Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 16 July 2010

Entry Yg Terakhir!!




Yeaaaaaahhaaaaaaaa...!! 
eheh!!
;D

Apa pasal la pulak gaya menulis cenggini kan!
Adehhh!! 
Ntahhhh...??
Terkena Ulat Bulu Kot!!
Merenyammmmmm Semacam Jekkkk
Ngeeeeeeeeeee...


Stop! Stop! Pulas Telinga Sendiri (sy la)


*******


Nie lagi Kisah 2 beradik nie.. 
Layankan aje la ye kawan2.. 
N3 Yg Terakhir.. Mungkinnnn!!
Untuk hari laaaaa.. Mungkin!!!
;D



Picture di snap malam tadi:-

Si kakak yg kalau buat kerja kenkonon fokus la tuh!(Abaikan si kakak yg serabai tu)



Si adik pun Sokmo Menyibuk Sama!! Tengok la hasilnya tu.. huhu (Abaikan si irfan yg cekci dan baik punyerrr posing dengan bilik tunggang langgang)


Sesi berebut  pulak:

Irfan: kakak, pen (pensil) nie Aman punyer laaa...
Kakak: Jangan la kacau kakak Irfan! Ummi!!!! tolong la tengok Irfan nie... dier ambik pensil kakak!!
Ummi: Snap! Snap!! (Ahaks!!) ;D


Irfan telah melukis dengan baik sekali. Lihat la hasilnya di cadar (nasib  baik cadar korang) dan di dinding bilik (nasib baik bilik korang) itu!! Tu baru kat bilik ye kawan2 belum lagi kat hall . Sampai dah tak leh hilang dah sbb dah terlalu kerap sangat melukis.. haihhh!!



NOTE: Happy Weekend buat semua..

(^_^)





18 Ulasan:

sLEEping BEauty said...

mcm2 perangai .. cute jer ..

hepi weekend ena !!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

kreatip btoi irfan nie hehehhe...budak2 memang macam tue la kan kak....gelagat diorang nie hapie btoi.......
hapie weekend akak.....

~aSHa~ said...

EHEHE susah kan...mula2 leh la nak halang conteng kat dinding..lama2 tanpa kawalan lukisan di dinding sudah siap...ehehehee

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahhaha..lawak sunggoh
tak sabar nak ade anak 2 org
nak tgk gelagat depa..:-)

cekci nye irfan..oppss tutup mate..wehehehe

mrs.ecam said...

hei aku allergik tol ngan pen n pencil nih....siap la klu ank aku g conteng dinding ke sofa ke...mmg kne tngn la tngn dieorg tu....pantang...pantang...ngeh3

kakpah said...

masa anak-anak akak kecik2 dulu, dinding memang tempat melepaskan perasaan. Hikkss.. penuh dengan lukisan abstrak..

mumyShaneQeisha said...

wah sepasang adik beradik yang sangatlah comey.
*anak2 saya pun sama tak cukup buku diconteng..dinding tetap menjadi mangsa

Izan Ishak said...

ena, kakak pun suka buat homework atas katil ye. hmmm...kalau dinding tak berconteng tu takde anak yg kreatif namanya...hehehe

happy weekend ena!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Rajinnya dua beradik ni ye...

Tu la, sama la ngan faris... terlebih rajin sampai tak cukup kertas nak conteng, habis diconteng dinding tu sampai comot... sabo je la

tak pa akak, bak kata kakak sal tu salah satu peringkat perkembangan kanak2. walaupun kita bagi kertas, diaorang still akan conteng dinding... hehe

mamazana said...

samala dgn anak mama ena...
si arissa tu dah buat dinding umah wan dia mcm lukis mural...

sabo je la...

mamalieyna said...

hoho/...anak dh besar gini mmg la kan..tokleh nak elak...cam umah kakak eina la, dl baru lepas mengecat lawoo jer, skali bila eina pi ziarah skrg ni..haaa...mcm2 contengan adooo...kt ruang tamu lak tu...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

