Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 17 June 2010

Yeayyy!! Esok Cuti


Salam..


Hehehhe.. tak pepasal je kan! 



Arini sy half day.. Esok sy cuti.. Yeayyyy!! heheh.. Camni la ghupe org yg dah lama tak amik cuti semata2 nak jumpa org2 tersanyang.. Saper kah itu? heheh..



Malam tadi adik sy yg dok kat JB tu, call ajak p umah dier.. sbb Mak, Ayah & Adik2 sy ada kat sana.. Memg sy dah maklum mak pergi sana.. Ada kenduri umah abang.. Memula ingat tak nak p sbb nak mintak mak datang sini tapi mcm menyusahkan pulak sbb nanti makin jauh pulak perjalanan dorang kan! kesian pulak kat ayah nanti.. sbb ayah tu bukan la kuat sangat pun.. tapi gigih datang drive jejauh nak p umah anak2 dia.. Mcm tu la kan ibu bapa.. sanggup berkorban demi anak2..



Lagipun, sy pun dah lame tak ke JB.. So, ok sangat la tu.. Tapi yg tak syoknyer.. en. hubby tak ikut bersama sat lagi nie.. sbb ye la.. en. hubby baru je balik dari kursus petang semalam.. Mesti dier banyak kije nak uruskan kat opis + kerja2 Personal juga. So, esok petang pas balik kije baru en. hubby menyusul ke sana. Adik yg dok JB tu datang sini arini sbb dier ada urusan kat JKR sini (memg setiap minggu sebenarnya dier datang).. Jadi sy tompang la sekali ke sana. Tapi kena p amik anak2 dulu kat umah pengasuh. So, ni kiranya pertama kali juga la sy pergi jalan2 jauh tanpa hubby.. sob sob sob



Kenapa sy pergi berasingan? sbb Mak akan balik kg pd hari Jumaat malam.. Tu yg sy nak juga ke sana petang nie.. Mak tak leh lama sbb hari Ahad kat TRG (pantai timur)dah mula start sekolah kan.. Yerlah sekolah dah bukan dari bercuti  kan!.. So, adik2 yg dok asrama tu kena masuk asrama dah ari sabtu. Mrmm.. sy nak balik kg pun, tak tahu bila.. huhu.. jadi biarlah jumpa skrg kan kat JB jer..



Ye! memg rasa sangat rindu pada mereka..




Yg bercermin mata sebelah sy tu la adik sy yg ambil sy kejap lagi. Susah betul nak cari gambar kami berdua.



So, Selamat Berhujung Minggu ye!!
(^_^)



26 Ulasan:

ita cutevirus said...

wow!! bestnyer la kan, kalo dapat jumpe family yg da lame tak jumpe... aduhai... ape² pon, cakap ngan adik ena, drive leklok tau..

hajarus said...

amboi best nyer akak nak jumpa family... hajar insyaallah next week baru balik kampung... anyway hepy holiday k.ena & take care... hati2 lam perjalanan.. ;d

Nana said...

bez nye cuti..selamat bercuti yea...

Wanie said...

Sonok kalau dapat jumpa family dan berhimpun ramai2...

Selamat bercuti Ena dan bergumbira bersama keluarga...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hapie holiday akak..take care taw..bestkan..eida pun esok pagi mama sampai dari kedah..bestnya..dia cakap nak bawak buah cempedak..hahahah ada ke best sebab dapat cempedak bertuah punya anak...heheheheh

shila ariff said...

takpe le..yg penting hubby ena izinkan..selamat berjalan2 n jumpa mak ayah ke JB ye..

p/s: org tgganu ke??..kwsan mana??..slalu balik kltn, lalu ikut tgannu..(mmg wajib lalu pun kan??)..huhuhu..

Mama Hanim said...

wah bestnya cuti n dpt jmp family cmtu kan..
family saya pn smp kedah ptg ni..best2..

slmt bercuti ye ena.. have fun.. take care..

~aSHa~ said...

ha sha pun balik kg ni...ehehehehe ada kenduri esok....selamat berjumpa la kita..

soffya cik bulan said...

bestnya dpt jumpa2 family kan...
bestnya....nk ikut...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah bestnyer...bila akak kata cuti saya cepat2 tengok calender mana la tau kot2 esok PH rupenyer akak amik cuti hu..hu...

LIP (^_^) said...

selamat bertemu family tersayang ena..

Fieza79 said...

psl ramai sgt yg half day ari ni ...sok cuti pe ekk? cuti sniri ekk?

sonok la nk jenjalan jap g....selamat bercuti..!

aiDieNa said...

Wahhh.. hari Sabtu ada tak nie?? Kalau ada jgn lupa datang umah sebelah yerr.. birthday Alyaa.. hurrmm.. anyway selamat berjumpa beramai²... :) Minggu depan akak laks balik kg.. hehehe

mamalieyna said...

waa syoknya nak jumpa mak ayah! bestkan...^_^

selamat bercuti ena..takpe nnti en suami menyusul kemudian..hehe..

Ain said...

ena orang ganu ke? nape ain tak pertah tau nie.....

huhuhu.....

selamat jumpa mak ayah nanti.....

~Siti Hajar~ said...

patut la hr ni ceria aje, rupanya nak jalan jauh, best kan dpt jumpa keluarga sekali sekala...

apa2 pun slmt p & blk..

Frodo Baggins said...

>>___<<

keh3x, slamat pg n selamat kembali.
wooohaaaa ... kem salam adik. weeee

Redbloodsnow said...

wahhh best nyerrr esok die cuti. so menjawap 3 ari ler cuti termasok sabtu ahad...syorgaaa woooo..hehe. selamat bercuti akak cygggg..mwahhh

Mawar_berduri said...

X aci la....nak cuti gak ...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

selamat bercotI!!!!!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat bercuti Ena..!!

~~*Lady Salwa*~~ said...

Selamat bercuti2 ye akak. Semoga selamat perjalanan... Selamat berhujung minggu juga... hehe

Lain la muka adik akak ngan akak... tak macam adik beradik pun... hehe

Dilla Ady said...

slamat bercuti ye ena...hati2 mase jalan nnti..biar lambat asal selamat tau..

LYaFRINA said...

yiihaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
harus dinikmati cuti itu..
lya pon cuti..dh duk trg..mmg la cuti.hehehehe

E.L.I.Z.A said...

wah mau cuti..best best..turun JB lak tu..jumpa family mmg best =)

Kaseh NazLieza said...

selamat berhujung mnggu buat akk jg...