Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 5 July 2010

Kami Yang Jakun!!



Hehehehe..

Seyes.. memg jakun okeyh! ;D

Apa yg jakun? Mai Tengok Picture Kat Bawah Nie.. huhu

"
"
"
"
"
"
"
Kat Lam Tren masa p Danga Bay tu... Ingatkan tren ni pusing 1 Danga Bay tu.. Sekali tu.. cinonet jekk pusingan nyekkk!! tapi tak per la.. sbb ada penawarnnya.. heheh


"
"
"
"
"
"
"
"
V
Beca kayuh dengan battery nie( nampak buruk jekk lam gambar ni) yg cover balik kekecewaan kitorang.. Yerla.. dah la semua yg datang (kami) dapat naik nie 1 jer beramai2.. tapi leh tawaf 1 Danga Bay tu.. Soweee la yeh!.. picture memg sangat tidak menarik time nie.. hoho..


Time nie dah letih kayuh dah dan dah puas tawaf.. so, rehat sat utk amik nafas angin kat tepi laut tu..Mrmm..  En. hubby la yg sangat teruja sbb dier yg beria2 nak naik. So, kami pun apalagi!! kayuh kayuh kayuhhhhh!! hahahah.. tapi sy tak kayuh pongggg.. muahahaha..



 NOTE: Camni la gaye owang KL bila p JB pertama kali singgah kat Danga Bay. Owang lain semuanya dah naik muak nak p situ.. tak kisah la.. janji kami puas hati.. Yeayyyy!!



20 Ulasan:

ita cutevirus said...

atleset sampai gak danga bay... ita ni, dok denga je.. peginyer tak pernah...

~aSHa~ said...

janji hepi bersama family kan ena

Ain said...

ain antara yang terawal ke danga bay nie....

yer la, waktu tue kebetulan kerja kat johor....

tambah pulak baru peknenkan danish, bulan madu ajer la laki bini....

hahahha

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ok wat! kita pon tak pernah naik..ekeke

asben akak pakai nikon eh..speedlite dia pakai brand ape kak? nnti dh tahu bgtahu ye..

LYaFRINA said...

wowww.. xtvt bkayuh utk kecilkan peha beramai-ramai.. unik basikal tu... x pnah jumpalg.. hehehehe (jakun gak ni)

Nana said...

hehe harus la jakon kak..KL mana ada beca heheheh

mamalieyna said...

eina pun baru 2x sampai DangaBay..2x gak naik ketapi yg jlnnye cenonet jer..hukhuk..tak puas kan..takde lak cuba nek beca time tu..hehe..next time bleh la ni..^_^

chugie said...

bukan ena je jakun, sy pun jakun gak kalau p sana na.. eheheh:D

dh lama sy teringin nak ke JOhor, tp x tau lah bila nk sampai sana..

zue @ annaleeya said...

akak pon jakun hape... tak pnah jejak lagi ke danga bay nih... huhu!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xkisah la kak..apa orang nak cakap..janji bila orang tanya..kita dah penah naik kan...

Echa said...

waaaa. seronoknya jalan jalan.. saya pun tak penah sampai la danga bay ni... cam bes je kan....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily yg kat JB ni pon x pernah naik menda alah tu..p Danga Bay pon jarang..padahal dekat jer ngan umah.. ;)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sal tak pernah lagi jejak kaki ke Danga Bay tu... bila la agaknya je...

Akak, semalam kan Sal rasa cam ternampak hubby akak la kat hentian Tapah... ke sal salah orang ye...

Fieza79 said...

fieza lg la tak penah jejak kaki kat situ...lalu je penah la...mmg harus jakun Ena..hehee

aiDieNa said...

Wah.. seronoknya naik beca kayuh sendiri nie..

bungeCENGKEH said...

Keluarga bahagia :)

norhaizan said...

wah..bestnya kak ena..tak pe tak pusing jauh pun at least leh jalan2 mkn angin kat danga bay..huuu..nor tak penah sampai kat situ lagi...
beca bateri tu nampak best je naik

Adlina Husaini said...

huawaaaa ina tak p lagi :(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

i've been there..tapi tak tahu la plak ade beskal ni

aih..kita lagi jakun la kot! ahahha

Mawar_berduri said...

aritu pg x nampk pon?...haish...rugi2...huhu