HEHE..KLAKARLAH 2 BERADIK NI..BEST KAN ADA ANAK SEPASANG NI..MERIAH UMAH JD NYER..kREATIPLAH IRFAN..DIA TAMBAH CORAK KAT CADAR TU..HEHE.. ;)

norhaizan said...

hihih...comelnyer pangai derang..takpe bila dh besar sket blh la cat dinding rumah yg berlukisan tu kan...kakak dia rajen..ikut perangai mak dia ni..adik pun rajen jugak..eeeii..comel, geram tgk dua beradik ni

umialya said...

xper.. jk conteng kt cadar, baru le dpt yg baru..kan Irfan???

Nur Hawa Mohd Zin said...

tu study tu kejap ke lama tu...huhu....semoga pandai2 dan blajar rajin2 ye adik2..

~Siti Hajar~ said...

hahaha...sama la dgn anak2 sy d rmh ni..huhu

bkn stakat dinding, handbag sy pun anak2 conteng..huwaaaaa!!! nangis xberlagu..hikhikhik

Dilla Ady said...

pasni kalu cat umah beli cat yg leh lap tu jek ena bile bebudak conteng nih..jimat sket belanja..mate pun tak sakit..takde la segan bile jiran2 datang..

Ena said...

sleeping beauty,
happy weekend juga.. ;D


Purplelicious,
heheh..
happy weekend ;D


Asha,
tu la pasainyer.. tau2 je dah siap.. abis camno? huhu


Rose,
hehehhihihhuhuhu.. gelak dah macam2 bnuyikk dah.. tensi ga tu tu rose.. adeihhh!!


Mrs. ecam,
tu la pantang sungguh! pantang lepe kan kan bebudak ni.. huhu


Kakpah,
melepas perasaan? hik hik hik.. kelakor la pulak.. ;D


Mummyshane,
tu la.. dah kasi buku.. dinding & apa aje yg dorang rasa leh conteng dorang tetap akan conteng.. termasuk tv jugak.. huhu


Izan,
dier ikut suka dier je izan kat mane.. asal boleh.. ada meja study dier dah patah bukan sbb rajin study tapi rajin dok melompat kat atas tu.. adeiiiii!!


Mamazana,
lama tak nampak akak.. ena lama juga tak singgah ke sana.. huhu.. hnaks ye kak singgah sini.. ;D




Salwa,
hahha.. camtu la bduak2 kan!.. mrmm.. perkembangan yg kdg buatkan kita panassss!!huhu


Mamalieyna
harap ayep nanti tak wat camtu la.. umah ena ni dah berkali2 cat kecuali bilik dorang memg tak pernah bercat sbb bilik tu tinggi.. next time kena cat juga la.. kasi elok sikit.. eh! salah jawab pulak.. ngeeeeeeeeeeee...


Lily,
bukan setakat meriha.. huru hara hiruk pikuk semua ada.. tu baru 2 belum ramai lagikkk.. adeihhh api tu la.. kalau dorng tak de memg rasa sunyikkk..


Norhaizan,
heheh.. akak tak sabar tunggu nor punyer turn pulak.. cepat2 kawen tau nor.. hahhaaa


Umialya,
cadar tu dah cadar baru tu kak.. baru beli dan baru je sarung kak tilam dorang.. pun jadi mangsa gak.. yg sebelum nie lagi lah.. siap ada color lipstik lagi.. hahaha


Hawa,
lama juga. sbb si kakak kena siapkan selagi tak siap tak leh tido.. heheh.. hampeh kan ummi dier.. kijam!!


Siti hajar,
hehehe.. nasib baik akanye had beg tak berusik lagi kalau tak? huhu


Dilla Ady,
umah ena memg guna cat yg boleh lap tu.. tapi kalau hari2 dok melukis sudahnya cat tu blh tanggal tau dilla.. sbb hari2 gak dok lap lukisan dorang tu.. pastu kalau dorang guna pen memg takkan hilang.. abis camno?cat mahal dah tu.. hehehe