Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 7 June 2010

Tinggal Sebulan Jer Lagi..


Hehehe.. apalagi la tu kan!..  (^_^)


Tinggal lagi sebulan jer.. makanya akan genap la usia si irfan tu ke 2 tahun.. kejap jer masa berlalu kan!! Mrm.. anak ummi ni dah faham banyak benda dah.. Dah juga boleh bercakap tapi masih belum jelas la.. ada yg clear tu memg sangat clear.. sampai kita pulak tak sangka... tapi kalau tak clear jawabnya mcam ayam ngan itik la sembang ngan dier.. hahahah



Tapi anak bujang ni sangat bising mulutnya.. Dulu nak dengar suara sangat susah.. skrg?? si kakak pun boleh kalah.. huhu.. Tengok la gambo tu.. kemain lebor lagi senyum.. mulut ummi kecik comei jerkk!! wekekeke.. mulut abah pun tak lebor cenggitu.. saper la si irfan ni ikut!! Mrmm.. tak kisah la.. heheh


Kalau dulu si kakak selalu buli si adik, tapi sekarang si adik pun dah pandai buli si kakak.. kdg sampai si kakak menangis.. huhuhu.. Tapi yg best nyer dorang nie bila ummi marah si kakak, si adik akan bela (marah2 kat ummi balik), si kakak pun sama, kalau ummi marah si adik, si kakak akan pujuk adiknya.. heheh.. kelakar pulak! tapi kalo dorang gaduh ummi ynag pening kepala.. sbb sangat hari biru okeyh!! huhu.. tu baru 2 org.. kalao lg ramai tak tau camner umminyer nak handle.. skrg suara dah kalahkan tarzan bila dah tak sabor!! :(


NOTE: AUTO PUBLISH


19 Ulasan:

Mama Hanim said...

alahai cute btul si irfan tu..mai auntie nk geget2..huhu..

LYaFRINA said...

wowww.. irfan sama baya la dgn asya. tp asya bulan 11.. rindu time kecik2 dulu..

~aSHa~ said...

makin hensem dak irfan ni..

sama la kita ena...si adik pun dah pandai buli balik..eheheheh

baby sy pun dah pandai buli abg dia...abg dia lak jadi ngada2..

kadang2 sy pun jadi tarzan jadian...baru 2 tu kan...eheeh mcmane nak tambah cenggini?

chugie said...

wah.. tak lame je lagi tu na..
dah makin hensem lah die..

Ena said...

Mama Hanim..

Thanks ye.. tapi lupa pulak nak bg tau tadi tu gambolamer.. hoho..

Ena said...

Lyafarina,

betul tu lya, sangat rindukan pd anak2 time baby dulu..nampak sangat naif dah sangat teruja bile tgk dorang.. tapi skrg tetap jug ateruja.. cuma biasa la kalo dah pandai buat peel tu.. huhu

Ena said...

Asha,

tu la kan.. kemain lagi buli membuli.. tapi bile main sampai terkekeh2 tu kita memg rasa snagat terhibur.. :)

Ena said...

chugie,

makin come tapi makin noti lorrrrrrr.. adeihh!!

Fieza79 said...

ensem nye Irfan..
anak fieza pon nama Irfan..
mmg anak2 skrg dh bijak2..sonok tgk keletah meka ni..!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tomeynyer irfan..geram untie tengok...

~Siti Hajar~ said...

baru 2 mcm tarzan tp kalu 3 mcm sy ni dah mcm singa lapar tau...hahaha

irfan ni tua sebulan je dari Danies, Danies bln 8..

Redbloodsnow said...

comel nyerrr anak bujang kak ena nih ah. senyum sampai ke tinga nampak beliau..hehe

umialya said...

makin hensem le si irfan ni, yalah, tngk le ibunya pun comey gak!!

LIP (^_^) said...

wahwah...encem nye irfan...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

alolo...Encemnyer Irfan..Pandai dia berposingkan.. :D

Owh C adik dh pandai buli balik yer..hehe..so sweetlah anak2 Ena nih..

rynas said...

wah sama umur cam anak saya Fahim. Tapi fahim lahir 1 Julai awal beberapa hari kot.
aahh..betul tu bila anak dah masuk 2 tahun mulalah rasa rindukan baby dan rindu nak cium baby...hehheheh

Nida said...

Luasnya dahi Irfan... mesti anak yang cerdik..aminnnn

☆ lieya latif ☆ said...

ohoooo menghitung hari la niyeak....seronok tgk perkembangan anak kan ena......dari kecik smpi ke besar......byk tul kenangannyer...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Eh he, betul la ek... dah nak masuk 2 tahun... Sama ngan faris...

Tu la, mulut pot pet tak henti2... kadang2 paham, kadang2 buat2 paham je la... hehe

Erm, camna la kalau dah ada anak lebih dari sorang ni. tak terbayang lak...