Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 15 July 2010

Ibu!!!!! Cantik Tak?



Heheh.. saje je nak tepek kerenah budak sowang nie.. ada2 je la mende yg dier nak buat.. time nie baru je sampai umah dari umah pengasuh. Tengah syok layan cerita BBC (Benci Bilang Cinta).. Tetiba si Irfan datang dan tunjuk??


Meh kita tengok apa ke bendanya la tu:


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Irfan: Ibu, Ibu Ibu (irfankan panggil ibu...dier akan panggil berkali2) Cantik Tak Opi (topi) ni?

*
*
*

Eh! tertutup pulak!..

*
*
*

Lemas pulak pakai topi nie, bukak lah!! 
iyahhhhhhhh.. Besarnya paler Aman (irfan bahasa kan diri dier Aman sbb tak pandai sbb R)

*
*
*


Alahhh.. tolongggggggg.. naper tersangkut nie?

*
*
*


Iyahhhh!!.. dapat pong bukak.. ;D



NOTE: Sudahnya paper bag tu koyak.. tapi tak pe lah bukan nak buat apa pun.. selalu buang jekk.. mana tahhh dier dapat.. tau2 jekk dah ada kat tangan wat main.. huhu.. macam2 kan!




14 Ulasan:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

lor, irfan panggil ibu kat ina??/
kalu irfan kita lak panggi abi dia abahh...hehehe

MrS. F!zA said...

hahahaha.. eloklah korang berdua ni ada anak sepasang pastu anak laki naman sama, pastu pulak pggil ibu..huhuhuhu

ape pasal gelapkan tepi?nmpk umah k.ena cam kemas giler..huhu

pandai diq irfan buat topi :p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahahha comey taw irfan nie..tapi bahaya gak kak kan..takut dia lemas la klu kita xnampak...klu dia main depan mata kita ok la..

LyNn HaMzAh said...

hehehehe...nasib baik arr dia leh kuarkan beg tu...kalau tidak takut gak dia lemas...tapi comey jer sebab akal dia panjang nak buat mcm tu...

Ena said...

Izan,
nampaknye camtu ler izan.. kekal buat masa nie panggilan tu.. huhu


Fiza,
hehehhe.. can wat camner.. kebetulan sama.. ;D
Dah lama tak guna frame yg nie.. kemas? biasa je lah fiza.. ;D

Purplelicious,
tu la.. pasalnya.. nasib baik tak melekat terus.. heheh


Lyn Hamzah,
tu la.. budak lelaki cenggitu agaknye.. aada je la..

ita cutevirus said...

ahhahaha...
klaka kan keletah budak² ni... iyyad pon suke main paper bag jugek..

mamalieyna said...

alala..kiutnye...pandai irfan pi cari paper bag..hikhik..selongkar mana la ni..^_^

weeiii teringat, lama tak pakaikan arif baju melayunye..sure tak muat dh..huhu..

comei la irfan berbaju melayu..sukee tengok!

Ena said...

ita,

ekekke.. tu lapasalnye.. punyer la banyak menan dorang (dah kena sorok..muahah) tu yg geledah jumpa paper beg pulak.. ngeee

Ena said...

Mamalieyna,
tu la.. ena pun tak tau dier jumpa kat ner.. sbb tgk semua clear jekk.. hehehe.. ntah2 memg dier dah sorok dulu sebelum ibu dier buang.. muahahha..

ena pun suka tengok anak2 ena pakai baju melayu & kurung.. selalunya setiap hari jumaat ena akan pakaikan baju melayu & kurung pd dorang.. :D

~Siti Hajar~ said...

ihik! irfan..irfan..mcm2 kamu ni..hehehe

anak2 sy pun camtu la k.ena, ada sj benda yg nak dbuat..kdg2 lucu tp kdg2 gerammmm...huhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahahah...kerenah akak ni kak kalu kite penat2 balik2 dia wat lawak...hilang jugak penat...kalu awe sebab belum ada anak lagi...awe tgk gelagat anak kucing awe kat umah...huhu...

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh dah mcm chef plak lieya tgk ngan topi panjang tuh heheehehe.....comel jek gelagat anak2 ena ni tau...

umialya said...

ekkeke.. kelakar le Irfan

mumyShaneQeisha said...

kreatif juga irfan guna paper bag tu jadi topi..
comel sungguh