Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 17 July 2010

Kenapa Pulak Dengan Tangan Ni? huhu


Salam..


Dah tengahari rupanya kan!..
Hari nie badan rasa lemah gemalai jekk
Macam tak sihat pun adooo
Tapi tak layan pun.. wat tak tau je..
Yerla hari sabtu banyak benda yg nak kena settlekan
Semua isteri2 bekerja pun camtu kan!


Sejak akhir2 nie tangan kiri sy ni
Kerap kebas dan lenguh
Tak tau la pasal apa
Kadang tak buat apa2 pun rasa kebas juga
Dah picit2 urut2.. sama juga
Masa menaip ni pun kebas2 juga
Sempat la berhenti bbrp kali
Naper ntah!! tersalah urat agaknya..
(itu pun tak citer.. huhu)


Utk lunch pun sy lom masak lagi..
Sbb breakfast punye masih ada
Sy dah masak tapi masa en. hubby keluar pg tadi
En. hubby teringin nak makan roti canai
So, dah makan roti canai kenyang la pulak
Sudahnya nasi gorang sy berusik sedikit
Tu pun en. hubby juga yg makan dengan si Irfan
Makanya.. tunggu yg tu habis dulu
Baru la operasi utk menu seterusnya
Yerla kanggg tak pepasal masuk tong sampah
Tak baik membazir kan!
Jimat masa sy sikit tengahari ni.. lalala


k la.. nak tengok apalagi la 2 beradik tu buat
Ada2 je la benda yg buatkan kita Panasssss!!


NOTE: Ke mana la kawan2 hari ni kan! (^_^)


8 Ulasan:

rynas said...

ohh agaknya tersalah tido kot hehhe bleh ker gitu?? saya pun belum amsak thari lagi ni tapi dh buat sup untuk anak-anak jer

Kaseh NazLieza said...

xke mana2 kak..lepak2 kt umh jer..

mamalieyna said...

tk g memana ke?..ohho tak bape nak sihat eh..eina g lunch kt Giant je td, nasi ayam..smbl beli brg nk buat laksa, balik terus masak laksa! ni dh siap..meh ler nak pekena semangkuk 2..hehe..

Ena said...

rynas,
harap2 camtu la kak.. ;D


kaseh Nazlieza,
heheh.. sma la kita.. ;D


Mamalieyna,
uwaaaaaaaaaaa.... nak jugakkkk.. uhuk!..

miemiey said...

jangan biarkan tgn cam tu..elok berurut takut melarat urat sarat tgn tu...agaknya terlalu byk buat kerja kot..

sy hari ni duk umah jee..hari mgu baru jaln2.;)

kakpah said...

hujung2 minggu ni masak breakfast tu lebih2... untuk breakfast dan tengahari sekali haha..
ala.. ko anak beranak makan seciput je ena oi. takyah lah susah2 masak..hehe.

Ena said...

Mimiey,
tadi dah mintak tlg hubby urut2 sikit dah.. hehe


kakpah,
hehe.. tapi kalau tak masak nanti budak2 laporrr lerr kakpah.. hari2 biasa dah gantung kuali hari cuti kena la masak.. hehe..

~~*Lady Salwa*~~ said...

rasanya macam yang sal pernah kena dulu la akak. kebas & rasa mencucuk2 je. tapi dah hilang dah sekarang ni...

hari sabtu hari tu sal pi jalan TAR. Saja jalan2 cari baju raya... hehe. tapi beli baju utk faris aje... tu pun kat sogo...