Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 3 July 2010

KAMU LA SEGALA2NYA BUAT KAMI



Salam Hari Sabtu


Hehehe.. apalagi la tu kan!.. tajuk over sokmo.. hehehe


Harini nak jawab tag dari Izzlia dan Asha, .. dah lamer dah juge tag nie terperuk kat dalam nie.. hehe.. Soweee!!


Tak mau buang masa.. jom kita mulakan dari sekarang.. 


Apakah anda mempunyai lesen memandu?
Mestilah ada ;D

Haa.. kan bukti nie.. Malangnya yg publish nie dah expired.. hahahaha.. tapi dah renew tau.. saje je tak tepek sb yg tu tak dekkk gambo.. 



Bilakah anda mengambil lesen memandu?
tahun 2004



Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
Masa lepas dapat lesen sy tak terus memandu sbb takut!! hahah.. tapi kena paksa gak la ngan en. hubby. lagipun dulu tempat kije lama tu berlainan arah ngan tempat kije en. hubby, so gigih jugak la bawak walaupun masa tu rasa tak berpijak dibumi yg nyata jekk.. Lama2 hari2 kena bawak. Nasib baik tempat kije tak jauh dengan nursery masa tu zaman si kakak sorang je la lagi.. Pepagi dah kuar dah takut jem.. Nasib baik si kakak time tu dok diam jekk lam car seat.. Eh! melalut pulak dh nie.. ;P



Pengalaman pahit ketika memandu?
Pernah terlibat dengan kes budak langgar kete yg sy sedang bawak.. Budak tu tadika lagi.. Dia main kejar2 agaknye.. sy baru masuk simpang sekali tu budak nie tetiba muncul dari dalam semak terus terkam ke arah kereta.. Mungkin budak tu tak sangka ada kereta jadi dier pun tak sempat nak "break" hehe.. Nasib baik dier touch je ngan kedua2 belah tangan dier.. Sy pun nasib baik juga sempat break dan kereta pun tak laju baru tukar gear 2.. tapi tu pengalaman yg tak leh dilupakan sbb ramai betul yg tengok & kerumun kitorg.. kejadian tu berlaku kat depan Galaxy Ampang sbb dulu kije kat area situ..



Pengalaman manis?
Manis? ntahhh.. tak tahu la.. Apa yeh? nak Pk sat.. Hah? dapat p jenjalan ngan ex-opismate masa masih baru dapat lesen.. heheh.. Semuanya manis bila sema destinasi yg dituju berjalan dengan lancar.. Dan pastinya dah lama juga berkhidmat utk kami.. :)



3 Tabiat ketika memandu?
Wajib ada cermin mata.. tanpanya sy takkan memandu.. huhu
Mesti semuanya dalam keadaan ready
Suka dengar lagu nasyid



3 Pantang bila memandu?
Orang sebelah (en. hubby) bising2 kat sebelah tak tentu pasal sbb dier seorang yg sangat mudah panik!memg pantang tau!!
Tiba2 ada kete memotong tanpa memberi signal
Kereta depan emergency break.. huhhh!



Tag pada pemegang lesen keta...
Semua kawan2 yg rajin singgah sini dan mempunyai lesen memandu tu.. kalau rajin adan belum pernah jawab lagi.. ambil la yeh!.. 




NOTE: AUTO PUBLISH!!


9 Ulasan:

chugie said...

huhu.. tag rupenye.. ingtkan entry bebelan ena je..

Izan Ishak said...

best pulak baca pengalaman driving ena ni...mcm2 ada...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tabiat lily memandukan e-na..dr dulu sehingga skrg..time memandu x pernah pakai kasut..lily lebih selesa berkaki ayam..hehehe..lily x pandai nk guna kasut time memandu.. ;)

MAMASYAZA said...

tabiat ketika memandu, suka pasang radio kuat2, boleh hilangkan ngantuk

mamalieyna said...

hehe..tag ni eina pun kena, tp nk menjwb pun serba slh sbb tak pernah drive sejak dpt lesen..hukhuk..guano tuh! =P

rynas said...

tabiat semasa memandu suka senyum sorang2 dengar bebelan SY, KE dgn Kriel dan bercakap sorang2 sebab merancang kerja apa nak buat hari ni

kakpah said...

kakpah penah drive dengan lesen mati selama berbulan2. Tu lah padahnya kalau renew lesen 5 tahun. lupa nak cek..

aiDieNa said...

Tabiat biasa owg pompuan kan.. amik lesen tapi tak drive.. hahaha.. akak pon samer.. amik lesen pas SPM.. sebelum masuk UiTM.. but then.. asal balik cuti sem.. abg (my big bro) tak kasik pegang keta.. dia kata bahayer.. sebab akak jarang bawak.. selalunyer perasaan membara nak drive nie time baru dapat lesen.. so biler dah lamer2 peram.. perasaan nak memandu tu cam takot.. nak2 bila dah kawen.. ada laks En. Driver.. makanyer makin liat lar nak memandu sendiri.. tapi Alhamdulillah.. semua berjalan lancar biler dilakukan selalu.. practise makes perfect.. dalam keadaan terpaksa sumer pon boleh!

Ain said...

ain sama ngan lily...

mesti nak berkaki ayam bila drive, kalau tak macam tak terasa jer tekan pedal minyak....

hahaha....