Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 10 July 2010

Chaiyok2x!! Heheh


Salam..

Baru dapat bersiaran.. huhu.. 
Biasa la.. cuti bukan hari utk bermalas2an.. tapi hari utk buat semuanya.. aiseyyy!! statement kemain lagi kan! ehehehehe.. Tapi memg hari nie rasanya tersangat banyak benda nak kena buat... badan pun dah rasa sakit2 dah nie..Namun, terpaksa la di gagahkan jua.. Chaiyok2x.. utk diri sendiri 
(^__^)


So, update sikit aje la nampaknya..



Diwa's bday @ 271008 by Raja Teh.
 
Arini nie masak kari ikan  sajork la nampaknya.. Tapi memg teringin nak makan kari ikan.. Memandangkan tadi pg dah pergi ke pasar beli bahan mentah utk seminggu.. 


NOTE: Pssst!! picture tu pinjam en. google punyer(sy pun masak lam kuali cenggitu gak.. pehtu baru masuk lam periuk).. hehehhe.. sbb? malas nak snap dan tak teringat pun nak snap.. dah ngapppp baru tingat.. so, malas lahh..






13 Ulasan:

rynas said...

dah lama gak tak makan kari buatan sendiri..sedap jer nampaknya

~aSHa~ said...

lama tak main masak2 kt umah..ehheehe best gak kalo cuti leh bersenagn lenang kat umah kan...

umialya said...

patuut le, akak baru terfikir, ena guna kuali baru ke ni?? hehe

Ena said...

rynas,
yg dalam picture tu goole punyer.. ena pinjam jekk.. ehhehe.. ena punyer bukan color tu.. ada merah2 skit.. ekkeke


asha,
tu la.. kalau lah boleh bersenang lenang kan!.. berangan je la kita nie kan!>. hihi


umialya,
kuali baru? ehehhehe..

Kaseh NazLieza said...

AMBOI..PKENA KARI NMPK..NYUMMY...

Izan Ishak said...

sedap tu pekena kari ikan ye ena!
izan kalu kat umah ni selalu kari ayam je la...
**sian ena sampai sakit2 badan buat kije umah...nnti izan dtg tolong ek!

Ena said...

Nazlieza,
heheh.. sesekali harus la layan keinginan sendiri kan! ;)



Izan,
tu la.. asyik ayam je kan.. ena nie suka ikan.. tapi en. huby dan anak2 memg suka ayam.. tapi sesekali buat bertambah2 juga dua beradik tu makan.. heheh

chugie said...

huhu.. mati2 sy ingt ina snap pic sendiri, dengan kuali lg tau! rupenye ehsan pak google ya?

Hasrol Nizam said...

dh nmpak makann ni, mmg tak sempat2 dh nk snap ke pape. sama la jugak serol ni pun.. :D

What you give, you get back (edisi worldcup 2010)

me suya said...

sedapnyer..hurmm lama xmentelaah di sini.. hari ni nak read through yg tertinggal.. wish me come back here ye kak.hehehe dah abes praktikal leyh ar meronggeng

Me said...

perghh.. ena masak kari ikan.. menjejes air liur eden.. sodap tue lama tak mkn

mamalieyna said...

ooo ena suka msk kari dlm kuali eh..eina ni tak pernah..sllu terus masak dlm piuk..^_^

Redbloodsnow said...

adehhh!!! pic kari ikan dr en. google tuh sgttt nangis ah kelihatan. nh yg tetiba nk gatal² ngidam mkn kari ikan gak nih...adoiii