah kat Tapah aritu dah beli dah.. tapi biasa lah pencinta buah cam sy nie kejap je dah abis.. uhuk!



awat bughuk benor rupe kat lam gambo nie erk? siapakan yg bersalah? camera cap ayam or tuan punyer yg tak reti nak snap.. muahahahha..






22 Ulasan:

mumyShaneQeisha said...

tak pernah jumpa jambu madu kat srwk nie.jambu pink banyak.manis ker jambu madu?

Ena said...

MumyshaQeisha,
Memg manis dan sedap.. tu yg selalu nak makan jekk.. hehehe..

suamihanyisterizuki said...

ena, mmg kaler jambu tuh mcm tuh ker???

mak aihh sedap gak nih cicah kicap..huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaha ingatkan buah dah buruk..hahahaha..jambu nie memang manis n sedap kan kak..awal2 pregy dulu memang ngidam jambu nie la..skrang tidak lagi..ehhehehe

Ena said...

@@suamihanyasiterizuki,
color jambu tu merah.. cantik.. tapi sbb guna camera cap ayam tu color jadi buruk camtu.. huhu..
ena suka ngapp camtu jer sbb dah memg manis.. kalau makan buah jambu biaa tu nak gak la nyicah kicap ker mak bee ker kan!.. heheh

Ena said...

@@purplelicious,
ehehhe.. akak tak pernah jemu lagi setakat nie.. tak tau la bila nak jemu nye.. hehe

~Siti Hajar~ said...

mmg sedap jambu madu tu k.ena, tambah2 lagi cicah dgn asam boi..uhuk! meleleh ayaq liur dah ni..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

saya tak pernah mkn lg jambu ni setakat ni..dah tu saya pun bknnya pengemar buah..tu pls lah kulit x cantik..kering jer..huhu...

♥z@z@♥ said...

sedapnye jambu..huhu..

mamalieyna said...

jambu madu apa warna coklat ni ena...nak gak rasa..manis sngt kee?..hehe..

aiDieNa said...

kaler jambu tu pelik sikit kan.. coklat nak itam.. ikhsss.. rasa sama ke cam jambu madu merah.. jambu madu memang sedap... kegemaranku jua.. salak madu pon sedap.. pernah rasa??

MrS. F!zA said...

ahahahha jambu buruk ke nimk.ena?awat buruk bebenor kaler die??

madu mmg manis tapi bermadu???? oh nauzubillah!

Echa said...

sedapnya jambu madu ni.. memang kegemaran kitaorang jugak.. kalau lalu tapah.. konfirm mesti kena singgah... tapi lalu sana pun setahun tak sekali kot.heeheheh

IdzaLia said...

lia tak penah tgk lg jambu colour coklat.. hehe.. 1st time ni..

Fieza79 said...

wahh jambu zaman baru ke kaler ghupe gitu...kan ke kaler merah cantek gitu..eheh mcm2 ada...

manis gila jambu tu ena...

rynas said...

ohh patut ler salah kamera ingtkan mmg warnanya gitu pelik jg

merahjamboo said...

hee...pelik jugak tadi, ni jenis jambu baru ke kaler camnih..ngehehhe

baincardin said...

Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

Ena said...

@@Zaza,
alamakkk!! adakah akak telah membuatkan zaza meleleh? soweeeeeee!! huhu


Mamalieyna,
ehehehhe.. tu jambu dalam gambo nie jekk color cam cekelat.. sebenarnya colornya merah.. sbb ena guna camera cap ayam time nie.. kuang kuang kuang..


@@kak Iena,
hahah.. akak pun terpedaya ngan color kat lam n3 nie.. uhuhuhu.. merah sebenarnya.. cantik manis dan sedap.. owh.. sungguh! color mainkan peranan.. udohnye nampo buruk benor kan!>. kui kui kui


@@Fiza,
hahah.. memg nampak buruk kat lam gambo nie fiza.. hakikatnya tidak.. cantik & manis gituw.. auww!!



@@Echa,
a'a memg sedap.. betul tu tak selalu nak ke sana.. so, sesekali harus la beli kan!>. tapi kalo dah teringin mesti ena cari kat pasar2 malam.. ;D



Idzalia,
leh la tengok kat sini.. kuang kuang kuang.. tapi sebarnya merah dan manis yum yummm.. bukan cekelat.. :D



Fieza79,
memg merah cantik sebenarnya.. tapi disebabkan teknik or guna camera cap ayam tu yg gambo bertukor color.. huhuhu..



@@Rynas,
akak je nampaknya yg betul2 perasan ayat sy.. heheh


@@merahjamboo,
heheh...

LyNn HaMzAh said...

alahai...ingatkan madu apa tadi...rupanyer jambu madu...erm, memang best arr jambu madu tu...tp kat jb nie tak banyak macam kat tapah...

MAMASYAZA said...

sikecik akak pun suka sgt kalo buah jambu madu tu, tambah2 simpan dulu dlm peti sejuk, kejap aje dah habis. sama la cam akak, kalo g kl, tak ketinggalan singgah tapah beli buah

Mama Hanim said...

best tu ena.. slalu hubby bli kt rnr sg perak klu dia g outstation.